Zoeken

Roofs 2006-08-23 Eigen dakenbeurs voor België

Met Toitdak 2006, de dakenbeurs die op 14, 15 en 16 november zal worden georganiseerd in de Leuvense Brabanthallen, heeft ook België een eigen dakenbeurs. De beurs wordt georganiseerd door Mandate Events. Voor Toitdak zal dezelfde formule worden gehanteerd als de Nederlandse variant van de beurs, de Dakontmoetingsdagen.

De tweede editie van de Dakontmoetingsdagen, die in januari van dit jaar werd georganiseerd in de Evenementenhal te Gorinchem, werd door zowel bezoekers als exposanten hoog gewaardeerd. Zowel het aantal exposanten als het aantal bezoekers stegen aanzienlijk ten opzichte van de eerste editie in 2004. Het bestaansrecht van de beurs werd hiermee ruimschoots bevestigd.

In België bestond al enige jaren net als in Nederland behoefte aan een aparte beurs voor de dakensector. Mandate kreeg de vraag om als onafhankelijk orgaan deze beurs op poten te zetten, maar om andere initiatieven en organisaties niet voor de voeten te lopen werd de boot lang afgehouden. Aangezien geen van deze initiatieven echter aan de verwachtingen bleek te voldoen, werd nu besloten toch op dit verzoek in te gaan en ook voor België een eigen dakenbeurs in het leven te roepen, voor en door de sector.

Het Franse woord voor ‘dak’ is ‘toit’. Men heeft met de naam Toitdak dus gekozen voor een naam die in heel België aanspreekt. De beurs moet net als de Dakontmoetingsdagen een totaaloverzicht geven van alle ontwikkelingen, technieken en producten voor daken.

Dakontmoetingsdagen als basis

Zoals ook bij de Dakontmoetingsdagen het geval is, zal het bij Toitdak eerder gaan om de kwaliteit van de bezoekers dan om de hoeveelheid. Enkele grote partijen die ook in Nederland actief zijn, zullen op Toitdak een stand beheren.

De formule is onderhand bekend. De specialisatie van deze vakbeurs garandeert dat ze door de juiste doelgroep wordt bezocht: de beslissers. Het wordt geen massamanifestatie maar een doelgerichte en persoonlijke ontmoeting met klanten en potentiële klanten. De bezoekers bestaan immers alleen uit genodigden. Elke standhouder nodigt zelf zijn belangrijkste relaties uit (maximaal 250 personen) die op de beurs dan als ware VIP’s onthaald worden en volledig gratis en doorlopend gebruik mogen maken van de bars en buffetten. Hostesses zullen de exposanten en de gasten permanent bevoorraden met drankjes en hapjes en ’s avonds kan elke standhouder met enkele gasten gratis gaan dineren in het standhoudersrestaurant. Verder wordt er ook gezorgd voor gratis parkeergelegenheid en vestiaire.

Naast het aanbod van producten en noviteiten die de exposanten zullen tonen, wordt evenals bij de Dakontmoetingsdagen een lezingenprogramma en een feestavond georganiseerd. Na enkele voorbereidende gesprekken met de BEVAD, de Belgische Vereniging van Aannemers van Dichtingswerken, werd er besloten de krachten te bundelen en Toitdak 2006 te gebruiken als platform voor één of meerdere BEVAD-studiedagen en lezingen, waarin thema’s als veiligheid, brandveiligheid, techniek, normen en wetgeving aan bod zullen komen.

Op de tweede beursdag (15 november) zal aansluitend een receptie worden georganiseerd voor de standhouders en hun genodigden.

Voor informatie en reserveringen kunt u contact
opnemen met Dirk Lindeman of Vicky Knors van Mandate Events, telefoon: 0032- (0)3-644.08.06, fax: 0032- (0)3-644.08.13 of via e-mail op het adres info@mandate.nl.
Bezoekt u ook de website www.toitdak.be.