Zoeken

Roofs 2006-05-38 Nieuwslijn

Adaktis Dakwerken viert 10-jarig jubileum

Op 27 maart jl. bestond het Groningse dakdekkersbedrijf Adaktis precies tien jaar. Oprichter en directeur-eigenaar Anne Hoekstra vond dat dit gevierd moest worden met een groot feest en organiseerde met de personeelsvereniging een tweedaags arrangement in Duitsland voor alle medewerkers en hun partners. Volgens Hoekstra hebben zijn medewerkers ervoor gezorgd dat Adaktis Dakwerken in de regio bekend staat als een kwalitatief hoogwaardig dakdekkersbedrijf. ‘Ik ben trots op mijn personeel en dat mag best eens gezegd worden!’

Op zondag vertrok de groep van bijna dertig personen naar Kernwasser Wunderland in Kalkar. Na een dinerbuffet werd feest gevierd tot in de kleine uurtjes, waarna eenieder zijn hotelkamer opzocht. De volgende dag stond een sportieve activiteit op het programma: skien in de grootste indoor skibaan ter wereld: het alpincenter in Bottrop.

Uiteraard is Hoekstra vastbesloten met dit team nog jaren verder te bouwen aan Adaktis Dakwerken. ‘Wij zijn een innovatief bedrijf. We doen veel aan scholing en proberen onze mensen goed in vorm te houden. Zo’n sportief weekend draagt daar uiteraard ook aan bij,’ aldus de directeur.

Dakenvisie : 'Vegetatiedaken en waterberging in stedelijk gebied'

SBR organiseert op 7 juni de bijeenkomst ‘’Vegetatiedaken en waterberging in stedelijk gebied. De bijeenkomst  is bedoeld voor waterbeheerders,  opdrachtgevers, ontwikkelaars, architecten, bouwtechisch ontwerpers en projectleiders van bouwbedrijven. Aan de orde komen alle relevante facetten, van ontwerp en aanleg tot uitvoering en onderhoud zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Vegetatiedaken worden in Nederland sinds de jaren tachtig toegepast. Op basis van de hiermee opgedane ervaring is er informatie beschikbaar die gebruikt kan worden bij het bouwkundig ontwerp van vegetatiedaken. Deze is beschreven in de SBR-publicatie ‘Daken in ‘t Groen.’ In Duitsland is veel meer ervaring met de aanleg van vegetatiedaken dan in Nederland. Onze buren beschikken dan ook over de zogenaamde FFL-richtlijn over de aanleg hiervan van het Forschunsgesellschaft Landschafts Entwicklung Landschaftsbau. Om ook in Nederland gebruik te maken van deze inzichten is de Duitsse FLL-richtlijn vertaald. Deze vertaling wordt door SBR uitgegeven als Dakbegroeiingsrichtlijn – richtlijn voor ontwerp, aanleg en onderhoud van dakbegroeiingen.

Wijziging manage­ment Poppers Senco Nederland 

Per 1 februari 2006 is de heer M.J.T. Muijs benoemd tot Business Unit Mana­ger van Poppers Senco Neder­land BV. Daarmee volgt hij de heer J.P. Bark op die is benoemd tot directeur van Poppers Senco Duitsland. De heer Muijs beschikt over jarenlange ervaring in de toelevering van industriële klanten en was reeds werkzaam voor Poppers als Business Unit Manager van Poppers Zimit B.V.

Poppers Senco Nederland BV is een ge­renommeerde handelsorganisatie met meer dan 90 jaar ervaring in de in­dus­triële bevestigingstechniek. De on­­derneming levert  spijker-, niet- en schroefsystemen, alsmede een groot assor­timent industriële bevestigingsmiddelen.

AGENDA

DakenVisie:

Klimaatscheidende membraanconstructies: 16 mei 2006, Nederlands Architectuur Instituut, Rotterdam. Info: www.sbr.nl

VIB 2006:

16-18 mei 2006. Brabanthallen,
`s-Hertogenbosch.
Info: www.vibbeurs.nl

Parels op het dak:

26 mei - 26 augustus 2006.
RAP Architectuurcentrum Leiden.
Info: www.parelsophetdak.nl

Congres Roadmap to Conflictmanagement:

8 juni 2006, VNO-NCW, Den Haag. Info: www.roadmaptoconflictmanagement.nl

Installatievakbeurs Hardenberg:
12-14 september 2006

Nationale Dakendag:
1 november 2006. Jaarbeurs Utrecht. Info: www.dakendag.nl

Toitdak 2006:

14-16 november 2006. Brabanthal, Leuven. Info: www.toitdak.be

Internationale Bouwbeurs 2007:

7-10 februari 2007. Jaarbeurs Utrecht

Ladderstopper voor gebruik op glad ondergrond

Voor het veilig werken vanaf een ladder biedt Limed Nederland uit Noordwijk de ladderstopper. Deze voorkomt het wegglijden van ladders middels een massief aluminium t-stuk met een 2 mm rubbercoating. Aan de onderkant zit een visgraatprofiel (in het rubber) zodat de ladderstopper, door het gewicht van de gebruiker, zich volledig vastzuigt aan de grond. Het product draagt drie keer het gewicht van de persoon die zich op de ladder bevindt en is met name geschikt voor gebruik op gladde ondergronden. De ladderstopper is ontwikkeld voor o.a. dakdekkers, installateurs, glazenwassers en bouwbedrijven.

Opleiding AlkorDesign Specialist

In maart zijn tien Nederlandse dakdekkerbedrijven gecertificeerd als AlkorDesign Specialist. De certificatie volgde na een speciale opleiding in het werken met het AlkorDesign kunststof daksysteem met roeven. De opleiding vond plaats in Oude­naarde (B) en werd verzorgd door Alkor Draka, de Belgische producent van het AlkorDesign systeem.

