Zoeken

Roofs 2000-03-27 'Limburg maakt een belangrijk deel uit van de wereld'

Om ook de klanten in het zuiden van Nederland nog beter te kunnen bedienen heeft Finish Profiles een vestiging in Limburg geopend. Marc Bovens, een geboren en getogen Limburger, bedient vanuit deze vestiging, die sinds 1 oktober 1999 bestaat, zowel de Nederlandse als de Duitse en Belgische markt.

De locatie van de nieuwe vestiging in Elsoo, gelegen in het bosrijke grensgebied tussen Duitsland en België, is bewust gekozen. Zuid-Limburg was namelijk nog een onontgonnen afzetgebied voor Finish Profiles. Marc Bovens weet ook waarom.
"De afstand tussen Purmerend en Zuid-Limburg is veel te groot. Niet onoverbrugbaar wat logistiek betreft, maar wel qua zakendoen. In Limburg houdt men van een persoonlijke benadering. Korte lijnen. Als er vragen zijn moet de klant vrijwel meteen de juiste persoon te pakken krijgen."
Ook bij Finish Profiles Limburg staan snelheid, service en kwaliteit hoog in het vaandel. En om aan de snelle levertijd en de daarbij behorende service te kunnen voldoen maakt de vestiging de dak- en wandprofielen zelf. Het was een bewuste keuze niet alleen een handelskantoor in Elsoo te vestigen.
"Vooral omdat de lijnen kort zijn tussen ons en de klant kunnen wij snel leveren. En we hebben bovendien een eigen productieafdeling. Snel betekent bij ons binnen een week. Er staan drie machines die continu op volle toeren draaien. We maken een viertal profielen: de 32/1050/5, de 19/1000/6, de 20/1090/6 en de Kingstile dakpanplaten. En uiteraard maken we ook zetwerk, die binnen zeer korte tijd wordt geleverd door de speciale zetwerkexpresser. De andere producten uit het assortiment worden besteld in Purmerend."

Dialect

Marc Bovens is geboren en getogen in Limburg. In zijn functie als manager werkt dat duidelijk in zijn voordeel. Hij kent de gewoonten uit de streek, spreekt het Limburgse dialect, aspecten waardoor zakendoen in het zuiden van Nederland net iets gemakkelijker wordt.
Ook de Duitse markt wordt eveneens bediend door Mark Bovens en zijn team. "De producten van Finish Profiles slaan ook aan bij de Oosterburen", constateert hij. "Het is een voordeel dat we dicht bij de grens zitten en de taal goed spreken. Het enige verschil is eigenlijk dat Duitsers eerder kiezen voor een polyester coating dan de plastisoll, waar wij mee werken. Gelukkig realiseren Duitse architecten en opdrachtgevers zich steeds vaker dat onze coatings, zoals de HP200 en de HPS200, van een veel betere kwaliteit zijn."
Bovens heeft wat het zakendoen betreft weinig gemerkt dat de vestiging pas een half jaar bestaat. Vanaf de eerste dag ging het al boven verwachting. Zo goed dat er personeel bij moet. En wellicht moet er een apart handelskantoor moet komen in Duitsland. En moet ook het machinepark worden uitgebreid.
"Dat is nog allemaal toekomstmuziek", lacht de Limburger. "Ik ben in ieder geval erg blij dat de producten hier zo goed aanslaan. Onze slogan is tenslotte 'Finish Profiles covers the world', en Limburg maakt een belangrijk deel uit van die wereld."

door: Stefan Tetelepta