Zoeken

Roofing Holland 1998-08-53 Nieuwslijn

ISO 9001 voor Esha Nederland

Esha Nederland BV, producent van bitumineuze dakbedekking heeft in maart het ISO 9001 certificaat behaald. Samen met de al langer geldende KOMO-attest met productcertificaten op de meeste producten is de kwaliteit van de geleverde goederen en diensten nu gewaarborgd op het niveau van de Internationaal geldende kwaliteitsnormen.
De officiële uitreiking van het ISO 9001 certificaat vond plaats op 27 mei door G. Brink aan D. Lahuis, directeur van Esha Nederland. In tegenstelling tot de meeste andere producenten heeft Esha gekozen voor ISO-9001 certificering in plaats van de ISO-9002. Hiermee wil Esha de concurrentie een stap voor blijven. Waar ISO-9002 zich beperkt tot het productieproces, het aanbrengen en de nazorg, wordt bij de ISO-9001 certificering ook de kwaliteit van het ontwerpen en het ontwikkelen van producten gewaarborgd.

Nieuw hoofdkantoor voor Skyworks

Skyworks bv heeft per april een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen. Skyworks is leverancier van professioneel klim- en steigermateriaal, hoogwerkers en hangbruginstallaties. In 1997 heeft zij haar marktpositie verder uitgebouwd door een omzetstijging van ruim 24% te realiseren ten opzichte van 1996.
Skyworks zal naast de acht bestaande vestigingen in 1998 nog drie nieuwe vestigingen openen. Het nieuwe adres is Gebouw de Triangel, Rivium Westlaan 8, 2909LD Capelle aan den IJssel. Voor meer informatie: 010-2881188.

Nieuwe prijslijst Unilin

Unilin, leverancier van onder andere dakelementen, dakplaten, prefab daksegmenten, alsmede vloerelementen en vloerplaten voor de bouw heeft een nieuwe prijslijst. Deze lijst geeft een compleet overzicht van het totale programma dakelementen, dakplaten en vloerplaten.
De vertrouwde producten hebben bijna allemaal een nieuwe naam gekregen. Een nieuwe naam verbonden aan de visuele herkenbaarheid van de onderplaat en gekoppeld aan de naam Unilin. Deze vernieuwing komt goed tot zijn recht in een helder vormgegeven en overzichtelijke brochure. Voor meer informatie: 0180-317155.

Derde maal plaquette voor Gebr. Kooy

Onlangs ontving Gebr. Kooy voor de derde maal uit handen van de directeur van JP Stevens, the hall of fame plaquette. Deze plaquette wordt door JP Stevens uitgereikt aan bedrijven die zich bijzonder onderscheiden hebben in de promotie en distributie van de dakbedekkingsproducten van JP Stevens uit Amerika.
Ditmaal mocht Gebr. Kooy de prijs ontvangen als grootste distributeur buiten de VS van de Stevens EP dakbaan, die in Nederland en Duitsland onder de handelsnaam Eprotop Hi-Tuff EP bekend is.
Deze dakbaan heeft als eigenschap dat deze is opgebouwd uit een zuivere homogene polyolefine en dus geen mengsel is, geen weekmakers bevat en een hogere weerstand tegen UV-straling heeft. Tevens heeft Eprotop Hi-Tuff EP door zijn homogene en demonteerbare details en verleggingsmogelijkheden een duurzaam profiel. Het betreft een bouwsysteem dat door samenstelling en wijze van verwerking bijdraagt aan de Dubo-gedachte. Voor meer informatie: 053-4841200.

Veiliger het dak op

Limed Nederland heeft in samenwerking met Rojak Design de Ladder Stopper ontwikkeld, een nieuw product dat meer zekerheid biedt tegen het wegglijden van ladders. Het product is uiterst vast aan de grond en draagt driemaal het lichaamsgewicht van de persoon die zich op de ladder bevindt. Het product is uitermate geschikt voor onder meer gladde en natte daken en vloeren. De Ladder Stopper is gemaakt van aluminium met een 22mm rubber coating en wordt geleverd in drie afmetingen. Voor meer informatie: 071-3648358.

