Zoeken

Roofs 2003-01-16 Breed en actueel aanbod op Bouwbeurs 2003 in Utrecht

De tweejaarlijkse Internationale Bouwbeurs wordt dit jaar van maandag 3 tot en met zaterdag 8 februari gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs. Dit evenement is de belangrijkste vakbeurs voor de bouwnijverheid in de Benelux. Tijdens deze week presenteren ruim 1100 exposanten een breed en actueel aanbod op het gebied van materialen, systemen, technieken, toebehoren en hulpmiddelen voor de bouwnijverheid. Verwacht wordt, dat ruim 100.000 bezoekers hun weg naar de Jaarbeurs zullen vinden. De beurs is, voor de overzichtelijkheid, naar sector ingedeeld: in hal 11 en 12 zal de dakenbranche zich presenteren. 'Roofs' biedt u een overzicht van het gebodene.

Edwin Fagel

De vorige editie, Bouwbeurs 2001, werd goed bezocht en hoog gewaardeerd. De meer dan 115.000 bezoekers waardeerden het evenement met een 7,4. Een meerderheid gaf toen aan ook de Bouwbeurs 2003 te willen bezoeken. Als belangrijkste reden voor het bezoek aan de beurs worden het op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de branche, en het onderhouden van de contacten genoemd. Ook de exposanten waren zeer positief: in zakelijk opzicht heeft de vorige Bouwbeurs voor een grote stimulans gezorgd. De organisatie hoopt dit jaar dat succes uit te kunnen bouwen.

Ten opzichte van vorig jaar is er één opvallende verandering: op het buitenterrein zijn geen tenten meer opgesteld. Deze hebben plaats moeten maken voor de buitenexpositie Bouwbeurs BuitenBouwen. Op het buitenterrein wordt een grote expositie verzorgd met o.a. bouwkranen, lichtmasten, meerdere versies van de Arc de Triomph, Ice-carving, uitzichtplateaus en steigerbouwwedstrijden. Hiervoor is nauw samengewerkt met de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingsbedrijven (VSB).

Om alle bezoekers zo snel mogelijk op de beursvloer te krijgen, heeft Jaarbeurs Exhibition & Media, naar model van de vorige edities van de Bouwbeurs, een mobiliteitsplan ontwikkeld. Vanaf woensdag 5 februari kunt u uw auto parkeren op de parkeerterreinen van het Veemarktcomplex in Utrecht. De Stiho Shuttle Bus brengt u comfortabel en rechtstreeks naar de beurs. Zowel het parkeren als de Shuttle Bus zijn geheel gratis. Voor deze voorziening hoeven geen (parkeer)kaarten besteld te worden. Overigens is de Jaarbeurs ook uitstekend te bereiken per trein: de Jaarbeurs ligt op een korte wandeling van Utrecht CS.

Tijdens de Bouwbeurs zal een aantal prijzen worden uitgereikt. De Nederlandse Bouwprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De winnaar van de Nederlandse Bouwprijs 2003 zal op de gala-avond op maandag 3 februari bekend worden gemaakt. Thema van het gala, waarvoor de top uit de bouwwereld, brancheorganisaties en politiek is uitgenodigd, is 'Bouwmeesters ontmoeten Meesters in Bouwen.' Ondertitel is 'Meesterwerken van de Nederlandse Bouw.' Daaronder worden niet alleen de inzendingen van de Nederlandse Bouwprijs gerekend, maar ook muziekstukken die op het gala worden uitgevoerd, optredens van artiesten en architectonische hoogstandjes. De winnaar ontvangt een sculptuur van de hand van Marte Röling. Andere prijzen die op de Bouwbeurs zullen worden uitgereikt, zijn de Aluminium Award en de VSB Trofee.

Onderstaand bieden wij u een overzicht van de noviteiten, die tijdens de Bouwbeurs zullen worden gepresenteerd.

Isobouw: grijs EPS met verhoogd isolerend vermogen

IsoBouw Systems uit Someren is producent van isolerende bouwsystemen op basis van EPS. Het thema van de stand op de Bouwbeurs is 'Innovatie in isolatie'. De aandacht gaat uit naar innovaties bij dakelementen vanuit een ontwikkelde isolatiekern van grijs EPS met verhoogd isolerend vermogen - dit dankzij de nieuwste grondstoffentechnologie. De gewenste isolatiewaarde wordt zo bereikt met een veel dunner element.

Dunnere en lichtere dakelementen betekenen extra verwerkingsgemak op de bouwplaats, geven betere toepassingsmogelijkheden bij renovatieprojecten en vergemakkelijken nok-, goot- en muuraansluitingen. Het betreft vier typen: SlimFix dakelementen voor pannendaken, IsoBouw S-Riet+ elementen voor rieten daken, IsoBouw S-Reno+ voor na-isolatie op bestaand dakbeschot en IsoBouw V-SH panelen voor vlakke daken.

