Zoeken

Roofs 2005-06-28 Nieuwslijn

Afscheid Cees van der Werke bij Empol

Op 13 mei jl. heeft de heer Cees van der Werke (65) officieel afscheid genomen als directeur van Empol BV. Van der Werke heeft na het plotselinge overlijden van de heer Alexander van de Pol in 1995 het bedrijf als algemeen directeur voortgezet en geconsolideerd. Onder zijn leiding heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld tot een stabiele marktpartij, die verschillende ontwikkelingen op gang heeft gebracht en aangestuurd.

Cees van der Werke, een markant figuur binnen de dakensector, zal gemist worden. Velen kwamen afscheid nemen en hebben hem dankbaar toegesproken. Men wenste hem en zijn vrouw veel succes toe in zijn functie als adviseur van de Amerikaanse tak van de fabriek in Perwez (België) PRS.

Nieuwe brochure MetroBond stalen dakpanelementen

Importeur van de MetroBond stalen dakpanelementen Bouwimpex heeft een nieuwe brochure uitgebracht die een goed beeld geeft van deze dakbedekking. Stalen dakpanelementen worden voornamelijk toegepast bij lichtgewicht dakconstructies en hebben een hoge levensduur. Traditioneel wordt het element toegepast in de recreatie- en chaletbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties van daken met bitumineuze- of vezelcement dakbedekking, leien en shingles. De brochure is per direct beschikbaar en kan gratis bij de importeur worden opgevraagd.

Opening pand Bauder BV

De Nederlandse vestiging van Bauder BV heeft half april haar intrek genomen in het nieuwe kantoor in Wijk Bij Duurstede. Op vrijdag 27 mei 2005 werd dit pand gezamenlijk met Wecal Installatie Techniek feestelijk geopend. Bauder levert een compleet assortiment dakbedekkingsmaterialen en

isolatiemateriaal voor platte daken, tuindaken en hellende daken.

De nieuwe adresgegevens zijn:

Bauder BV

Molenvliet 13

3961 MT  Wijk bij Duurstede

Tel: 0343-591478

Fax: 0343-597595

E-mail: info@bauder.nl

Centraal telefoonnummer Aabo Trading

Om haar dienstverlening sneller en soepeler te laten verlopen, heeft Aabo Trading een nieuwe telefooncentrale laten installeren waardoor voortaan met 1 nummer vestigingen kunnen worden bereikt. De telefoonnummers worden daardoor wel gewijzigd: het nieuwe, algemene telefoonnummer van Aabo Trading is 024 678 20 00. De vestigingen kunnen ook rechtstreeks worden bereikt:

Zoetermeer: 024 678 20 10

Nijmegen: 024 678 20 20

Eindhoven: 024 678 20 30

Zwijndrecht: 024 678 20 40

Beverwijk: 024 678 20 50

Deventer: 024 678 20 60

Deze wijziging is ingegaan per 2 mei jl. De oude telefoonnummers blijven nog even geldig, maar zullen op termijn verdwijnen.

Rockpanel behaalt tweede ISO-certificaat

Producent en leverancier van plaatmateriaal voor gevels en dakranden Rockpanel heeft recentelijk een tweede ISO-certificering behaald. De organisatie had al een certificering op haar productieprocessen. Vanaf heden is ook het verkoopproces gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.

Nieuwe website Vebidak

Zeer recent is de nieuwe website van Vebidak de lucht in gegaan. De nieuwe website is uitgevoerd in de huisstijl van de branchevereniging en geïllustreerd met recent beeldmateriaal. Dankzij de eenvoudige en overzichtelijke menustructuur van dit digitale service- en kenniscentrum vindt elke bezoeker snel de gewenste informatie. Door het aanklikken van de diverse tabbladen krijgen de bezoekers inzicht in de structuur en de belangrijkste activiteiten van Vebidak en vinden zij een overzicht van de dienstverlening. Eén tabblad is volledig gericht op de daktechniek. Diverse daktechnische items en de Vakrichtlijn worden hierop weergegeven. Via het tabblad ‘Bureau’ kunnen bezoekers gemakkelijk hun weg vinden binnen de bureau-organisatie. Het tabblad ‘Publicaties’ geeft de digitale bezoeker de gelegenheid een keus te maken uit de te bestellen publicaties.

Bovema S-air introduceert de light-series lichtkoepels

In de huidige markt voor daglichtconstructies is behoefte aan een solide lichtkoepel met een lange levensduur. Bovema S-air heeft daarom een reeks nieuwe lichtkoepels ontworpen die aan deze criteria voldoet.

De Domelight, Ventlight en Smokelight zijn lichtkoepels met een aluminium omranding en een lage opbouwhoogte. De waterdichte lichtkoepels hebben strenge testen betreffende doorvalzekerheid met glans doorstaan. Hierdoor voldoen ze aan strenge veiligheidseisen zonder additionele bouwkundige voorzieningen.

De Domelight is de vaste uitvoering en kan eenvoudig worden gemonteerd op een nieuwe of bestaande opstand. Dit toestel is verkrijgbaar in thermisch geïsoleerde en/of thermisch onderbroken uitvoering. De Ventlight is een bedienbare lichtkoepel voor dagelijkse ventilatie. Dit toestel kan worden uitgevoerd met handmatige, elektrische of pneumatische bediening. De Smokelight is ook een bedienbare lichtkoepel. De klep van de Smokelight kan 165° open en daarmee worden toegepast binnen een Rook- en WarmteAfvoer (RWA) concept.

