Zoeken

Roofs 2006-09-37 Nieuwslijn

PERSONALIA

Nieuwe marketing & communicatie manager bij SAB-profiel

SAB-profiel heeft  Usen Koppes aangesteld als nieuwe marketing & communicatie manager. Hij is eindverantwoordelijk voor marketing, marktonderzoek en de interne- en externe communicatie. Speerpunt is de verdere uitbouw van SAB-profiel als de leverancier van metalen dak- en gevelsystemen in Nederland, Duitsland en België. Koppes was de laatste jaren werkzaam in diverse marketing functies bij Sigma Coatings. SAB-profiel maakt deel uit van de Corus Groep.

Profilo S: De kilgoot met het hart van staal

De nieuwe kilgoot van Lafarge Dakproducten heet Profilo S. Niet alleen door het gemak waarmee de kilgoot verwerkt kan worden, maar ook milieutechnisch biedt Profilo S volgens de fabrikant een nieuwe standaard.

Het verwerkingsgemak wordt niet alleen bereikt door het lichte gewicht (ca. 4,8 kg per stuk) en de grote lengtes van 2.100 mm. Doordat de kilgoot direct op het dakbeschot gemonteerd kan worden en geen speciale gereedschappen benodigd zijn voor de verwerking, hoeft er geen (externe) specialist meer ingeschakeld te worden door de dakdekker. Daarnaast is het product verstelbaar in de hoek van de kil door een prefab buiglijn en is de kilgoot beloopbaar door het gebruik van gegalvaniseerd staal.

Het milieuvriendelijke karakter van de kilgoot komt tevens naar voren in deze materiaalkeuze. Het gegalvaniseerd staal is namelijk afgewerkt met een speciale PU coating. Dankzij deze materiaalkeuze is er geen sprake van emissie van zware metalen en is het product UV- en corrosiebestendig en maar beperkt onderhevig aan weersomstandigheden in het algemeen.  Profilo S kent een geregelde waterafvoer door vijf watergeledingen en is te verkrijgen in de kleuren antraciet en rood. Het product valt onder de speciale 15 jaar daksysteemgarantie van Lafarge Dakproducten.

Nieuwe huisstijl Wecal

In 2002 is Wecal Isolatie gestart met een reorganisatie en herpositionering van de producten en logistiek; daarnaast is er geïnvesteerd in de productie afdeling en is begin 2005 het kantoor in Wijk bij Duurstede gronding verbouwd. Als sluitstuk van de herstructurering heeft het bedrijf de huisstijl gewijzigd, met een nieuw logo en een duidelijke visie als resultaat. Voor elk isolatievraagstuk biedt het bedrijf een neutraal, onafhankelijk advies met een interessante prijs, gevolgd door betrouwbare leveringen volgens afspraak.

Nieuw groothandels­concept in dakproducten

In september openden de eerste vijf vestigingen van de nieuwe landelijke groothandelketen Dakcenter Nederland hun deuren. De nieuwe keten is ontstaan uit samenwerking van de gerenommeerde groothandels Witex, Hovinga, Neco en Texa. Het nieuwe marktconcept onderscheidt zich door een laagdrempelige en transparante winkelformule, uitgebreide service- en adviesondersteuning, een persoonlijke klantgerichte aanpak en een dakbreed assortiment met een eigen huismerk. In de nieuwe formule staat de klant centraal vanaf de begeleiding in de offertefase tot after sales ondersteuning en training op het gebied van bewerking en veiligheidsonderricht.

Vlutters introduceert Klaas Friendly

Vlutters Handelsonderneming uit Oldenzaal meldt een innovatie op het gebied van de dakdekkerskranen. Met de Klaas Friendly kan iedere dakdekker met een  B/E-rijbewijs een kraan van het type K 25/30 vervoeren. De kraan is namelijk gemonteerd op het chassis van een 3500kg auto.De kraan is gemonteerd op een Clixstar chassis en geldt daarom voor de wet als trekker-opleggercombinatie. Vlutters is hiervoor een samenwerking aangegaan met Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan. De kraan is eenvoudig van het chassis te demonteren, zodat de auto ook voor andere doeleinden te gebruiken is. Voor de kraan is tevens geen hijsbewijs nodig.