Voor de utiliteitsbouw zijn er staal-, sandwich-, dak- en gevelpanelen voor IFD-bouwen. De dakpanelen combineren een hoge isolatiewaarde met een fabrieksmatig aangebrachte kunststof dakafdichting aan de buitenzijde en een witte interieurcoating als binnenafwerking.
Bij gevelpanelen is er keuze uit verschillende profileringen, diverse kleuren, systemen van zichtbare en blinde bevestiging. Ook hier een witte interieurcoating als binnenafwerking.

Voor meer informatie:
Tel. 0493-48 11 11. Fax 0493 - 49 59 71.
E-mail info@isobouw.nl Website www.isobouw.nl

Stand: Hal 12 stand B 058

Nedsale Colorvents ook voor WTW systemen toepasbaar

In toenemende mate worden de technische mogelijkheden van verwarming- en ventilatie voorzieningen gecombineerd uitgevoerd. In de zogenaamde WTW systemen (Warmte terugwinning) worden de afvoergassen en afgewerkte lucht vermengd naar buiten afgevoerd. Door deze combinatie zijn grotere afvoerkanalen nodig.

De Colorvent ISO 15X15 heeft een aansluiting van Ø 160 mm, waarop eventueel een verloopstuk van 150-130-125-110-100 mm geklikt kan worden. Deze dakdoorvoer is voorzien van een geïsoleerde binnenpijp, waarmee condensvorming wordt voorkomen. Door de unieke vormgeving zijn deze doorvoeren variabel toepasbaar op verschillende dakhellingen. Met slechts 3 modellen kunnen deze worden toegepast op daken van 15 tot 55 graden. Door toepassing van deze vaste modellen op woningblokken krijgt het geheel een mooi en strak aanzien. De Colorvents zijn projectmatig leverbaar voor elke dakpan en in elke kleur. Naast de Colorvent ISO zijn ook de volgende toepassingen leverbaar: rioolbeluchting, ruimteventilatie, doorvoerpannen, zwaluwpannen, staptreden etc.

Voor meer informatie: Nedsale dakaccessoires BV
tel: 0228-542215 of www.nedsale.nl

Stand: Hal 12 stand D 106

Nedzink NTZ®: Hoogwaardig modulair gevelsysteem met snel monteerbare panelen van Titaanzink

Tijdens de BouwBeurs 2003 presenteert NedZink diverse mogelijkheden om NedZink NTZ® ook als gevelbekleding voor de hoogwaardigere systeembouw toe te passen. Een van deze nieuwe ontwikkelingen is het U-Click Systeem, dat zich onderscheidt door een eenvoudige en daardoor zeer snelle montagemethode. Zo combineert dit modulair paneelsysteem de duurzaamheid en uitzonderlijk fraaie uitstraling van NedZink NTZ® Titaanzink met het gemak en de budgettaire voordelen van een kostenbesparende verwerkingsmethode.

Snel, eenvoudig en duurzaam

Het U-Click Systeem is een modulair paneel/cassettesysteem, waarbij een eenvoudig montagesysteem de normaal voor zink gebruikelijke achterconstructie overbodig maakt. Het systeem - zowel leverbaar in geprepatineerd zink (NedZink Art) als in walsblank zink (NedZink Naturel) - is modulair van opbouw en licht van constructie. De panelen zijn snel en eenvoudig te monteren en eventueel te demonteren, waardoor de arbeidskosten beperkt blijven. Daardoor kunnen architect en opdrachtgever de esthetische uitstraling van zink nu ook realiseren bij systeembouw en andere projecten waarbij zink voorheen niet direct voor de hand lag.

Zink heeft in de traditionele bouw een vrijwel oneindige creatieve toepasbaarheid. Ook het U-Click paneel/cassette systeem biedt een grote mate van architectonische vrijheid. Dit dankzij de modulaire opbouw, de op maat te maken cassettes en de mogelijkheid om vrijelijk met rechte en ronde vormen te werken. In combinatie met de simpele en eenvoudige detaillering maken deze eigenschappen het U-Click systeem uiterst aantrekkelijk voor de betere systeembouw.

Zo profiteren de opdrachtgever en het project van een prijstechnisch zeer interessante, duurzame en onderhoudsvrije gevelbekleding met alle esthetische kwaliteiten van NedZink NTZ A- kwaliteit bouwzink.