Branchegroep dak- en wandsystemen presenteert cursusboek

Oud-Metaalunievoorzitter Th.J.M. Evers heeft op maandag 8 juni in Nieuwegein het nieuwe cursusboek Metalen Gevels en Daken Praktijk in ontvangst genomen. Het cursusboek werd hem aangeboden door de heer G. Vehof (voorzitter Branchegroep Dak en Wandsystemen) en is speciaal bestemd voor monteurs van bedrijven die in de bouw metalen beplating aanbrengen. De cursus is ontwikkeld door de Metaalunie-branchegroep Dak en Wandsystemen (DWS) in samenwerking met Kettlitz Adviezen. Al eerder had de branche een opleiding ontwikkeld voor verkopers, tekenaars, werkvoorbereiders en leidinggevenden in de beplatingsector.
De branchegroep DWS heeft hiermee een opleidingsniveau geschapen voor monteurs die stalen gevels en daken monteren. De cursus bestaat uit vijf dagen en besteedt evenveel aandacht aan de theorie als aan de praktijk. Bedrijven kunnen voor de cursus zowel een bijdrage van de Stichting OOM als een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) ontvangen. Als het bedrijf over voldoende OOM-scholingsdagen (5 per cursus) beschikt, zijn er helemaal geen scholingskosten aan verbonden. Inmiddels hebben zich zo'n 600 cursisten aangemeld. Het cursusboek is mede gefinancierd door een aantal sponsors uit de branche.
De Metaalunie is met een kleine 10.000 de grootste ondernemersledenorganisatie voor het mkb in de metaal en richt zich op metaalbedrijven tot ongeveer 100 werknemers in uiteenlopende sectoren als machine- en apparatenbouw, metaalwaren en jachtbouw.

Personalia

Sinds januari is bij Reppel bv Bouwspecialiteiten te Dordrecht de heer J Koot in dienst getreden als commercieel technisch adviseur. In deze functie volgt hij in de productgroep 'Thermisch' Pullmix-Perlite afschotisolatie L. van der Hoek op. Daarnaast zal hij in de productgroep 'Brandwerende bekledingsmaterialen' bouw en industrie de verkoopactiviteiten verder uitbreiden.

Per 1 maart is bij Bitufa bv te Apeldoorn C. Blom in dienst getreden. Zijn taak zal bestaan uit het in de markt introduceren van Green-Concept Recycleble Roofing. C. Blom is geen onbekende in de dakwereld. Na zijn HTS opleiding heeft hij al met dakbedekking van doen gehad bij Cekadak, Koninklijke Hamburger en John Kelders.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft met ingang van 1 mei J. Pel benoemd tot statutair directeur van de Nederlandse Dakdekkers Associatie NDA bv en het dak/informatie- en Adviescentrum bv te Almere Stad.

Agenda

Bati-News vindt plaats van 2 tot 12 oktober te Thimister-Clermont. Voor meer inlichtingen: tel.: 0032-87-337533, fax: 0032-87-336061.

Ecofys organiseert in samenwerking met Novem en Remu en met ondersteuning van de Europese Commissie een tweedaagse workshop getiteld 'PV in the City of the Future' op 12 en 13 oktober en zal plaatsvinden in de buurt van het Nieuwland 1 Megawatt PV project. Voor meer informatie: 030- 2913449) In aansluiting van bovenstaande workshop is er op 14 oktober een seminar op Nieuwland. Voor meer informatie: 030-2975686.

SAIE '98, de grote Italiaanse bouwbeurs, vindt plaats van 14 tot 18 oktober 1998 te Bologna. Voor meer informatie: Bologna Fiere, Cologne, tel.: 0049-22-194864550, fax.: 0049-22-19486459.

De tweede editie van BouwContact vindt op woensdag 11 en donderdag 12 november 1998 plaats in het Maastricht Expositie & Congres Centrum (MECC). De beurs is op beide dagen geopend van 14.00-22.00 uur. Voor meer informatie: 043-383 84 14.

De volgende BDA studiemiddag is op 24 november in de 'Nieuwe Doelen' te Gorinchem onder het motto 'Oudedaksvisie'. Voor verdere inlichtingen, tel.: 0183-66 96 21.

