Zoeken

Roofs 2001-06-16 Nieuwe lijm garandeert volledige elasticiteit EPDM

    Het lijmen van EPDM-systemen met traditionele lijmen vergt veel tijd en bevordert op langere termijn nou niet bepaald de gezondheid. Deze gegevens vormden voor Mawipex de aanleiding om aan een nieuwe lijmsamenstelling te gaan werken. Samen met PCS-Innotec International NV besteedde het bedrijf ruim drie jaar aan onderzoek naar een gebruiksvriendelijke oplossing. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen want onlangs werd BossCover Flexible Bond geïntroduceerd, een nieuwe lijm met bijzondere eigenschappen. We spraken met algemeen directeur Geert-Jan Vogels en marketeer Wim Nies over de marktontwikkelingen van het private label BossCover en over die van de nieuwe lijm in het bijzonder.

Een jaar of 12 geleden besloot handelsonderneming Mawipex zich ook met EPDM bezig te gaan houden en dan min of meer onafhankelijk, wat wil zeggen niet gebonden aan één specifiek merk of één bepaalde fabrikant Om dat te illustreren werd een eigen 'huismerk' opgezet "BossCover", waaronder allerlei EPDM-producten van verschillende leveranciers worden onderzocht en getest. Bij deze processen kiest het bedrijf voor naakt EPDM-folie en dus niet voor de varianten die juist omwille van het verlijmen, zijn voorzien van een cacheringslaag.


Naakt EPDM
"Cacheringslagen beperken een deel van de positieve eigenschappen van EPDM, " aldus Wim Nies, verantwoordelijk voor de marketing. "Een cachering aan de onderzijde," vervolgt hij, "gaat volledig ten koste van de enorme elasticiteit van de folie (400%). Daarnaast bestaat de kans op scheurvorming in zo'n onderlaag wanneer een dakbedekking onder spanning komt te staan, een spanning die zich niet langer gelijkmatig verdeelt maar zich concentreert op één plaats. Het gevolg, het EPDM knapt als een elastiekje."
Mawipex voert onder het eigen label "BossCover", EPDM en toebehoren van de belangrijkste producenten op de markt, zoals Premium en Certified EPDM. Voor deze laatste hanteert de handelsmaatschappij eigen ATG- en CTG certificaten.
De twee folies zijn allebei UV- en ozonbestendig en leverbaar op rollen van 0,2 tot 15,25 m breed bij een maximale lengte van 61 meter. Maar liefst 930 m² kunnen zo naadloos worden verwerkt. De afwerking van details of naadverbindingen vindt plaats met vormfolie of speciale zelfklevende tapes.

Snel
Vogels licht in het kort zijn visie toe. "Vanwege het feit dat een EPDM-dak al erg weinig naden kent, is er sowieso sprake van een enorm rendement. Tot voor kort werd een belangrijk deel van dit rendement echter teniet gedaan doordat er gewerkt moest worden met arbeidsintensieve en ongezonde contactlijmen. En precies dit probleem heeft een aanzienlijk deel van de dakdekkers weerhouden van de overstap van traditionele bitumen systemen naar EPDM."
Vandaar ook dat bij de ontwikkeling van nieuwe systemen, zaken als gebruiksvriendelijkheid, gezondheid en arbeidsbesparing voorop stonden. Een eerste stap was het BossCover 105-systeem voor mechanische bevestiging. Het gaat hierbij om een systeem waarbij de folie niet wordt geperforeerd maar er speciale plaatjes in de ondergrond worden geschroefd waarop de folie later wordt vastgeplakt. Dit systeem levert al een besparing aan arbeid op die kan oplopen tot 40% en vooral duidelijk wordt door de uitkomsten te leggen naast die van de prognoses in de calculatie. De dakdekker is immers veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden.
Een losliggende, geballaste plaatsing met kimfixatie blijft weliswaar te prefereren, maar lijmen of mechanische bevestiging is soms de enige optie. Zeker in die gevallen waar minder sterke draagvloeren het extra gewicht van een ballastlaag niet toelaten.