U-Click is verkrijgbaar in diverse maten, in zowel geprepatineerd als walsblank NedZink NTZ®. Het systeem combineert duurzaamheid en esthetiek met korte levertijden en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Op de NedZink-stand tijdens de BouwBeurs 2003 wordt het systeem gedemonstreerd en staan onze medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden. Voor meer informatie of bestellingen kunt u ook contact opnemen met NedZink B.V te Budel via tel. (0495) 455700. Een e-mail naar info@nedzink.com kan natuurlijk ook.

Stand: Hal 12 stand D 032

Grootformaat keramische dakpannen van Nelskamp

Dachziegelwerke Nelskamp is fabrikant van betondakpannen en keramische dakpannen. Het familiebedrijf produceert sinds 1927 keramische dakpannen en is in 1954 de industriële productie van betondakpannen in Duitsland gestart. Op drie locaties worden de keramische dakpannen gemaakt, steeds in vier gelijke modellen maar elk in een eigen afmeting en kleurstelling met ~ 15 st/m2, ~ 13 st/m2 en ~ 10 st/m2 heeft Nelskamp een totaalprogramma.

Op de productlocatie Nibra worden de grootformaat keramische dakpannen geproduceerd met ~10 st/ m2 of groter uit 100% pure westerwaldklei. Nelskamp is de enige fabrikant die deze kleisoort 100% gebruikt en benut daarmee uitzonderlijke voordelen; een minimale vochtopname, een zeer dicht oppervlak en een enorm gesloten structuur. Hierdoor is Nelskamp op de locatie Nibra in staat een tegelpan te maken op de strengperslijn die ter plaatse van de overlap een dikte heeft van slechts 0,7 cm. Met de uitstraling van een leipan is deze grootformaat dakpan met ~ 9 pannen per m2 ("S-9") een uniek exemplaar.

De 'DS-8'dakpan was al de grootste keramische dakpan, maar de nieuwe 'DS-5' is extreem.
Bij de 'DS-5' keramische dakpannen zijn nog maar ~5,5 dakpannen per m2 benodigd en heeft deze allergrootste dakpan een m2 gewicht dat zelfs 12 kg. minder is dan bijvoorbeeld betondakpannen en de meeste andere keramische (klein) formaat dakpannen. De 'DS-5' heeft een symmetrische verhouding en is daardoor niet opvallend groot, maar eigenlijk overal toepasbaar door z'n horizontale belijning en de pan niet individueel in het oppervlak te ontdekken is.

Met bijna de helft minder pannen dan een betondakpan is de 'DS-5' sneller te verwerken en zijn daarnaast door z'n functionele eigenschappen nieuwe toepassingen te realiseren met dakpannen waar anders wellicht plaatmateriaal bedacht was.

Nelskamp is rijk aan ervaring op het gebied van betondakpannen en benut dit door op maar liefst vier locaties te produceren. Ervaring en een constante ontwikkeling hebben ervoor gezorgd dat met de huidige stand der techniek in een van Europees modernste betonpannenfabrieken een nieuwe serie betonpannen is ontwikkeld die voorzien is van een micromortel in de toplaag. 'Top-Longlife' is de benaming en onderstreept de langere optische levensduur. Het imago van de betondakpannen is de laatste jaren minder positief geworden, terwijl de betonpannen een enorme kwalitatieve opwaardering hebben verkregen en zeker niet meer met betondakpannen van jaren geleden vergeleken mag worden. Met betondakpannen is juist een scala aan kleurcombinaties te maken die met de natuurlijke uitstraling van keramische dakpannen altijd anders is. Nelskamp heeft 26 kleuren standaard uit voorraad beschikbaar.

Bij het nieuwbouwproject van 78 woningen (en vervolg van 72 woningen) aan de Eilermarke in Enschede zijn de Nibra grootformaat keramische dakpannen in model 'R-10' toegepast in de kleur zilvergrijs edelengobe, naar een ontwerp van architectenbureau Leijh Kappelhof Seckel en Van den Dobbelsteen uit Hengelo Ov. Uitgangspunt was het benaderen van de zinkkleurstelling in keramiek uitgevoerd.

Stand: Hal 12 stand A 088

Phoenix Benelux: RESITRIX SK-W voor intensieve gebruiksdaken

Phoenix Benelux is fabrikant van EPDM systemen. Aan onze volledig zelfklevende dakbaan, RESITRIX SK-W voor intensieve gebruiksdaken zoals daktuinen, parkeerdaken of terrasafwerkingen, wordt extra aandacht gegeven. Gebruiksdaken komen in onze stedelijke omgeving steeds meer voor. Als marktleider van EPDM systemen signaleert Phoenix een toename van deze risicovolle toepassingen van dakafdichting. Deze toename brengt een wijziging van denken in een vroegtijdig stadium met zich mee. Opdrachtgevers en architecten moeten zich, om het direct goed te kunnen doen, al vanaf de ontwerpfase bewust zijn van de mogelijkheden en de risico's van het materiaal. Het informeren van deze groepen is een belangrijk doel, ook op de Bouwbeurs 2003.

