Zoeken

Roofs 2000-09-27 Het werk van de vakman vereenvoudigd

Een succesvol productenprogramma begint vaak met slechts één noviteit. In 1993 introduceerde de firma Novatech uit Olen (B) een bijzondere verlijmings- en afdichtingskit op de Europese markt onder de naam 'Tec 7'. Het succes van dit product was meteen de aanzet voor de ontwikkeling van een hele reeks producten onder hetzelfde '7'-label, waaraan onlangs ook een rubberachtige reparatiepasta en een koudhechtende aluminium afdichtingstape voor daken werden toegevoegd.

Zeven jaar geleden introduceerde Novatech uit Olen een bijzondere verlijmings- en afdichtingskit op de Europese markt onder de naam 'Tec 7'. De firma wilde met het product het werk van de vakman zoveel mogelijk vereenvoudigen. Het assortiment groeit nog steeds. Er wordt voortdurend geluisterd naar de markt en ingespeeld op de wensen van de klant. Elk nieuw product wordt ontwikkeld en uitvoerig getest door het eigen researchteam alvorens op de markt te worden gelanceerd.
Het 7 assortiment bestaat ondertussen onder meer uit een professionele verlijmings- en afdichtingskit op basis van MS-polymeren, een universele reiniger en neutraal ontvettingsproduct, een tweecomponentenlijm met zeer snelle uitharding en een 100% duoreactief polyether gebonden kunststof die alle materialen onderling of met elkaar snel verlijmt en afdicht.

Rubberachtig

Het assortiment bevat ook een product dat speciaal werd ontwikkeld voor reparatie aan daken. Het gaat om Roof 7, een rubberachtige pasta die tegelijkertijd sterk en flexibel is dankzij de combinatie van sterke glasvezels en duurzaam rubber. Deze zachtheid en flexibiliteit blijven gedurende 20 jaar behouden.
Eén van de voornaamste troeven van het product is zijn verwerkbaarheid. Het product kan namelijk zowel op droge als op vochtige ondergrond snel en makkelijk worden aangebracht bij temperaturen van maar liefst -12oC tot + 50oC. Het materiaal is zowel leverbaar in pot als patroon en hecht zeer goed op metaal, gegalvaniseerd staal, zink, lood, koper, tin, hout, isolatie, steen en beton.
De pasta kan worden gebruikt voor het herstellen van platte en hellende daken met bitumineuze bekleding, het afdichten van schoorstenen, dakgoten, dakranden, knelstrips, dakdoorvoeren, het waterdicht maken van funderingen en muren, platte en hellende daken, koepels, terrassen en balkons en als koudlijm voor het verlijmen van bitumineuze materialen zoals dakbedekking, shingles en golfplaten. Ook is het product geschikt voor het vastzetten van loodslabben en het onmiddellijk dichten van lekkende daken, zelfs op natte ondergrond.
Een ander product dat specifiek voor daktoepassingen werd ontwikkeld is de Roof 7-tape, een koudhechtende aluminium afdichtingstape die perfect hecht op alle soorten ondergronden. Deze soepele tape is voorzien van U.V.-bestendigheid, is scheurvast en bovendien zeer gemakkelijk aan te brengen. Het wordt geleverd op rollen van 10 m lang en 50 mm, 100 mm of 150 mm breed.