Zoeken

Roofing Holland 1997-09-12 Mechanisch bevestigen op betonnen ondergrond

"

In Hasselt bij Zwolle wordt in opdracht van Condor Carpets door Aannemingsbedrijf Salverda uit 't Harde een bedrijfshal met een dakoppervlakte van ca. 18000m2 als turnkey project gerealiseerd. De hal wordt gebouwd met een bouwsysteem van Hercuton bedrijfsbouw uit Nieuwkuijk.

De constructie van de bedrijfshal in Hasselt bestaat uit een betonskelet waartegen betonnen prefab wandelementen worden geplaatst, het dak bestaat uit betonnen TT-elementen. In tegenstelling tot hetgeen gebruikelijk is bij betondaken is bij dit project door de aannemer op advies van het dakbedekkingsbedrijf bewust gekozen voor een mechanisch bevestigde dakbedekkingsconstructie.

Het adviesstadium

De keuze van de dakopbouw en de bevestigingswijze van het dakbedekkingssysteem is een product van nauw overleg tussen de hoofdaannemer Salverda en het uitvoerende dakbedekkingsbedrijf Klijn dakbedekkingen te Hardinxveld-Giessendam. Deze laatste heeft weer in nauw overleg met Kelders dakmaterialen BV, handelsmaatschappij Oude Maas BV uit Zwijndrecht en SMITS dak- en isolatieadvies uit Zevenbergen een daksysteem ontwikkeld.

Uitgangspunten

Eén van de belangrijkste eisen die Salverda aan het ontwerp van de dakafwerking stelde was een absolute stormvastheid. Met betrekking tot de uitvoering werd de eis gesteld dat voor het storten van de betonvloeren het dak waterdicht was. De datum van de stort was reeds vastgesteld, dit kwam er op neer dat ca. 7000m2 dak in twee weken tijd waterdicht moest zijn.