Deze ontwikkeling van waterdichtingsproducten in gebruiksdaken sluit naadloos aan bij de introductie van een speciale EPDM dakbaan, type RESITRIX GA. Deze 5 mm dikke dakafdichting met een wapening van gewapende EPDM, wordt onder parkeerdekken van gietasfalt en beton toegepast. De verwerking in het uitvoeringstraject door de dakdekker sluit nauw aan bij de huidige brandmethode van traditionele dakbanen.

Tevens zullen ook toepassingen van prefab bekledingen op geïsoleerde houten dakelementen getoond worden, met multifunctionele afwerkingen van zonne-energie; PV collectoren. Deze projecten tonen aan dat het onder geconditioneerde omstandigheden bouwen en bekleden van elementen met een waterdichtingsmateriaal als zelfklevende EPDM wel degelijk goede resultaten ontstaan op kwaliteit- en prijsniveau in de woningbouw. De eerste projecten zijn reeds gerealiseerd in de gemeente Alkmaar.

Ook het Belgische karakter van Phoenix Benelux uit Antwerpen wordt niet verlochend. Natuurlijk zal onze eigen topkok Michel, evenals op de bouwbeurs 2001, ook nu weer de inwendige mens verzorgen!

Meer informatie: Erik Steegman 072-5353000

Stand: hal 12, gangpad F, stand 073

Nederlandse primeur: de nieuwe generatie lasautomaten Sarnamatic 661.

Sarnafil, aanbieder van totaaloplossingen voor afdichtingen op platte daken, zet met de nieuwe lasautomaten Sarnamatic 661 nieuwe normen met betrekking tot betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en bedieningsgemak.

Dankzij nieuw ontwikkelde electronische componenten, een geïntegreerde PREP Duse en een vergroot computervenster met automatische aanduiding van materiaalspecifieke parameters belooft het nieuwe apparaat zekerheid en betrouwbaarheid voor verleggers. Deze lichtgewicht automaat is compact en laat zich menugestuurd eenvoudig bedienen.
De grote computerdisplay , met lichststerkte instelling, is ook makkelijker afleesbaar.

Verdere voordelen;

o Een verstelbare laseenheid om ook aan randen makkelijk te lassen.
o Verschuifbare lasarm.
o Stabiliteit en eigen digitale display foutmelding
o Nauwelijks kans op lastemperatuur fouten, u programmeert productspecificaties.
o Een smaller mondstuk en smaller aandrukrol
o Zwakke of hardere ondergronden geen probleem
o Een vernieuwde drukhouder voor plooivrij laswerk
o Spanning naar keuze 230V/400V

De multifunctionaliteit van dit nieuwe apparaat wordt geoptimaliseerd door professionele opleiding en support van Sarnafil specialisten uit het Sarnafil trainingscentrum in Oisterwijk.

De nieuwe Sarnamatic 661 overtuigt door zijn uitgerijpte technologie, hoge betrouwbaarheid
en bijzonder bedieningsgemak. Daarmee worden de voorwaarden geschapen voor een nog efficientere en nog betere verwerking van Sarnafil Kunststfolie daksystemen.

Stand: Hal 12 D 074

SDS Ommen brengt design in staal

SDS Ommen presenteert op de Bouwbeurs 2003 een aantal nieuwe producten voor de Nederlandse markt, waaronder het Classic daksysteem en het Fasetti gevelsysteem.

De Classic is een dakplaat waarmee op eenvoudige wijze een klassiek felsdak gecreëerd kan worden. Door de felsprofilering is de plaat niet alleen buigstijf, maar geeft het de plaat ook een statig uiterlijk. De Classic platen worden verdekt bevestigd en met een speciale felsrand gekoppeld (het zogenaamde kliksysteem). Deze verbinding is waterkerend, zonder dat daarvoor verdere handelingen nodig zijn. Het Classic systeem is zeer compleet met vele standaard accessoires. De Classic is zowel toe te passen op daken met een helling vanaf 8° maar ook voor gevels.
De Classic is naast gecoat staal ook in aluminium, zink, koper en RVS leverbaar.

Met Fasetti is een harmonieus, natuurlijk en modern gevelsysteem gecreëerd. Fasetti is een profielencollectie welke een speciaal image geeft aan uw gebouw. De speciale profilering van de plaat en de hoeken in relatie met de bevestiging resulteert in een sterk en uitgebalanceerd wandsysteem De Fasetti wandprofielen omvat een 5 tal profiel mogelijkheden. Allemaal hoofdzakelijk horizontaal georiënteerd.

