Zoeken

Roofs 1999-09-41 Nieuwslijn

Leren vallen met trainingstoren

All Risk B.V. heeft onlangs en trainingstoren in gebruik genomen waar men op verschillende manieren gebruik kan maken van valbewegingen en reddingsacties. Deze toren is voorzien van permanente en mobiele valbeveiliging en kan tevens gebruikt worden als springtoren.
All Risk B.V. biedt belangstellenden de mogelijkheid getraind te worden in de diverse aspecten van valbeveiliging. Meer informatie: 0183-568555.

Optimale ventilatie met Megavent

In het gezamenlijke ontwikkelingscentrum in Groningen hebben de bedrijven Burgerhout en Muelink & Grol een nieuwe ventilatiedakdoorvoer ontwikkeld. De dakdoorvoer is bedoeld voor mechanische en natuurlijke ventilatie. De Megavent heeft een trekkende kap en lage weerstand. De uitwendige diameter van 125 mm heeft het voordeel dat de doorvoer perfect aansluit op alle standaardmaterialen. De schuifpassen maakt afplakken van de verbinding overbodig. De Megavent wordt geleverd in één lengte maat van 950 mm en kan onderdaks eenvoudig worden ingekort. Er is een bovendakse verlenging van 280 mm mogelijk en voor aansluiting op leidingen van 110 mm diameter is er een verloop van 110-125 mm. Voor meer informatie: tel: 0592-343043.

Aliso bestek op cd-rom

Aliso heeft een interactieve bestekservice voor het ontwerp van dakbedekkingconstructies uitgebracht op ABC: de Aliso bestek Cd-rom. Deze bestekservice onderscheidt zich op verrassende wijze van soortgelijke keuzesystemen. Voor alle gangbare typen dakbedekkingen en dakisolatie kunnen volledige, tot in het detail uitgewerkte, bestekken worden samengesteld. Bovendien kunnen vanuit de bestekservice relevante detailtekeningen, zakelijke productinformatie en verwerkingsrichtlijnen worden opgeroepen.
Aliso heeft sedert de zestiger jaren als adviseur van dakbedekkingssystemen een veel theoretische en praktische ervaring opgebouwd. Aanvankelijk werd dit ondersteund met keuzeschema's en bestekteksten gebundeld in het Aliso Dakhandboek. Begin negentiger jaren werd met behulp van tekstblokken op diskettes het samenstellen van dakbestekken gedeeltelijk geautomatiseerd. De volledig interactieve Aliso Bestek Cd-rom geënt op Windows, is de logische volgende stap. Dit ABC voor dakinformatie en dakontwerp is gebaseerd op het uitgebreide leveringsprogramma en de grote advieservaring van Aliso. De Aliso bestekservice stelt de gebruiker in staat om op eenvoudige wijze een bestek voor een complete dakbedekkingconstructie samen te stellen. Er kan gekozen worden uit acht verschillende bouwkundige ondergronden, vijf soorten isolatie, diverse typen bitumineuze en kunststof dakbedekking, dakbegroeiingssystemen en verschillende mogelijkheden van bevestiging. Daarmee kunnen in principe enkele duizenden verschillende constructies worden samengesteld. Voor meer informatie tel:076-5715716.

Meuwissen zet informatie over isolatiefolie op cd-rom

Meuwissen heeft een cd-rom uitgebracht met een interactieve vraagbaak die de gebruiker vragen stelt waarop de gebruiker vervolgens kan antwoorden. Op basis van de antwoorden wordt een selectie gemaakt uit de beschikbare folies. Veel problemen in dak- en wandconstructies worden veroorzaakt door het niet juist toepassen van vochtregulerende folies. Foutieve toepassing kan een destructieve werking hebben op de constructies.
Voor meer informatie: 0297-287154.

Vlutters Dakmaterialen in Utrecht

In september heeft Vlutters Dakmaterialen in Utrecht een nieuwe vestiging geopend. Vlutters Dakmaterialen, onderdeel van de Vlutters Groep, is leverancier van een uitgebreid assortiment dakmaterialen en dakdekkersgereedschap en heeft reeds vestigingen in Leeuwarden en Oldenzaal.
Vanuit de vestiging in Utrecht bedient Vlutters haar bestaande en potentiële relaties in Midden-Nederland onder verantwoordelijkheid van vestigingsmanager P.J. van Rosmalen.
Vlutters Dakmaterialen is gevestigd aan de Otto Hahnweg 26 in Utrecht. Voor meer informatie: 030 - 2409666.