De opleidingscertificaten zijn na drie opleidingsdagen persoonlijk en per bedrijf uitgereikt aan de tien nieuwe Nederlandse AlkorDesign Specialisten. De producent selecteerde de bedrijven in Nederland op basis van hun reeds aanwezige kennis en ervaring met kunststof dakbedekking. Het gaat om de volgende tien bedrijven:

ZND Folietechniek BV, Eindhoven;

M.C.Wildschut dakbedekkingen, Haarlem;

DNN Dakbedekkingen BV, Emmen;

Kooy Comfort Isolatie, Nieuwegein, Enschede, Hoogezand;

A.van der Meer Dakbedekkingen, Geleen;

Primadak Roosendaal BV, Hardinxveld-Giessendam;

Ista Dakbedekkingen, Veghel;

Oonincx Kunststofdakbedekkingen, Wouw (gemeente Roosendaal);

Kiewit en Terhaar, Barneveld;

Blom Dakwerken, Wormerveer.

Congres Roadmap to Conflict Management

CoachingNet organiseert in samenwerking met Hat Trick conflictmanagement, NEN en ACB-mediation het jaarlijks congres over conflictmanagement

Mensen veranderen, organisaties veranderen, veranderingen brengen weerstanden mee en die leiden snel tot conflicten. Op het werk zijn conflicten door vele verschillende karakters, inzichten, verwachtingen en belangen zeker geen uitzondering. De impact van werkgerelateerde conflicten is groot. De vraag is hoe we de gevolgen van die conflicten leren beheersen. Zoveel mogelijk vermijden, of toegeven om de relatie te behouden? Er keihard tegenin gaan? Een compromis of een nieuwe uitweg zoeken?

Op 8 juni organiseert CoachingNet in samenwerking met Hat Trick conflictmanagement, NEN en ACB-Mediation het congres Roadmap to Conflictmanagement. Een congres over conflictmanagement over het omzetten van werkgerelateerde conflicten in nuttige leer- en ontwikkelsituaties.

Gilde Software geaccrediteerd partner Geo Instrument

Gilde Software uit Zevenaar is automatiseringspecialist voor de dak- en gevelbranche. Geo Instrument uit Arnhem is gespecialiseerd in een automatiseringsoplossing om snel  meters uit tekeningen te kunnen halen. Recentelijk is Gilde Software door Geo Instrument benoemd tot geaccrediteerd partner. Dit betekent dat binnen Gilde Software een ruime kennis en ervaring aanwezig is op het gebied van de GEO:LAT en de bijbehorende software. Gilde Software merkt dat er het afgelopen jaar steeds meer interesse is voor de GEO:LAT door de groeiende stapels tekeningen op calculatie-afdelingen.

Demonstratie Kedge op BouwRAI 2006

Tijdens de BouwRAI heeft Kedge Safety Systems met behulp van een professionele testopstelling aangetoond welke krachten het ankerpunt kan weerstaan. Allereerst werd de Kedge dynamisch beproefd door een gewicht van 100 kg van 2,5 m vrij te laten vallen. Deze proef werd steeds tweemaal achter elkaar gedemonstreerd aan de beursbezoeker, met hetzelfde ankerpunt. Direct na deze twee dynamische beproevingen werd met hetzelfde ankerpunt doorgetest. Gedurende drie minuten werd een kracht van 10 kN op het ankerpunt uitgeoefend, ook deze kracht weerstond het ankerpunt. De kracht werd vervolgens opgevoerd tot het bezwijkpunt. Dit lag bij een belasting van meer dan 20 kN (vergelijkbaar met 20 personen met een gewicht van 100 kg).

PERSONALIA

Nieuwe commercieel technisch adviseur Aabo Trading

Frank Dujardin (45) is per 1 april jl. in dienst getreden bij Aabo Trading Company BV als commercieel technisch adviseur. Zijn functie bestaat primair uit het technisch adviseren en begeleiden van accounts in de regio Zuid-oost Nederland, vanuit de vestiging te Nijmegen. Tevens zal hij landelijk verantwoordelijk zijn voor het uitbrengen van technische adviezen ten aanzien van bestekken voor daken voor architecten en constructeurs/ bouwadviesbureaus. De heer Dujardin heeft gedurende zijn 22-jarige loopbaan, waarin hij diverse commercieel-technische functies heeft bekleed, ruime ervaring in de dakenbranche.

Nieuwe dakadviseur DGI Dak & Gevel Ingenieurs

DGI Dak & Gevel Ingenieurs BV uit Raamsdonksveer breidt haar activiteiten verder uit. Per 1 mei 2006 is ing. F.A. van Kalkeren bij DGI in dienst getreden. De heer Van Kalkeren heeft met een jarenlange ervaring in de dakenbranche grote expertise opgebouwd; deze zal hij in zijn nieuwe functie als dakadviseur optimaal kunnen benutten.

Noviteiten Klöber Benelux

Klöber Benelux introduceert het Klöber dakvoetprofiel dat gecombineerd kan worden met een vogel­schroot, waardoor vanzelf een combidakprofiel ontstaat. De vogelschroot wordt eenvoudig in het dakvoetprofiel geklikt. Het dakvoetprofiel beschermt de dakvoet­constructie tegen weersinvloeden en opspattend regenwater in de dak­goot. Bevestiging geschiedt aan de onderzijde van de tengels of op de gootplank.

Nieuw in het programma zijn bovendien de Trapac looproosters, een hulpmiddel om veilig over hellende daken te kunnen lopen. De looproosterhouder draagt het gewicht en is geschikt voor alle gangbare keramische- en betondakpannen. De houder is te bevestigen op de bestaande panlat en rust met EPDM-steunvoetjes op de onderliggende dakpannen.