Roof Safety Systems introduceert systeem voor plat dak

Roof Safety Systems uit Venlo brengt een nieuwe uitvoering van het valbeveiligingssysteem op de markt, namelijk een variant die speciaal is ontwikkeld voor toepassing op het platte dak. De nieuwe valbeveiliging betekent een aanvulling op het bestaande systeem. Want hoewel het RSS-systeem zowel op hellende als op platte daken is toe te passen, bleek er toch behoefte te bestaan aan een dergelijk systeem speciaal voor het platte dak. Voor veel verwerkers van het platte dak was een investering in het reeds bestaande systeem geen haalbare kaart.

Daar wil dit nieuwe RSS-systeem verandering in brengen. Het bestaat uit een uitklapbare aluminium staander waar het hekwerk in wordt gehaakt. De staander wordt geballast met een betonblok. Het systeem is zodoende gemakkelijk naar het dak te vervoeren en aldaar in één handeling op te bouwen. Men vouwt het systeem uit elkaar en zet het met één borgingspen vast. Vervolgens hangt men het hekwerk in de staander. Er zijn geen losse onderdelen die kwijt kunnen raken. Het systeem is evenals het gangbare RSS-systeem Europees gecertificeerd volgens de NEN-EN 13374a. Het product zal dan ook internationaal op de markt worden gezet.

Naast de lichtheid van het systeem en de eenvoudige montage, was de uitstraling ook een belangrijk punt voor de ontwikkelaars. Het systeem moest evenals het reeds verkrijgbare systeem een herkenbare en professionele uitstraling hebben. Het is dan ook in dezelfde stijl uitgevoerd en als zodanig herkenbaar als een RSS-systeem. Binnen afzienbare tijd zal men ook een permanent valbeveiligingssysteem in deze stijl op de markt introduceren. Het permanente systeem is momenteel in ontwikkeling en zal waarschijnlijk begin volgend jaar verkrijgbaar zijn.

AG Plastics lanceert nieuw
serre- en verandadaksysteem tijdens Bouw Relatiedagen 

AG Plastics lanceert tijdens de Bouw Relatiedagen een nieuw serre- en verandadaksysteem: Climalite. Dit is een nieuwe terrasoverkapping in kwalitatief materiaal. De zelfdragende aluminiumprofielen worden geleverd in een complete set met montagehandleiding. Ze zijn gepoederlakt, dus onderhoudsarm en duurzaam, en in alle kleuren verkrijgbaar. Op de vernieuwde website van het bedrijf kan de professionele gebruiker gratis het aangepaste berekeningsprogramma Climafast downloaden om snel de prijs van een pergola met alle mogelijke opties te berekenen.

De transparante kwaliteit van de Supercristal golfpolyester zal eveneens extra aandacht krijgen. Ook de composietgoten Evaco, de composietlichtstraten Cintralux en de composiet dakrandprofielen Polyprofil zullen er getoond worden. En tevens toont AG Plastics ook zijn ‘klassiekers’ tijdens de Bouw Relatiedagen, zoals het assortiment meerwandige kunststofplaten of de Skylux-lichtkoepels met de nieuwste systemen voor rook- en warmteafvoer. De Belgische specialist in kunststofproducten voor de bouwsector zal op alledrie de edities van de Bouw Relatiedagen een stand beheren.

Waterdaken met een Foamglas Kompaktdak

Waterdaken zijn platte daken waar permanent water op staat. Dat is bijzonder, want normaal gesproken moet water zo snel mogelijk van het dak worden afgevoerd om beschadiging in de waterdichte laag te voorkomen. Toch ontwikkelt het platte dak zich steeds meer tot publiek terrein met gebruiksfuncties; extra zekerheden, zoals een Foamglas Kompaktdak, moeten de risico’s binnen de perken houden.