Nieuwe leden Vegridak

Aabo Trading te Beuningen en Koekkoek Handelsonderneming bv te Zaandam zijn kortgeleden toegetreden tot Vegridak. Vegridak is de belangenorganisatie voor groothandelaren en importeurs van dakbedekkingsproducten.

Nieuwe BDA cursus 'technisch beheer van platte daken'

BDA heeft een tweedaagse cursus ontwikkeld voor opzichters en uitvoerders van woningcorporaties en gemeenten die betrokken zijn bij het beheer van platte daken en het toezicht op de uitvoering van dakbedekkingswerkzaamheden. Naast kennis over dakbedekkingsconstructies en -materialen worden de deelnemers aan deze cursus getraind in het inspecteren van daken, het formuleren van een programma van eisen voor de onderhoudswerkzaamheden op het dak en het toetsen van de uitvoering van de dakdekker op kwaliteit en veiligheid.
De cursus heeft een praktijkgerichte opzet. De deelnemers gaan zelfstandig een dak inspecteren, de kwaliteit van de uitvoering tijdens praktijkdemonstraties controleren en aan de hand van schadebeelden onderhoudsadviezen uitbrengen. De cursus wordt dit najaar driemaal in Gorinchem gehouden. Voor meer informatie: 0183-669690.

Sitek heeft nieuw onderkomen

Sitek is uit zijn jasje gegroeid. Mede door de overname van de firma Trencon Vuurvast te Oude Tonge door Sitek-Thermal Ceramics Benelux bv is de leverancier van onder meer FescoBoard en UltraGard verhuisd naar Oude Tonge. Het nieuwe adres is: Tramweg 27, 3255 MB Oude Tonge. Telefoon 0187-641466.

Glazen overkappingen op Amsterdams appartementengebouw

Overkappingen, uitgevoerd in glas en thermisch verzinkt staal, vormen een opvallend element van het nieuwe appartementengebouw De Miranda in de Amsterdamse Rivierenbuurt van de Luikse architect Bruno Albert.
Het gebouw bestaat uit twee evenwijdig aan elkaar gebouwde vleugels die elk zeven bouwlagen tellen boven een parkeergarage. De twee vleugels zijn elkaars spiegelbeeld en begrenzen een binnentuin op de ondergrondse parkeerlaag.
De constructie bestaat uit een systeem van stalen IPE 160 bogen met daarop steeds negentien glashouders. De boogradius is 16 m. De ruiten zijn 10 mm dik van gehard glas en zijn gemonteerd tussen EPDM-rubbers.
De glaskappen zijn geleverd door Beaver uit het Belgische Mechelen-Diechem. De gehele constructie is geïnstalleerd door Lieftink Staalbouw uit Alphen a/d/ Rijn.

Opening Roofing Centre Geleen

Op 24 september jl. heeft Kelders Dakmaterialen B.V. onder grote belangstelling het eerste Roofing Centre geopend in Geleen. Tijdens de opening was een groot aantal leveranciers aanwezig die hun producten demonstreerden. Om dit Roofing Centre te kunnen realiseren heeft Kelders Dakmaterialen B.V. de vestiging in Geleen flink uit moeten breiden tot een vloeroppervlak van 580m2.
De vestiging is onder andere uitgebreid met een showroom van 80m2, dit om de relaties optimaal te kunnen ondersteunen en van de nodige informatie te kunnen voorzien. Het Roofing Centre is gevestigd aan: De Hofkamp 26, 6161 DC Geleen. Telefoon: 046- 423 05 95.

Agenda

Op 2 november 1999 vindt in De Flint te Amersfoort n.a.v. het tienjarig bestaan van de Vereniging Samenswerkingsverbanden een congres plaats met als thema 'Het bouwwerk dat de toekomst heeft'. Aanvang 13.00 uur. Info: 070-3989833.

Van 8 t/m 13 november heeft in Parijs in Porte de Versailles de Batimat plaats

Renospecto, de nationale vakbeurs voor renovatie en restauratie valt dit jaar weer samen met de Floorexpo, Roofexpo en Toolexpo. De vakbeurs wordt gehouden van 3 t/m 6 december 1999 in de Flanders Expo te Gent. Informatie 0032-93257119.