De bevestiging wordt gerealiseerd middels zelfborende schroeven. Door toepassing van deze bekleding krijgt de gevel een sterk horizontale oriëntatie. Standaard wordt de Fasetti in staal geproduceerd met een PVF_ coating welke in vele kleuren leverbaar is. Daarnaast bestaat de mogelijkheid deze profielen in aluminium, RVS, koper en zink te leveren.

Voor meer informatie: Tel 0529-450000
E-mail info@sds.ommen.net.

Stand: Hal 12 Stand B 088

AG Plastics: vuur en licht

AG.Plastics is een toonaangevende producent van lichtdoorlatende kunststoffen (lichtkoepels, lichtstraten, serresystemen) en reeds voor de 2e maal exposant op de Bouwbeurs . We zijn de laatste 10 jaar reeds volop actief op de Nederlandse markt met Nederlandse vertegenwoordigers en een uitgebreid dealernet.

Op deze bouwbeurs zullen we het accent leggen op 'vuur' en 'licht'
Licht:
Skylux(r) lichtkoepels & nieuwigheden, Cintralux(r) composiet lichtstraten en hun specifiek voordeel.
Vuur:
Hier werken we naar het thema brandveiligheid toe en stellen ons nieuw rookluik Skymax(r) voor, die reeds klaar is om aan de toekomstige Europese brandnormen te voldoen. Daarnaast belichten we onze Cintralux(r) prEN1187 : de eerste en enige lichtstraat die reeds aan de Europese brandnorm voldoet: dit laat de uitvoerder toe nu een volledig dak conform de norm te hebben.

Daarnaast kan men op onze stand ook terecht voor een kijkje op de rest van ons gamma : composiet dakgoten Evaco, composiet dakranden Polyprofil, meerwandig acrylaat Plexiglas & polycarbonaat Polyclear, serresystemen en terrasoverkappingen Clicksy (zelfdragend alu systeem) & Pergolux (voor op houten onderbouw). Ook voor de lichtdoorlaatbare golfplaten uit PVC en PC kunt U bij ons terecht. We produceren zelfs een polyester golfrol die ongeëvenaard is in sterkte en lichtdoorlaatbaarheid : het Supercristal(r).

Meer informatie: www.agplastics.com

Stand: Hal 11 stand A 080

ETANCO Nederland

Etanco presenteert dit jaar hun nieuwe dakparker-automaat, de ET240.
Deze machine haalt een zeer hoge productiviteit bij het parkeren (mechanisch bevestigen) van isolatie en dakbedekking op platte daken. Doordat de (FM Approval) goedgekeurde schroeven zijn voorzien van een draadgedeelte onder de kop, wordt voorkomen dat de schroef kan terugdraaien of kan worden 'doorgetrapt' door de dakbedekking. Het grootste voordeel van deze machine is natuurlijk wel dat de dakdekker bij deze werkzaamheden niet hoeft te bukken.

Verder zijn er bij Etanco een aantal nieuwe producten te zien, zoals een uitgebreide serie schroeven met een zogenaamde afstandsblokkering, dit om de isolatiewaarde van stalen gevels te verhogen. Voorts is het assortiment met RVS A2 schroeven met gehard stalen boorpunt uitgebreid. Het aantal leverbare kleuren in kunststofkoppen en in epoxy-poedercoating gelakte koppen is inmiddels gestegen tot ruim 700.

Behalve schroeven, levert Etanco steeds vaker ook draagsystemen in staal en aluminium voor diverse soorten gevels. Etanco blijft dus gewoon de fabrikant met het grootste assortiment bevestigingsmaterialen voor gevel en dak.

Meer informatie ? Tel 070-363.95.71 of bezoek onze website www.etanco.be

Stand : Hal 8 stand C 097

Nieuwe huisstijl en nieuwe systemen bij Zoontjens

Dakbestratingsspecialist Zoontjens heeft met ingang van het nieuwe jaar een nieuwe huisstijl. Daarmee kiest de Tilburgse onderneming voor een uitstraling die meer recht doet aan haar internationale karakter. De nieuwe huisstijl wordt onthuld op de komende Internationale Bouwbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Daar introduceert Zoontjens tevens twee nieuwe dakbestratingssystemen.

Zeker binnen de Nederlandse bouwwereld staat Zoontjens te boek als een sterk merk. Dat merk profileert zich in toenemende mate ook op de internationale markt. Met de dakterrassystemen is het bedrijf behalve in eigen land vooral actief in België en Duitsland. De parkeerdaksystemen vinden nog verder hun weg. Zo is Zoontjens bijvoorbeeld bezig met een omvangrijk project in Newcastle: renovatie van 7.000 m2 parkeerdak, in opdracht van de City Council. In München wordt een parkeerdak gerealiseerd op een prestigieus nieuwbouwproject van BMW: het grootste occasioncentrum van Europa, pal naast het stadion van Bayern München.