Renospecto, de vakbeurs voor renovatie en restauratie, vindt dit jaar plaats van 6 tot 8 december 1998 in hal 8 van Flanders Expo te Gent. Vanwege de aanzienlijke toename van exposanten die zich specifiek richten op de professionele eindgebruiker van elektrisch- en handgereedschap en de groeiende interesse van het professioneel publiek, heeft de organisatie van Renospecto besloten om deze exposanten onder te brengen in een aparte hal (no 3) waardoor Tool Expo, gelijktijdig georganiseerd met Renospecto, als autonome vakbeurs zal functioneren. Op Tool Expo '98 zal U niet alleen alle nieuwigheden op dit terrein kunnen ontdekken, maar ze bovendien ook zelf kunnen testen in een heus demonstratie-atelier. Voor alle verdere inlichtingen: MO-Productions b.v.b.a.,tel.: 0032-9-3257 110, fax: 0032-9-3257119.

Nieuw leveringsprogramma van Unilin

Unilin Systems bv te Nieuwerkerk aan den IJsel heeft een nieuw leveringsprogramma van haar assortiment dakelementen en dakplaten voor hellende en platte daken. Alle producten staan weergegeven in deze 32 pagina's tellende brochure. Overzichtstabellen, tabellen met overspanningen en overstekken, maatschetsen, geluidseisen, het staat allemaal beschreven in de brochure. Voor meer informatie: 0180-317155.

Tandheugel-ladderlift van Geda

Een opbouw ladderlift met twee meter ladderdelen en toch een tandheugelaandrijving? Geda heeft het, de Combilift 200 Z. Door gebruik te maken van een tandheugelaandrijving en een revolutionaire laddervergrendeling, geen losse bouten en moeren zijn de gebruikelijke staalkabel en het kopstuk overbodig. Dankzij het kokerprofiel van de staanders zijn de laderdelen vele malen sterker geworden, zo kan men deze lift opbouwen tot een hoogte van dertig meter en toch 200kg heffen. Bij de gebruikmaking van de lift als steigerlift kan men de Combilift 200 Z verticaal naast de steiger plaatsen. De lift wordt dan ook opgebouwd als een normale tandheugellift, vanaf het plateau. Voor meer informatie: 0318-511013,

Nieuw dakelement Unilin

Onder de naam Unilin een dakelement op de markt met een krasvaste afgelakte houtachtige structuur aan de zichtzijde. Deze Undidesign dakelementen hebben een compleet ander uiterlijk dan de elementen die tot op heden verkrijgbaar waren. De afwerking is decoratief en geeft de ruimtes waarin het wordt toegepast een luxe uitstraling. De landsnaden worden afgewerkt met de bij te leveren kunststof afdekprofielen in bijpassende kleur. De dakelementen zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen: enkelschalige dakelementen (pu+wol), sandwich PU en sandwich PS. Voor meer informatie: 0180-317155.

Facility Event 1998

In de Amsterdam RAI wordt op 4, 5 en 6 november de eerste editie van de vakbeurs voor facility managers gehouden. Aandachtsgebieden die momenteel bij facility managers volop in de belangstelling staan worden ruimschoots belicht. Zoals kantoorinnovatie, communicatie, services en huisvesting.
Het event geeft een glasheldere kijk op het brede vakgebied van facility management. Op een prettige manier leven en werken in een natuurlijke werkomgeving. Dat is het doel dat elke facility manager nastreeft. Deze en andere zaken worden aangekaart tijdens de beurs.
Om een beter overzicht te geven is het event onderverdeeld in zes hoofdgroepen, te weten huisvesting, services, inrichting, logistiek, ICT, gebouwmanagementtechnieken. Daarnaast is er speciale aandacht voor vastgoedmanagement. De openingstijden van de beurs, die wordt gehouden in het RAI tentoonstellings- en congrescentrum zijn van tien tof vijf uur. Voor meer informatie: 0182-691341.

Overname gaat niet door

De voorgenomen overname door Constructief bv van de Van Heiningengroep zal niet worden geeffectueerd. De directies van beide ondernemingen zijn na rijp beraad en in goed overleg tot de conclusie gekomen dat de beoogde samenwerking onvoldoende resultaat zal opleveren.

