Zoeken

Roofs 2000-06-17 EPDM fabrikant viert honderdste verjaardag

Dit jaar viert Firestone haar 100ste verjaardag, een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf dat wereldwijd naamsbekendheid maakte. Maar er is nog een ander jubileum te vieren. Firestone Building Products Company (divisie van Bridgestone/Firestone Inc) viert namelijk twintig jaar Firestone RubberGard EPDM dakbedekkingssystemen. Reden genoeg om even terug te blikken op het Firestone succesverhaal.

In 1900 werd "Firestone Tire & Rubber Company" opgericht in Akron, Ohio, door Harvey S. Firestone, de man achter het Firestone verhaal. Hij was het die de rubbertechnologie een nieuwe wending gaf. Zijn bedrijf maakte in 1906 een grote doorbraak met een flinke order voor 2000 rubberbanden. Opdrachtgever was niemand minder dan Henry Ford. De bestelling was bedoeld voor de eerste massaproductie van personenwagens. Het zou het begin inluiden van de Firestone story. Naarmate de automobielsector verder uitbreidde, groeide Firestone wereldwijd tot marktleider in autobanden. Firestone's naamsbekendheid werd extra ondersteund door haar sponsorship van Formule 1 wedstrijden. In de loop der jaren breidde Firestone haar activiteiten uit ook buiten de bandenindustrie en ontwikkelde zo ondermeer de Firestone EPDM rubber dakbedekkingssystemen.

20 jaar RubberGard EPDM

De jarenlange kennis en ervaring in de rubbertechnologie liggen aan de basis van Firestone's RubberGard EPDM dakbedekkingssystemen. RubberGard EPDM, een kunststof rubber membraan, werd precies 20 jaar geleden voor het eerst geproduceerd door Firestone Building Products Company (divisie van Bridgestone/Firestone Inc.)in Indianapolis, USA. Overigens functioneert het eerste Firestone RubberGard dak, gemaakt in 1980 in Wisconsin USA nog steeds. Inmiddels zijn er wereldwijd duizenden daken met Firestone EPDM systemen bedekt. Dit succes is toe te schrijven aan de goede producteigenschappen en de duurzaamheid van EPDM membranen. Een niet onbelangrijk aandeel in de doorbraak van die bovendien gemakkelijk te plaatsen zijn en weinig onderhoud vragen.
In 1990 werden de Firestone EPDM dakbedekkingssystemen op de Europese markt geïntroduceerd door dochteronderneming, Firestone Building Products Europe. Gedurende de laatste 10 jaren is Firestone uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Europese EPDM dakensector met een prestigieuse referentielijst (o.a. Honda Motor Company, Continent, Thomson, Nedlloyd, McLaren, Nivea, SAS Radisson, Rover)
Het bedrijf zal de komende jaren verder bouwen aan haar netwerk van erkende Firestone distributeurs en dakdekkers om de Firestone EPDM daksystemen nog meer toegankelijk te maken in alle Europese landen. Kwaliteit en duurzaamheid zijn een rode draad in de geschiedenis van Firestone. Deze eigenschappen kenmerken eveneens Firestone RubberGard EPDM dat nu al kan bestempeld worden als het dakbedekkingsmembraan van de 21ste eeuw.

Kickoff Nederlandse Firestone dealers

Firestone zal binnenkort een meeting organiseren voor haar Nederlandse dealers in samenwerking met VBF b.v., importeur van de RubberGard EPDM dakbedekkings-systemen. Tijdens deze bijeenkomst worden ondermeer de nieuwste Firestone marketing en technische programma's voorgesteld, zoals het Master Contractorship. Dit is een jaarlijkse onderscheiding voor erkende Firestone dakaannemers die continu kwaliteit en vakmanschap leveren bij de verwerking van Firestone's EPDM daksystemen. "Het Firestone Master Contractor Programma biedt opdrachtgevers een optimale zekerheid van kwaliteit door de bewezen prestaties van RubberGard EPDM te combineren met een uiterst betrouwbare uitvoering op het dak", aldus Christian Hevyaert, Firestone Sales Manager.