Internationale belangstelling

Ook in Zwitserland, Oostenrijk en Italië bestaat veel interesse voor de parkeerdaksystemen van Zoontjens. Het zijn unieke, gepatenteerde meerschalige systemen, waarbij de gebruiksfunctie gescheiden is van de waterdichtheidsfunctie. Door de dakopbouw wordt thermische en mechanische belasting vrijwel geheel geabsorbeerd en zijn lekkages en beschadigingen nagenoeg uitgesloten. De afwatering is perfect en de systemen zijn bijna onderhoudsvrij. Dat maakt de integrale kostprijs bijzonder aantrekkelijk.

Daknivelleringssysteem en dakophoogsysteem

Niet alleen de toenemende internationalisatie vroeg om een nieuwe huisstijl, maar ook een organisatorische ontwikkeling. Sinds november 2001 is Zoontjens een divisie van de Struyk Verwo Groep. Die familieband is duidelijk terug te zien in de nieuwe huisstijl, die wordt geïntroduceerd op de komende Internationale Bouwbeurs. Daar presenteert Zoontjens overigens ook twee nieuwe systemen. Het daknivelleringssysteem (DNS) waarmee snel en gemakkelijk een waterpas loopvlak wordt gelegd op bijvoorbeeld dakterrassen, daktuinen en dakpromenades. Plus het even unieke dakophoogsysteem (DOS), waarmee op bijvoorbeeld leefdaken, daktuinen, kelderdakpleinen en dakpromenades het loopvlak probleemloos kan worden opgehoogd tot op 2 cm uit de bovenzijde van de opkomstdorpels.

De introductie van de nieuwe systemen vindt plaats op de Internationale Bouwbeurs 2003, maandag 3 tot en met zaterdag 8 februari a.s. in Utrecht.

Stand : Hal 12, standnummer C 089.

Monta-Rent presenteert snelmontage torenkranen

Op de Bouwbeurs 2003 zal Monta-Rent de volgende torenkranen presenteren: Montalift 296 en 194 S op zelfrijdende 4 WD onderwagen

Beide typen snelmontage torenkranen worden onder andere ingezet bij de montage van dak- en gevelbekleing en renovatieprojecten. Met de zware star geconstrueerde onderwagen met 2 rijsnelheden en een eigen generatorset op de bovenwagen, kunnen deze kranen ook in opgebouwde stand verreden worden. Hierdoor worden d einzetmogelijkheden en het bereik van deze kranen aanzienlijk vergroot. U ziet op onze stand de uitvoering met 24 m gieklengte (194 S) en de uitvoering met 28 m gieklengte (296).

Montalift 194 S op rupsonderwagen

Deze compacte en snel inzetbare rupstorenkraan met 24 m gieklengte heeft zich inmiddels al bewezen in de bedrijfshallenbouw. Met zijn transporthoogte van 3,1 m kan hij op iedere semi-dieplader vervoerd worden. Op het demonstratieterrein van de Bouwbeurs kunt u deze kraan in actie zien tijdens de demonstraties die meerdere malen per dag zullen plaatsvinden. Tevens kunnen wij u informatie verstrekken over de grotere broer: de Montalift 296 rupstorenkraan met 28 m gieklengte, die gepland staat voor volgend voorjaar.

Montalift 193 S op snelverkeer onderwagen

In de kleinschalige traditionele woningbouw is deze mechanische opperman met zijn 22 m gieklengte en 16 m hijshoogte een algemene verschijning. Als uitbreiding hierop is er vanaf januari 2003 een zwaardere versie van deze 10 tm kraan leverbaar, met een hijshoogte van 17 m, een capaciteit van 1.500 kg en op de grootste vlucht van 21,8 m nog ruim 455 kg.

Verder zullen wij een deel van ons leveringsprogramma hulpmiddelen voor gebruik aan de 10 tm kraan tonen.

Stand: BB 0055.
Deze stand bevindt zich op het buitenterrein van de Bouwbeurs, geheel links voor de hoofdingang.

Polytech

Polytech is fabrikant van duurzame kunststof dakgootsystemen welke volledig recyclebaar zijn. Polytech besteedt voortdurend aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Patentgoot en Patentriet zijn hiervan enkele voorbeelden.

Patentriet is een kunststof variant op het natuurproduct riet. Door de fysieke eigenschappen van Patentriet is dit dakbedekkingsmateriaal breder toepasbaar qua dakhellingen en regelgeving.

