Zoeken

Roof Garden Arnhem dit jaar op twee locaties

Na het succes van 2012 keert Roof Garden Arnhem deze zomer terug. Niet één maar twee daken zullen worden ingericht als tijdelijke stadstuinen. Het evenement vindt plaats van 16 juni tot en met 27 juni op het dak van Parkeergarage Velperpoort en van 29 juni tot en met 21 juli op het dak van Parkeergarage Rozet aan de Langstraat. 28 juni wordt de daktuin grotendeels per fiets verplaatst.

Roof Garden Arnhem is een reizende tuin die zich verplaatst over de daken van Arnhem. Met het concept worden de betonnen daken omgetoverd tot levendige stadstuinen. Daarmee is Roof Garden Arnhem een publieke ruimte waar plaats is voor ontspanning, stadslandbouw en cultuur. De bezoekers kunnen hier genieten van een lokaal, biologisch hapje en drankje met een fraai uitzicht over de stad.

Programma

Met respect voor de buurt zal er een waaier aan stille activiteiten op het dak plaats vinden. Dit zijn onder andere silent disco’s, silent cinema’s (art-house), dineravonden (de beroemde dakhap, telkens verzorgt door een andere Arnhemse chefkok), groeneducatie voor kinderen, dakyoga, cursussen urban bee-keeping en nog véél meer. Het programma wordt online bekend gemaakt via Facebook en www.roofgardenarnhem.nl.

Stadslandbouw

Roof Garden Arnhem wil bezoekers laten zien dat daken geschikt zijn om meerdere functies te vervullen. Zo zijn de daken van de stad onder andere geschikt voor het verbouwen van voedsel. Het voedsel dat wordt verbouwd wordt vervolgens door lokale koks gebruikt in het bereiden van de dakhap. Ook zijn daken geschikt voor het opwekken van duurzame energie in de stad.

Lokale betrokkenheid

Roof Garden Arnhem legt verbanden tussen lokale ondernemers en initiatieven. Ook komen alle materialen en gebruikte producten uit de omgeving. Zonder de steun van alle dakmakkers zoals de vrijwilligers maar ook het Nederlands Openluchtmuseum, Bezoekerscentrum Sonsbeek, SKAR, Gemeente Arnhem, Focus Filmtheater, Sugar Hill en het Parkeerbedrijf Arnhem was het project niet op voorhand al zo’n groot succes geweest.

Roof Garden Arnhem is geopend vanaf 16 juni tot en met 21 juli tijdens de openingstijden van de beide parkeergarages. Kijk voor de exacte tijden en meer informatie op de website: http://www.roofgardenarnhem.nl

FOTO: Masha Bakker Matijevic

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren