Zoeken

Roofs 2002-07-24 Nieuwslijn

illbruck Challenge wint de Volvo Ocean Race 2001 - 2002

Tijdens een spectaculair welkom in Kiel (Duitsland), vierde het illbruck Challenge team zondag 9 juni jl. de algemene overwinning van de Volvo Ocean 2001-2002 race.
De race die vorig jaar september in Engeland begon, voerde langs Zuid Afrika, Australië, Nieuw Zeeland, Brazilië, USA, Frankrijk en Zweden om uiteindelijk in Duitsland te eindigen.
Begroet door tienduizenden juichende fans, vrienden, familie en illbruck werknemers, werd de zegevierende bemanning begeleid door honderden aanwezige boten in de Fioerde naar de finish voor de kust van Kiel. Gezagvoerder John Kostecki en zijn bemanning werden als helden binnengehaald bij de finish en kregen de wedstrijdbeker aan de kade uitgereikt voor het oog van de toegestroomde media.

Persoonlijke Beschermingsmiddelen (P.B.M.'s)

Toen North Safety Products Europe, de producent van de eerste PVC handschoen, de Canadese fabrikant van P.B.M.'s Arkon verwierf, ging ook de Nederlandse dochtermaatschappij Arkon Focus Veilig daartoe behoren. De activiteiten van North & Arkon zijn nu volledig geïntegreerd en de kracht van beide bedrijven wordt aangewend om de klant nieuwe brochures een zeer compleet pakket P.B.M.'s van de nieuwe fabrikant North Safety Products aan te bieden op het gebied van oogbescherming, ademhalingsbescherming, handbescherming en valbeveiliging
In twee nieuwe productgroepcatalogi over de las&gelaat- en ademhalingsbescherming treft u naast een compleet overzicht ook informatie over EN normen, selectietabellen en materiaal eigenschappen, terwijl een nieuwe brochure over valbeveiligingsproducten in de maak is. Aan het assortiment ademhalingsbescherming werd de 'Airbelt' toegevoegd, een compacte turbo unit die verontreinigde lucht door een speciaal P3 filter voert en continu schone lucht voert naar het masker van de gebruiker. Airbelt units worden geleverd met draaggordel, luchtslang, oplaadbare batterij, oplader, gebruiksaanwijzing en P3 filter en zijn verkrijgbaar met bajonet of DIN schroefdraad aansluiting. Het succes van de speciale set valbeveiliging die bestaat uit een veiligheidsharnas, een valstopapparaat, Edge veiligheidsbril en Worknit handschoenen, heeft geleid tot een nieuwe speciale set die ingezet kan worden bij steigerwerkzaamheden. Deze set bevat een FP700/1D veiligheidsharnas, twee meter lijn met schokdemper, karabijnhaak, grote veiligheidshaak en een paar Worknit HD handschoenen om de steigerbouwer een goede grip te garanderen. Meer informatie is te verkrijgen via Tel. 0118 656 400, Fax 0118 627 535 of E-mail: info@northsafety.nl

USP Internet Bouw Monitor 2002

De USP Internet Bouw Monitor volgt de ontwikkelingen van internet en e-business in de bouwsector. Ook dit jaar worden weer circa 2.000 bedrijven uit diverse segmenten van de bouwkolom geënquêteerd. Het onderzoek vindt plaats in de maanden juli en augustus.
Zeker voor de bouw en installatiebranche zijn de te behalen voordelen van internet aanzienlijk. Concrete voorbeelden liggen onder meer op het gebied van reductie van (faal)kosten, vergroting van afzetmogelijkheden, betere profilering op de arbeidsmarkt, creëren van klantentrouw en vereenvoudiging van bedrijfsprocessen.
De informatie die voortkomt uit de USP Internet Bouw Monitor vormt voor veel toeleveranciers aan de bouw en organisaties die zelf direct actief zijn in de bouw, het fundament voor de te voeren internet en e-business strategie. In de monitor worden onder meer ontwikkelingen op het terrein van huidig en toekomstig gebruik en functies van internet belicht, net als eisen en wensen van de bouwmarktpartijen aan fabrikanten, handelaren en brancheverenigingen ten aanzien van internet.
In totaal worden circa 2.000 telefonische interviews afgenomen bij voorschrijvers (woningcorporaties, architecten en gemeenten), Uitvoerende partijen in bouw en installatie (aannemers B&U en GWW, dakdekkers, installateurs, plafondmontagebedrijven, schilders, stukadoors, tegelzetters en vloerleggers) en
Materiaal aanbieders (fabrikanten, bouwmaterialen-, verf- ijzerwaren- en cv/sanitairhandel).
Op www.usp-mc.nl is meer informatie over de USP Internet Bouw Monitor te vinden en kan het onderzoeksrapport worden besteld. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Jan-Paul Schop (010-2066900).

ADECCO BOUW

Per 1 juli aanstaande zijn drie in de bouwwereld bekende personele dienstverleners actief onder één naam: Adecco Bouw. Het gaat om Top Groep Nederland, Brouwer Personeel en Bouwpoint Bouw- en Timmerwerken. Door de krachtenbundeling van de drie specialisten, die al lange tijd onder eigen naam in de bouwsector actief zijn, behoort Adecco Bouw in één klap tot de grotere spelers op de markt van flexibel bouwpersoneel. Adecco Bouw is dan ook in staat de bouwsector een allround dienstenpakket te bieden, gericht op snelle, adequate oplossingen voor zowel acute als structurele personeelsproblemen. Dat geldt voor functies op alle denkbare niveaus.
Adecco Bouw opereert vanuit de drie vestigingen Rotterdam, Utrecht en Den Bosch. Van hieruit wordt de bouwsector in heel Nederland bediend. De dienstverlening spitst zich toe op uitzending van 'hulpkrachten' (sjouwers, opruimers, aankomende vaklieden, enz.), uitzending of detachering van 'vaklieden' (timmerlieden, stukadoors, metselaars) en
detachering van 'staf- en kaderpersoneel' (uitvoerders, werkvoorbereiders, projectleiders, enzovoorts). Voor alle functiegroepen beschikt Adecco Bouw over een uitgebreid landelijk bestand van professionele krachten. Veel van die krachten hebben al lange tijd een vast dienstverband met één van de drie partijen die hun ervaring en kennis in Adecco Bouw hebben gebundeld. Vanuit dit vaste dienstverband zijn zij voor verschillende opdrachtgevers flexibel inzetbaar.
Twee aanvullende gespecialiseerde diensten van Adecco Bouw zijn 'Bouwcontact' en 'Diensten'. Adecco Bouwcontact is het langst bestaande landelijke meldpunt voor collegiale in- en uitleenovereenkomsten. Bouwbedrijven met een tijdelijk tekort of overschot aan personeel regelen via dit meldpunt de uitwisseling van vaste werknemers. Adecco Bouw Diensten is een ervaren bemiddelingsorganisatie voor 'Zelfstandigen
Zonder Personeel'. Deze beroepsgroep is via Adecco Bouw Diensten inzetbaar voor uiteenlopende projecten. Adecco Bouw, de 'nieuwe' flexspecialist voor bouwbedrijven, is tenslotte ook inzetbaar voor wervings- en selectietrajecten voor vast personeel.

KINGSPAN

KINGSPAN GROUP heeft onlangs de productie en verkoop van de in Nederland vervaardigde Resol (PF) hardschuim isolatie, beter bekend onder de naam UltraGard®, overgenomen van Morgan Crucible plc. De activiteiten worden ondergebracht in Kingspan lnsulation B.V. en Kingspan lnsulation Manufacturing B.V. te Kesteren.
KINGSPAN is een in Ierland gevestigde internationaal opererende fabrikant. Het bedrijf bestaat uit vijf divisies met in totaal een omzet van ruim € 800 miljoen in 2001. Met de aankoop van Sitek Benelux verwacht KINGSPAN haar marktpositie in het segment hardschuim isolatiematerialen over geheel Europa uit te breiden. Het toevoegen van UltraGard® aan haar productengamma en continuering van de distributie van producten op basis van geëxpandeerd perliet moet hiervoor nadrukkelijk de strategische basis bieden.
Kingspan lnsulation B.V. en Kingspan lnsulation Manufacturing B.V. zullen in Nederland, als onderdeel van de Kingspan Insulation Division, zelfstandig blijven opereren als nieuwe entiteit. Een nieuwe registratie bij overheden is in behandeling net als een nieuw BTW-nummer waarover u nog geïnformeerd wordt.
De Benelux was voor Kingspan al één van de belangrijkste markten en zal het bedrijf een dynamisch platform bieden voor verdere expansie in West-Europa.
Nadere informatie over Kingspan lnsulation kunt u opvragen via het nieuwe algemene e-mail adres: info.nl@insulation.kingspan.com. Telefoonnummers, het bezoek- en postadres zijn overigens ongewijzigd gebleven.

A G E N D A

VvE INFO 2002
Op 13 en 14 september a.s. vindt in Ahoy' Rotterdam voor de 2de keer de VvE INFO plaats die wordt georganiseerd door de Belangenorganisatie voor Appartementseigenaren (VvE Belang) en Ahoy' ECEM. Indien u in contact wilt komen met appartementseigenaren, Verenigingen van Eigenaren (VvE's), gemeentes of coöperatieve verenigingen en u producten of diensten ten behoeve van woningonderhoud, verbouwingen, renovaties, reparaties of advisering aanbiedt, dan is dit de kans. Dit jaar staat het thema "Onderhoud = Behoud" centraal. In Nederland zijn ca. 400.000 appartementseigenaren, verenigd in zo'n 80.000 VvE's die de beslissingen nemen op het gebied van (achterstallig) onderhoud. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Breedveld (Ahoy' ECEM), telefoon 010 - 2933 205.

Bouwbeurs 2003
De beschikbare expositieruimte voor Bouwbeurs 2003 is nagenoeg 'uitverkocht'. Aan de Internationale Bouwbeurs zal worden deelgenomen door duizend exposanten, die gezamenlijk het gehele Jaarbeurscomplex in beslag zullen nemen. Nieuw onderdeel is het evenement Bouwbeurs Buiten Bouwen, een buiten expositie van vijfduizend vierkante meter onder het motto 'van hoogwerker tot betonbekisting'. De Bouwbeurs wordt van maandag 3 tot en met zaterdag 8 februari aanstaande in Utrecht gehouden. Organisator Jaarbeurs Exhibitions & Media rekent op ruim honderdduizend vakbezoekers.


In samenwerking met EC Platform Bouw organiseert het Centrum voor Kennis
Communicatie op 20 november 2002 a.s. voor de tweede keer het Jaarcongres
(seminar en expositie) 'De Bouw Gaat Digitaal' in Triavium Nijmegen. Aan bod komen onderwerpen als 'ICT in de bouw anno 2002, wat betekent dat voor u?',
'campagne De Bouw Gaat Digitaal', 'status van ICT-toepassingen in de Nederlandse bouwwereld', 'toekomst, waar moeten we naartoe?', 'mogelijkheden; wat kan de huidige generatie ICT-oplossingen nu al betekenen?' en 'gevolgen voor uw onderneming; waar te beginnen met uw ICT-investering?'
Voor meer informatie: CKC, Betty Rombout, tel. 040-2129499, betty@ckc-seminars.nl of www.ckc-seminars.nl/dbgd.
Overigens zal op 1 april 2003 alweer voor de 4e keer het jaarlijkse seminar en expositie ICT Bouw plaatsvinden in De Reehorst te Ede. Meer informatie: www.ictbouw.nl