Patentgoot is een serie kunststof dakgoten waarmee voor vrijwel elke denkbare bouwsituatie een duurzame maatwerkoplossing kan worden gerealiseerd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kunststof bakgoten, overhoekse goten en klassieke goten in diverse uitvoeringen.
Om de aannemer zo veel mogelijk te ondersteunen, levert Polytech alle dakgoten montageklaar af. Het aanbrengen van de dakgoten kan hierdoor snel en eenvoudig plaatsvinden. Een andere voordeel voor de aannemer is de korte levertijd van deze maatwerk dakgoten: Franco levering is mogelijk binnen 24 tot 48 uur op elke bouwlocatie in Nederland (vasteland). De aannemer kan in zijn opdracht dus uitgaan van de werkelijke maten van het object waardoor het risico van inschattingsfouten sterk wordt beperkt.

In de afgelopen 10 jaar zijn duizenden woningen en andere gebouwen uitgerust met de producten van Polytech. Ondertussen gaat de ontwikkeling van nieuwe producten gewoon door. Zo hebben wij onlangs een nieuwe dakgoot gelanceerd onder de naam Rustieke Goot.

Een in landelijke sfeer opgetrokken huis vraagt om een rustieke dakgoot. De woningbezitter was tot voor kort hiervoor aangewezen op de kostbare inzet van zink of koper met een afwerking van hout.

De nieuwe Rustieke Goot van Polytech ademt een landelijke sfeer zonder schaduwzijdes. Door toepassing van de moderne Patentgoot technologie, is een betrouwbare en onderhoudsvrije goot ontstaan, welke bovendien zeer betaalbaar is. Daardoor kan de Rustieke Goot zowel toegepast worden voor woningverbetering als nieuwbouw.

De Rustieke Goot is leverbaar met of zonder gootklossen in de kleuren wit RAL9016, crèmewit RAL9001, donkergroen RAL6009, donkerblauw RAL5011 en bordeaux RAL3005.

Om voor elk type woning een passende oplossing te bieden, is de Rustieke Goot leverbaar in elke lengte tot zelfs 18 meter naadloos. Gootklossen, eindkappen, hemelwaterafvoer en eventuele hoeken voor dakoverstekken worden vooraf aangebracht waardoor een duurzame verbinding ontstaat. Om de kwaliteit te waarborgen en het montagemak te verhogen, levert Polytech alle dakgoten montageklaar af op locatie. Betrouwbaar en snel.

Voor meer informatie: Telefoon 0599-417444, fax 0599-417170, www.patentgoot.nl en op de BouwBeurs 2003

Stand: Hal 12, standnummer F 060

SPIT introduceert de SPIT SG125 en de SPIT 331

Tijdens de internationale BouwBeurs 2003 kan de Nederlandse bouwwereld kennismaken met twee nieuwe producten van SPIT: de SPIT SG125, de handzame betonschuurmachine, en de SPIT 331, de nieuwe compacte boorhamer in het 3-kilogramsegment.

SPIT SG125

Met zijn 1500 Watt motor en 10.000 toeren per minuut (belast) is deze betonschuurmachine geschikt voor het bewerken van beton en andere steenachtige materialen.

De betonschuurmachine heeft aan beide zijden een ergonomisch handvat, waardoor deze goed hanteerbaar is. Mede door het lichte gewicht (4,1 kilogram) is de SG125 ook geschikt voor verticaal gebruik. De machine kan ook grotere oppervlakten aan. De motor bevindt zich boven de komschijf en in een stofvrije omgeving, wat een positief effect heeft op de levensduur van de machine. De borstelkrans beschermt niet alleen de stofontwikkeling, maar geeft aan de gebruiker een hoogwaardig comfort bij het sturen van de betonschuurmachine. De werksnelheid kan behouden worden en past zich aan naar gelang de slijtage van de diamant aan de komschijf. Met de aanloopbegrenzer en de thermische beveiliging kan de gebruiker zich aanpassen aan de diverse te bewerken bouwmaterialen. Dit alles biedt de gebruiker een hoog werkrendement.

SPIT 331

De nieuwe compacte boorhamer van SPIT in het 3-kilgramsegment koppelt comfort aan sterke prestaties. De compacte en ergonomische machine weegt slechts 3,3 kilogram, maar levert toch een hoog vermogen (720 Watt) en een grote slagkracht (3,3 Joule). Na intensief testen is bovendien gebleken dat de SPIT 331 in zijn klasse een extreem lange levensduur heeft: tot 50% langer dan vergelijkbare toestellen.

