Zoeken

Roofs 1999-10-29 Hans Vlutters: "We zijn naar Utrecht gekomen om er te blijven

Sinds 1 september heeft Vlutters Dakmaterialen bv ook een vestiging op het Industrieterrein Lage Weide in Utrecht. Voor een gespecialiseerd handelaar als Vlutters is er in het Utrechtse zeker plaats, meent vestigingsleider Peter van Rosmalen.

"Ons streven is erop gericht om zo dicht mogelijk bij onze klanten te zitten", zegt algemeen directeur Hans Vlutters van de Vlutters Groep. "Vanuit noord en oost Nederland werd het steeds lastiger om een goede en snelle service te blijven verlenen voor klanten buiten die regio. Zo langzamerhand zijn we steeds meer uitgegroeid tot een landelijk leverancier. Maar tegelijkertijd hebben de ontwikkelingen bij de concurrentie de besluitvorming ook bespoedigd. Dakdekkers hebben door onze komst een keuze wat betreft de verschillende systemen en in ben ervan overtuigd dat we daar de markt een dienst mee bewijzen."
Het is volgens Vlutters niet de intentie om Utrecht als springplank te gebruiken voor een reeks filialen die op termijn moet leiden tot een landelijke dekking van de dakmaterialenhandel. "Hier in Utrecht diende zich de mogelijkheid aan en dan moet je er gewoon gebruik van maken."
Vlutters heeft zich als leverancier van dakmaterialen van meet af onderscheiden met een uitgebreid programma gereedschappen en materieel. In dat opzicht is de Utrechtse vestiging met een magazijnruimte van circa 1000 m2 een echte 'Vlutters vestiging'. Ook hier is een gedeelte van de beschikbare ruimte gereserveerd voor gereedschappen en materieel. Een ander aspect waarmee de dakmaterialenhandel zich onderscheidt is duidelijke voorkeur voor materialen van Nederlands fabrikaat. "Net als vrijwel iedereen in de branche staan wij voor een goede service en perfecte kwaliteit", zegt vestigingsleider Peter van Rosmalen. "Maar het nastreven van die doelen wordt wel een stuk eenvoudiger als je daarbij kunt rekenen op de steun van een fabrikant. Een fabrikant heb je echt nodig en dan werkt het veel plezieriger en efficiënter wanneer die fabrikant je eigen taal spreekt en in je eigen omgeving zit. Bovendien is er in kwalitatief opzicht niets aan te merken op de Nederlandse dakmaterialen."

Exclusief

In de Utrechtse vestiging vertegenwoordigt Vlutters exclusief twee Nederlandse producenten te weten isolatiefabrikant Recticel en producent van dakrollen Troelstra & De Vries. De keuze voor de systemen van deze fabrikanten maakt het volgens Van Rosmalen mogelijk om vanuit Utrecht specifiek die groep dakdekkers en beslissers te bereiken die een voorkeur hebben voor deze systemen.
"We geven onszelf een aantal jaren om voor de dakenbranche in deze regio te bewijzen dat we op alle fronten kwaliteit leveren. Wij zijn naar Utrecht gekomen om er te blijven. Met een snelle levering van goede materialen en de juiste adviezen gaat ons dat lukken ook."

door: Mari van Lieshout