Zoeken

Roofs 2000-03-15 Vakdiscussie

Heeft u dat ook? Je bent goed met je vak bezig, altijd druk om de zaken goed voor elkaar te krijgen en geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen. Maar toch sta je regelmatig voor vragen als 'hoe lossen anderen dat op en wie heeft in deze toepassing al meer ervaring?' Kortom, is er een mogelijkheid om in kort tijdbestek van gedachten te wisselen met vakgenoten.

Veel branche en vakverenigingen vinden hun oorsprong in de gedachte dat kennisuitwisseling van groot belang is. Met name vakverenigingen ondersteunen leden met allerlei informatie over nieuwe ontwikkelingen en technieken. Voor beheerders en ontwerpers van gebouwen zijn er op algemeen bouwkundig gebied regelmatig workshops en bijeenkomsten. Als het gaat om meer specifieke aandachtsgebieden dan is het aanmerkelijk lastiger om op objectieve wijze met vakgenoten tot uitwisseling te komen.
Toch merken wij in de markt, dat er juist heel wat vragen leven op specifieke aandachtsgebieden. Een goede aanleiding om in ieder geval voor wat betreft het dak daar wat aan te doen. Met enige regelmaat organiseert Dakmerk bijeenkomsten in het land voor een klein gezelschap vakgenoten of collega's. Tijdens een lunch bijeenkomst of 'op weg naar huis' wordt in klein gezelschap gesproken over allerlei zaken, die met het dak te maken hebben. Een technisch adviseur van Dakmerk kan de specialistische vakkennis inbrengen. Natuurlijk kunt u ook de Dakmerk adviseur uitnodigen voor een presentatie bij uw eigen vakgroep. Immers, vanuit de grote hoeveelheid inspecties op daken vormt Dakmerk een enorme bron van kennis en ervaring.
Wanneer u belangstelling heeft om een van deze bijeenkomsten bij te wonen, dan kunt u contact opnemen met Dakmerk (030-6061117) of een email sturen naar info@dakmerk.nl. Overigens kunt u op dit email adres ook gerichte vragen over daken en dakbedekkingsconstructies kwijt. En voor meer informatie kunt u natuurlijk ook via de elektronische snelweg een bezoek brengen aan de vernieuwde site www.dakmerk.nl!

door: Corry de Ridder