Zoeken

Roofs 2000-04-19 Ruim 50.000 bezoekers verwacht tijdens Dach+Wand

Dach+Wand, de internationale vakbeurs voor dak-, wand- en afdichtingstechniek, vindt dit jaar plaats van 31 mei tot en met 3 juni in het Duitse Nürnberg. De beurs is wereldwijd al jarenlang één van de belangrijkste beurzen op dit gebied. Maarliefst 600 exposanten uit 20 verschillende landen zullen zich presenteren aan ruim 50.000 bezoekers.

Ook dit jaar vindt de belangrijkste vakbeurs voor dak-, wand- en afdichtingstechniek weer plaats in Duitsland. Dit jaar is als locatie gekozen voor Nürnberg. Het is de vierde keer dat de beurs deze plaats aandoet. Er worden ruim 600 exposanten uit twintig landen verwacht. Zij zullen meer dan 50.000 bezoekers informeren over hun producten en diensten. Dat er meteen goede zaken worden gedaan is misschien niet eens het allerbelangrijkste. Eigenlijk gaat het erom dat er nieuwe contacten worden opgedaan. De zaken komen dan later wel.
De organisatoren rekenen dit jaar op een sterke interesse uit de USA, Japan en Oost-Europa. Maar ook worden er de nodige exposanten en bezoekers uit de Benelux verwacht. Op de beurs staan zoals gebruikelijk ook Nederlandse standhouders. F. de Ruijter van Van Besouw Kunststoffen is erg enthousiast over de Dach+Wand. Hij bezoekt de beurs al jaren. Het bedrijf is op de Duitse markt een van de weinige aanbieders die ook kleine hoeveelheden gekleurde kunststof dakbanen kan aanleveren. Iets wat hoogst op prijs wordt gesteld door de Duitse dakdekkers. ,,Kunststof dakbanen als geheel worden in Duitsland steeds meer geaccepteerd", vertelt hij.,, Er worden minder vragen gesteld over de verschillen van de typen dakbanen en meer over de kwaliteit van de lassen. Het aandeel van ons bedrijf op de Duitse markt is groeiend en met het kleurenscala verwacht ik steeds meer voet aan de grond te krijgen."

Niet ongebruikelijk

Wiebe Fokkema van Hertel Rubber Products heeft ook de nodige ervaring met Dach+Wand. ,,Aan de vorige editie hebben wij toch behoorlijk goede klanten overgehouden", verklapt hij. ,,De beurs heeft in dat opzicht de afgelopen jaren veel voor ons bedrijf betekend. In Duitsland hebben wij vorig jaar de Hertalam E.Weld geïntroduceerd, een EPDM met tp-strook, dat meteen goed aansloeg bij de bezoekers. Dit jaar presenteren wij een nieuwe zelfklevende folie en bijbehorende accessoires op onze stand."
Jim van de Borg staat net als de voorgaande jaren namens Icopal-Siplast Nederland op de beurs.
,,Wij presenteren onder meer een dampremmende folie die geschikt is voor zowel schuine als platte daken", vertelt hij. ,,De folie, die de naam Hygrodiode heeft gekregen, werkt niet uitsluitend als dampremmende laag maar tevens als een buffer voor zover er toch water in de dakconstructie mocht komen."
Wie meer informatie wil over de beurs kan contact opnemen met Afag Messen und Ausstellungen. Het telefoonnummer is 0049-91186070.
Ook is de nodige informatie te vinden op internet: www.dach-wand.afag.de.

door: Stefan Tetelepta