Zoeken

Roofs 2004-10-38 Nieuwslijn

Nieuwe medewerkers Gilde Software

Het team van Gilde Software is recent uitgebreid met een nieuwe consultant en een nieuwe accountmanager. Dennis van Elk (links) is in dienst getreden als consultant en Joost Grootings als accountmanager. Beiden hebben een bachelor opleiding bedrijfskundige informatica aan de HAN-ICA afgerond. Tijdens hun studie hebben zij in het kader van hun afstudeeropdracht de nodige ervaring opgedaan binnen Gilde Software.

Veilige en eenvoudige toegang tot het dak
BIK introduceert dakluiken die speciaal zijn ontwikkeld om platte daken veilig en eenvoudig te kunnen betreden voor onderhoud of inspectie. De dakluiken zijn verkrijgbaar in zes maten en uit voorraad leverbaar. De dakluiken zijn opgebouwd uit aluminium. Voor een optimale isolatie is de buitenzijde afgewerkt met polyurethaan. De luiken worden compleet geleverd, inclusief een contrabalans en een geleidearm met handgreep. Voor een goede sluiting zorgt een cilinderslot. Het dakluik is van buitenaf te openen met een druktoets. Voor een veilige toegang tot het dak heeft het bedrijf diverse aanvullende producten.

Nieuw verkoopkantoor Eurosafe Solutions BV
Eurosafe Solutions heeft een extra verkoopkantoor geopend:

Eurosafe Solutions BV o De Haak 18 o 5555 XK Valkenswaard
tel: +31 (0) 40-2073766 o fax: +31 (0) 40-2073767
e-mail :eurosafesolutions@planet.nl
Tevens heeft het bedrijf een nieuwe website gelanceerd:www.valbeveiliging.com.

AGENDA
Nationale Dakendag 2004

De Nationale Dakendag wordt door BDA Dakadvies BV georganiseerd op 11 november 2004 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Bouw Relatiedagen Rijswijk
Evenementenhal Rijswijk organiseert voor de eerste keer de Bouw Relatiedagen op 16, 17 en 18 november 2004.

Bouw Vakdagen regio noord
UHN Marketing & Communicatie organiseert op 25, 26 en 27 januari 2005 de Bouw Vakdagen in de Eurohal Van der Valk Zuidbroek.

Gezond en veilig werken op het dak, juist nu!
Op 17 november 2004 organiseren SBD en Tectum een informatiebijeenkomst waarbij de knelpunten Arbo dakgedrag 2000 - 2004 worden gepresenteerd, alsmede de nieuwe Arbo-regelgeving platte daken. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van Tectum te Nieuwegein.

Nationale Dubodag
De nieuwe Nationale Dubodag, georganiseerd door het Nationaal Dubo Centrum, vindt plaats op donderdag 25 november aanstaande in de Doelen te Rotterdam.

Renovatie & Onderhoud 2005
Libéma Exhibitions organiseert van 25 tot en met 27 mei 2005 de nieuwe vakbeurs Renovatie & Onderhoud in de nieuwe Brabanthallen in Den Bosch.

All Risk ontwikkelt nieuw borgingssysteem voor op daken
All Risk BV uit Gorinchem introduceert deze week een noviteit op het gebied van valbeveiliging: de ALTIfix-pro. Dit gepatenteerde RVS borgingssysteem voor valbeveiliging, dat ook bruikbaar is als steun in een staalkabeltraject, is geschikt voor toepassing op verschillende soorten daken en dakconstructies. Het systeem wordt rechtstreeks op de bestaande dakbedekking gemonteerd en door één boorgat aan de dakconstructie verankerd. Deze montageconstructie betekent een snelle en waterdichte bevestiging van het borgingssysteem, temeer omdat het dak voor installatie niet hoeft te worden stukgesneden. Het systeem bestaat uit twee delen, een steun en een demper. Voor onderhoud, inspectie of vervanging van de steun na een val, kan de demper eenvoudig worden losgeschroefd van de voetplaat.

Het 'inpakken' van leidingwerk op nieuwbouw
Steeds vaker wordt leidingwerk op de dakvloer geplaatst in plaats van onder het plafond. Of het PVC elektraleidingen of luchtbehandelingskanalen betreft, het vormt een heikel punt voor de dakdekker. Nadeel van het op maat zagen van (afschot)isolatieplaten is, naast het restafval, dat het zeer tijdrovend is, terwijl het de vraag blijft of de juiste inkepingen voor leidingen gemaakt kunnen worden. Daarnaast is de ondergrond niet altijd even vlak en sluiten de isolatieplaten niet altijd even goed aan. De mechanische bevestiging van platen met parkers vergroot bovendien het risico de leidingen te doorboren. Een tweede oplossing is het aanbrengen van een zand-cement vloer en daarna de isolatieplaten. Dit is eveneens tijdrovend en daarnaast is het de vraag of de constructie hierop berekend is.
Een derde, minder tijdrovende en minder risicovolle oplossing, is het aanbrengen van Betopor C-EPS van Van Wylick: een cementgebonden polystyreenmortel. Het systeem kan direct worden aangebracht op de ondergrond en wordt over de leidingen gesmeerd. Desgewenst worden isolatieplaten van wisselende dikte in de mortel geweld, zodat een isolatielaag ontstaat met het meerzijdige afschot als voordeel. Dakbedekking kan vol en zat worden verkleefd op de mortel, zodat ook een ballastlaag van grind overbodig is. Het gewicht is afhankelijk van de dikte, maar om een indruk te geven: een systeem van 200 mm dikte weegt slechts 25 kg per m2. De warmteaccumulatie van het materiaal (cementgebonden) van het systeem zorgt ervoor, dat geen vervormingen (plooien) in de dakbedekking ontstaan. Het samenhangende pakket (betonnen ondergrond, Betopor C-EPS en dakbedekking) vormt een homogene constructie. Door het meervoudig afschot ontstaat een droog en veilig dak.

Vernieuwde speerpunten van Delbouw dak & techniek
Onlangs opende Delbouw dak & techniek in Roermond een nieuw distributiecentrum (zie Roofs 9-2004), verder heeft men gewerkt aan een optimalisering van het assortiment. Naast de kwalitatieve verbeteringen en een nieuwe verpakking is het Starflex assortiment onlangs verder uitgebreid door toevoeging van het product Starflex Therm. Bij dit product is de Starflex dakbaan voorzien van thermstrepen aan de onderkant, waardoor een waterdicht en een dampdruk verdelend membraan worden verenigd. Delbouw verwacht op basis van wijzigingen in de BRL 1511 - die als basis voor de KOMO-attesten dient - dat dit product vaker zal worden toegepast.

In de huidige situatie wordt een Permec 250 A 16/66 met een APP of SBS toplaag bestempeld als een tweelaags systeem. Op basis van de gewijzigde BRL is dit niet meer het geval, terwijl ook de toepasbare gebouwhoogten van geperforeerde folies worden beperkt. Deze wijziging maakt het aantrekkelijk om een relatief eenvoudig te verwerken thermbaan toe te passen, niet alleen als toplaag maar ook als tussenlaag. Op deze manier is er echt sprake van een tweelaags systeem.