Van nieuwe lijm...
Dat vastplakken van folies met behoud van elasticiteit gebeurt dus met de nieuw ontwikkelde lijm die het pure EPDM net zo gemakkelijk laat plakken als gecacheerde folies. En aangezien deze nieuwe lijm de bijzondere eigenschap heeft dat de elasticiteit nog groter is (650%) dan die van de EPDM-dakbedekking, behoudt deze laatste op elk moment haar souplesse en rekbaarheid.
"Mawipex heeft bij de ontwikkeling via de dakdekkers van Van Doorn een directe feedback van wat er speelt op het dak, zoals de klachten over beperkingen van traditionele lijmen en de manier waarop daarmee moet worden omgegaan. Ze vormden een ware hindernis in de groei van EPDM. Wij zijn toen met onze leverancier van afdichtingskitten PCS gaan praten over oplossingen. De rode draad in de ontwikkelingslijn was het vinden van een optimale mix van aanvangshechting en corrigeerbaarheid. Uiteindelijk heeft dat geleid tot de huidige lijm Flexible Bond," aldus Vogels.

BDA testte de lijm uitvoerig en op verschillende ondergronden. Dat Mawipex bij de ontwikkeling ruim plaats inruimde voor de effecten op de gezondheid, blijkt onder meer uit het ontbreken van weekmakers en oplosmiddelen. Schadelijke en vluchtige stoffen hebben aldus geen invloed meer. De lijm kent een zeer snelle en goede basishechting maar biedt wel genoeg tijd om plooien glad te strijken of correcties aan te brengen zodat vrij eenvoudig met grote banen kan worden gewerkt. De basis die bestaat uit MS-polymeren, heeft de eigenschap ook vrij goed te drogen bij vochtig weer en biedt de mogelijkheid tot doorwerken bij regenachtig weer.
BossCover Flexible Bond onderscheidt zich ook op toepassingsgebied. De lijm behoeft slechts eenzijdig te worden aangebracht en draagt bij aan het besparen van arbeidsuren.
Deze eigenschap vormt een doorslaggevende factor bij een proefproject dat momenteel loopt in samenwerking met Unidek. "De lijm werd al in de praktijk toegepast op verschillende projecten," aldus Vogels. “Vanuit deze ervaring deden we een voorstel aan Unidek en haalden we met onze nieuwe lijm een proefproject binnen dat kan leiden tot een contract voor 5000 woningen."

... tot aangepaste pomp
In het ontwikkelproces werd tenslotte besloten om het assortiment te completeren met een aangepaste pomp. Deze BossCover Project Lijmpomp geeft de dakdekker het gemak van een simpele bediening en versnelt het aanbrengproces. De pomp is vrij eenvoudig te hanteren en mee het dak op te nemen en spuit de stroperige lijmmassa op de ondergrond.
Het apparaat werkt op perslucht en bestaat uit een zuiger die de lijmpot leegperst door een Teflon-leiding van 15 meter lang. Pomp en lijm vormen zo in principe één systeem. Met de inhoud van één pot lijm is een dakoppervlak van circa 70 m2 te plakken. En binnen het kader van de milieuvriendelijkheid behoeft een aangebroken pot niet op te worden gemaakt of te worden weggegooid, maar kan deze zonder probleem aan de pomp gekoppeld blijven voor gebruik op een volgend project. Slechts de kleine spuitkop van de pomp verlangt enig onderhoud. De houdbaarheidstermijn van de lijm is minimaal één jaar.
Momenteel wordt hard gewerkt aan de (verdere) ontwikkeling van kleinere lijmpatronen en lijmen met specifiekere eigenschappen. Het jongste resultaat binnen het lijmsysteem betreft een kitspuit met 600 ml-patronen. Het toepassingsgebied wordt hiermee steeds groter.

En niet alleen het toepassingsgebied maar ook de markt. "Mawipex verzorgt ook de terugkoppeling van de reacties en ontwikkelingen naar de producenten van EPDM in de Verenigde staten. Wij zijn naar de NRCH - de grootste vakbeurs in Amerika - geweest en kregen daar heel positieve reacties. Niet alleen van de producenten maar ook van toeleveranciers van accessoires," voegt Vogels met gepaste trots toe.

Investering
Nies erkent dat de aanschaf het systeem een investering is, maar dat deze zich voor een groot deel vrij snel terugverdient. "Het maakt immers sneller werken mogelijk en er raakt nauwelijks lijm verloren. Onze service gaat zelfs zo ver dat we het hele systeem ook te huur aanbieden. Op deze manier kan men er kennis mee maken en zich laten overtuigen want het is te huur inclusief vaklieden die er al mee om weten te gaan." Ook voor sporadisch inzetten is het systeem te huur.