Duurzaamheidsinitiatief PVC industrie

Vinyl 2010 heeft begin mei haar vijfde Progress Report uitgebracht. Het rapport gaat in op 16 belangrijke afvalinitiatieven en andere uitdagende projecten binnen Europa. Vinyl 2010 is het tienjarenplan van de Europese PVC-industrie voor het ten uitvoer brengen van haar Voluntary Commitment, gericht op duurzaamheid tijdens de hele PVC-levenscyclus. Het streeft heldere doelstellingen na, met name ten aanzien van het terugdringen van het gebruik van loodstabilisatoren en de recycling van post-consumer afval. Resultaten worden beoordeeld door onafhankelijke controleurs en een monitoringscommissie waarin de Europese Commissie en het Europese Parlement zijn vertegenwoordigd.

De belangrijkste punten uit het rapport zijn:

•              Reeds in 2004 heeft men de doelstelling voor 2005 gehaald, namelijk 15% reductie van het loodstabilisator gebruik;

•              De grondstofterugwinningsfabriek (50.000 ton/jaar) is bijna voltooid;

•              Voltooiing van een haalbaarheidsstudie met als conclusie dat PVC-bouwafval kan worden toegepast in licht beton voor sommige bouwtoepassingen.

Om te komen tot een voldoende vast aanbod van PVC-afval voor recycling heeft Vinyl 2010 in 2004 twee nieuwe Europese projecten gelanceerd:

•              Roofcollect: een inzamel- en recyclinginitiatief voor afgedankte dakbedekkingen;

•              Recovinyl: een regeling waarin financiële middelen beschikbaar worden gesteld ten behoeve van de inzameling van afgedankte PVC-producten, zoals buizen, raamprofielen en luiken.

Hulpmiddel voor vastzetten stukjes dakpan

Koramic, het Wienerberger-merk voor keramische dakpannen en daktoebehoren, introduceert de hoek- en kilkeperklem, een hulpmiddel voor het vastzetten van kleine stukjes dakpan, die ontstaan bij het slijpen van hoek- en kilkepers.

Op een rechttoe rechtaan dak is het gemakkelijk meters maken voor de dakdekker. Hoe anders wordt het als er hoek- en kilkepers bij aan te pas komen. Op die plaatsen zullen de pannen stuk voor stuk op maat moeten worden geslepen en daarbij moet soms met kleine pandelen worden gewerkt. Hoe houd je die op hun plaats?

Met de hoek- en kilkeperklem biedt Koramic een handige en duurzame oplossing. De klem bestaat uit een venijnig krokodillenbekje en een binddraad, beide van roestvrij staal. Het krokodillenbekje bijt zich onwrikbaar vast in het stukje dakpan. Door het binddraad vervolgens om een nagel of schroef te draaien, kan het pandeel worden vastgezet aan de ruiterlat (bij een hoekkeper) of panlat en zoomlat (bij een kilkeper).

Geringe hoogte Sarnatred daktegel resulteert in betere afwatering

Sarnatred is een dunne en milieuvriendelijke lichtgewicht daktegel. Door zijn dikte van 6 mm geeft de daktegel beduidend minder kans op vuilophoping ten opzichte van de hoge betonnen tegels. Door zijn lichte uitvoering leidt de tegel tot een lagere dakballast en een gemakkelijke verwerking.

De daktegel is tevens veilig, onderhoudsvrij en eenvoudig te verleggen. Een profielhoogte van 3 mm zorgt voor een snelle afvoer van water en een stevige grip op de ondergrond, ook bij vorst en sneeuw. De productsamenstelling maakt de tegels bestendig tegen allerlei invloeden van buitenaf en dus onderhoudsvrij.

Het product is te verkrijgen in gerecyclede Sarnafil PVC of Sarnafil T (FPO). Elke daktegel legt men los en is gekoppeld aan de naastliggende daktegel. Vervolgens wordt de tegel thermisch gelast op de bestaande dakbedekking. Er zijn ook tegels verkrijgbaar die speciaal voor het gebruik op hoeken of T-splitsingen zijn ontworpen.

PERSONALIA

Uitbreiding verkoopteam Union Hechttechniek BV

Randy Leferink (links) en Mark Hattink zijn sinds midden april bij Union Hechttechniek BV in dienst getreden ter versterking van de verkoop buitendienst. Union is reeds 64 jaar toonaangevend op het gebied van de hecht- en bevestigingstechniek.

Kelders Dakmaterialen verkrijgt de verkooprechten Elastofol

Recent heeft kelders Dakmaterialen BV de exclusieve verkoop van de Elastofol dakbaan verkregen. Dit is een nieuw soort dakbaan op basis van kunststoffen (TPEB), die al jaren met succes wordt gebruikt in Scandinavië. Het betreft een dakbaan voor éénlaagse daksystemen waarvan de naden met de hetelucht-lasmethode worden bevestigd. De dakbaan is voorzien van een speciale polyester-glas composiet inlage  waardoor hij niet alleen sterk en soepel wordt, maar ook de stabiliteit verkrijgt. Het is een dakbaan die de verwerker eenvoudig, schoon en op snelle wijze kan verwerken. Bovendien heeft de dakbaan een lange levensduurverwachting.

Nieuwe vestiging Skyworks te Breda

Met de opening van een nieuwe vestiging in Breda heeft Skyworks haar aanwezigheid in Noord-Brabant verder uitgebreid. Daarmee kan nog beter en sneller worden ingespeeld op de groeiende vraag in deze regio. Met de Bredase vestiging wordt het landelijk dekkende Skyworks-netwerk nu gevormd door 13 bedrijven.

De adres- en contactgegevens van de nieuwste Skyworks-vestiging  zijn:

Skyworks Breda

Spinveld 72

4815 HT Breda

Tel.: 076 - 533 5168

E-mail: breda@skyworks.nl