Venedak verhuisd

Gezien de ontwikkelingen, de aard en de omvang van de activiteiten van Venedak vond de directie de tijd rijp voor aanpassing van huisstijl en huisvesting. Middels het nieuwe logo wil Venedak nadrukelijker haar doelstelling en dynamiek tot uitdrukking brengen. Het nieuwe adres is: De Limiet 15, 4131 NR Vianen. Tel.: 0347-329802 Fax: 0347-329812.

Veilige rookgaskanalen

Bouwkon organiseert op 28 september 1998 in de jaarbeurs te Utrecht een symposium over veilige rookgaskanalen. Hieraan is tevens een bedrijven-/ producten informatie- markt verbonden.
Sprekers zijn C. Richter, directeur van Stichting Bouwkwaliteit, G. Vos, business manager van gastec, P. van der Leur, B. Reijman van het Centrum Brandveiligheid van TNO en N. Scholten, Coördinatie Regelgeving van TNO te Rijswijk.
Tijdens het symposium zal naast onderwerpen als eisen Bouwbesluit, KOMO-keur en certificering worden ingegaan op brandveiligheidsaspecten, waaronder temperatuur op omkokering, branddoorslag en lekkage. Voor meer informatie: 0182-624202.

Nieuwe naam voor Vink Daklicht

Per 1 juli heeft Vink Daklicht haar naam definitief veranderd in Licotec Daklicht bv. De internationaal opererende specialist in lichtdoorlatende dakconstructies benadrukt hiermee dat de onderneming voortaan volledig zelfstandig is.
Licotec is gespecialiseerd in het technisch ontwerpen en uitvoeren van lichtstraten en transparante overkappingen in kunststof en glas. Het vooralsnog in Didam gevestigde bedrijf zal binnen termijn haar vestiging verhuizen naar Duiven, waar Licotec de markt effectiever hoopt van dienst te kunnen zijn. Voor meer informatie: 0316-296666.

Flowlight Victory Plus

Flowlight bv te Ulastraten introduceert de Flowlight Vicory Plus Longlife Colour, een daglicht doorlatend dubbelwandig paneel met sandwich damwand profiel voor hellende daken. De topplaat bestaat uit polyester met een film die verkleuring tegengaat. De onderplaat is licht wit ingekleurd voor een betere lichtspreiding. Door de speciale constructie van het element heeft Flowlight een drievoudige luchtlaag gecreëerd met een verhoogde isolatiewaarde als gevolg. Voor meer informatie: 043-3648419.

Duo-Armour, nieuwe high performance dakbaan van IKO

IKO International heeft haar bestaande productenrange uitgebreid met de Duo-Armour VB446A14. Het product is opgenomen in de recent uitgegeven herziene IKO brochure. Voor Duo-Armour en Bi-Armour zijn de gebruikelijke verwerkingsmethodes uitgebreid met de applicatie door middel van koudlijm.
Duo-Armour is een multifunctionele high performance APP Dakbaan die universeel wordt toegepast op renovatie- en nieuwbouwprojecten. Duo-Armour bezit een dubbele wapening bestaande uit twee doordachte inlagematerialen: de dimensioneel stabiele glasvlies inlage wordt toegepast bovenop de polyester inlage waardoor deze wapening krimpvrij is en hoge prestaties waarmaakt. De glasvlies inlage die direct zichtbaar aan het bovenvlak gepositioneerd is, draagt bij tot een goede vliegvuurbestendigheid en biedt een extra bescherming tegen UV-straling en mechanische beschadigingen.
Duo-Armour VB446A14 en Bi-Armour470A14 zijn geschikt voor alle gebruikelijke verwerkingsmethoden inclusief de applicatie door middel van Amourcol koudlijm. Deze APP dakbanen, type KK, zijn aan de onderzijde voorzien van een fijne zandafwerking waardoor een zeer hoge mate van verkleving ontstaat. Deze verwerkingsmethode is bijzonder geschikt voor projecten waar het gebruik van open vuur ongewenst is. De overlappen kunnen met hete lucht worden gefönhd Voor meer informatie: 076 - 5653548.