Technische gegevens en prestaties:
o Vermogen: 720 Watt
ó Boordiameter: 4 - 28 mm
o Snelheid (belast): 0 - 800 tpm
ó Optimale boordiameter: 10 - 18 mm (beton)
o Hamerslagen per minuut: 0 - 4000 spm
ó Max. boordiameter: 30 mm (hout), 13 mm (staal)
o Slagkracht: 3,3 Joule
ó Zelfsmerende werktuighouder
o Gewicht: 3,3 kg
ó Afmetingen (l x b x h): 335 x 210 x 90 mm

Stand: Hal 9 stand C 078

Stichting Bouwlood introduceert de loodknelstrip

De Stichting Informatiecentrum Bewerkt Lood in Rijswijk gaat voortaan door het leven als Stichting Bouwlood. Ook het logo is vernieuwd. De Stichting heeft daarom een nieuw internetadres: www.bouwlood.nl. Deze nieuwe site bevat naast informatie over bladlood ook animatiefilms over hoe bladlood te verwerken. Iedere animatiefilm sluit af met een uit te printen stappenplan.

De Stichting Bouwlood zal tijdens de Bouwbeurs 2003 een nieuw product introduceren: de loodknelstrip. Als voorlichtingsinstituut vindt de Stichting Bouwlood dat er in de bouw te vrijblijvend wordt omgegaan met het bevestigen van bladlood tegen het binnenspouwblad. De loodknelstrip is een waterdichte oplossing, vanaf maart verkrijgbaar via de vakhandel.

Stand: Hal 12 stand C 042

Ecologisch verantwoorde dakvensters van Fakro

Ook dit jaar is Fakro dakvensters weer duidelijk aanwezig op de Bouwbeurs 2003. Met de presentatie van het enige dakvenster dat het Politie-keurmerk Veilig Wonen® draagt. Het Fakro dakvenster is een modern, ecologisch verantwoord product. Dankzij de kwalitatief hoge afwerking en de uitstekende technische eigenschappen hebben wij inmiddels
een vaste marktpositie verworven in geheel Europa. Het productieproces en de kwaliteitscontrole voldoen aan de Europese standaard normen. Fakro is momenteel bezig met het verwerven van het KOMO certificaat, tijdens de beursdagen hopen
wij u hier meer over te kunnen vertellen en te laten zien.

Laat u informeren tijdens de bouwbeurs 2003 over de vele voordelen van Fakro dakvensters.
of bezoek onze sites: www.fakro.nl of www.fakro.com.

Stand: Hal 12 stand E 088

NES Bevestigingsmaterialen

SNX boorschroeven roestvaststaal A2 / Bimetaal.

Deze hoogwaardige roestvaststalen boorschroeven hebben een roestvaststaal A2 schroefdraadgedeelte met een aangelaste gehard stalen boorpunt en zijn voorzien van een Ruspert Silver Coating.

Deze boorschroeven zijn leverbaar met;
o Een boorpunt 2, voor montage in staal tot 3,5 mm
o Een boorpunt 3, voor montage in staal tot 5,0 mm
o Een boorpunt 5, voor montage in staal tot 12,0 mm

Deze SNX boorschroeven zijn nu ook leverbaar voor sandwichpanelen, type HT met een maximale schroeflengte van 175 mm.
Ook nieuw is de uitvoering met een mushroomhead voorzien van een Torx T25 aansluiting.
Deze schroeven zijn bijzonder geschikt voor de montage van horizontale of verticale 18/76 sinusprofielen. Laatstgenoemde schroeven kunnen ook van een kleurcoating in RAL of British Steel voorzien worden.
Deze laatstgenoemde schroeven zijn op dit moment erg in trek bij tekenbureaus en architecten.

Wilt U meer informatie, of een bezoek van één van de technische adviseurs van NES neemt U dan contact op met NES bv
tel.: 036-5494200 o fax : 036-5290144
E-mail: ed.lubsen@nesbv.nl

Hal 11 stand C 008.

Reppel B.V. introduceert Pullmix GPM

Reppel bv bouwspecialiteiten Dordrecht toont op haar stand ondermeer een voorbeeld van haar nieuwe cementgebonden afschotmortel: Pullmix GPM. Pullmix GPM is een onbrandbare en inerte, mechanisch te verwerken afschot- en egalisatiemortel op basis van gesiliconiseerd Perlite. Het product wordt aardvochtig aangebracht met daartoe geëigende speciale apparatuur en het laat zich op eenvoudige wijze verwerken en bewerken tot een afschotlaag met de gewenste afschothelling(en) en het benodigde afschotpatroon. Pullmix GPM is waterkerend en kan na uitharding/droging met alle gangbare bitumineuze en kunststof dakbedekkingssystemen waterdicht worden afgewerkt.

Stand : Hal 12 stand C 020.