Bijkomende voordelen van permanent water op het dak zijn de additionele koeling in de zomer, de beschikbaarheid van bluswater en een potentieel reservoir voor waterbuffering. Een bijzondere ge­bruiksfunctie is de inrichting van een plat dak met waterpartijen, vijvers, waterterrassen en watervallen. Pittsburgh Corning Nederland bracht in september het boekje Waterdaken uit, dat informeert over de praktische en technische mogelijkheden van het Kompaktdak met waterdaken. Bovendien is een aantal aansprekende recent gerealiseerde projecten te zien. Het boekje kan direct bij Pittsburgh Corning Nederland worden aangevraagd.

Nieuwe normen NEN

NEN-EN 14909:2006 – Flexibele banen voor waterafdichtingen; Kunststof en rubber banen voor vochtwerende lagen; Definities en eigenschappen.

NEN-EN 14967:2006 – Flexibele banen voor waterafdichtingen;m Bitumenfolie voor toepassing in muren ter voorkoming van het optrekken van vocht.

NEN-EN 534:2006 – Golfplaten van bitumen; Productspecificatie en beproevingsmethoden.

NEN-EN 490:2004/A1:2006 – Betonnen dakpannen en hulpstukken voor dakbedekking en bekledingselementen; Productspecificaties.

NEN-EN 539-2:2006 – Keramische dakpannen; Bepaling van de fysische eigenschappen; Deel 2: Beproeving van de vorstbestandheid.

Full-service-formule Bouw Relatiedagen succesvol

Van 28 tot en met 30 november a.s. is de Evenementenhal Rijswijk voor alweer de derde keer het professionele platform van de Bouw Relatiedagen Rijswijk. Het succes van de landelijke dekking blijkt zich bewezen te hebben bij de edities in 2005.

De Bouw Relatiedagen Rijswijk is de derde en laatste vakbeurs in de drukke najaarsagenda van beursorganisator Carolien Otten. Met de locatie Rijswijk richt de Evenementen­hal zich voornamelijk op bezoekers uit de regio Randstad. Eerder vonden de Bouw Relatiedagen Gorinchem (26-28 september) plaats en op 17, 18 en 19 oktober wordt de negende editie van de Bouw Relatiedagen Hardenberg georganiseerd. Met deze drie locaties krijgt heel Nederland en een deel van België en Duitsland de kans om dichtbij huis te profiteren van een groot aantal vakbeurzen en business-to-business evenementen.

Op alledrie de locaties wordt de welbekende full-service-formule gehanteerd. De drank­jes en hapjes worden verzorgd door de beursorganisatie. De exposanten betalen één bedrag, waarvoor ze een compleet ingerichte standunit krijgen. Daarnaast hebben ze beschikking over twee standhoudersbadges, inclusief maaltijden in het standhoudersrestaurant. Op de beursvloer bevinden zich diverse terrassen, waar ze met hun relaties onbeperkt gebruik kunnen maken van de catering. Ook de uitnodigingsservice, die door de organisatie wordt verzorgd en het parkeren voor de relaties, zit in de beursprijs inbegrepen. Een service waar door de exposanten positief op wordt gereageerd. De Bouw Relatiedagen heeft inmiddels een vaste kern exposanten opgebouwd die op alledrie de beurzen exposeert.

Gilde 2D-CAD voor professioneel tekenwerk

Eenvoudig en professioneel tekenwerk verrichten in een Nederlandstalig programma kan met Gilde 2D-CAD. In juli is naar aanleiding van wensen en tips van gebruikers een nieuwe versie uitgebracht. Het programma is ontwikkeld voor en door de dakdekker. Zodoende is:

Gilde 2D-CAD voorzien van een bibliotheek met dakdetails;

het mogelijk om tekeningen snel te voorzien van een exacte bemating;

van een dakaanzicht de oppervlakte en omtrek te bepalen;

met kleuren en arceringen onderscheid te maken tussen dakrand en opstand;

een eenvoudig legplan te tekenen met een zelf in te stellen baanbreedte.

Niet alleen een dakaanzicht maar ook dakdetails zijn snel uit te werken, waardoor zowel opdrachtgevers als de jongens buiten duidelijke en professionele tekeningen hebben die zijn voorzien van uw logo en de juiste projectgegevens.

Aluminium Centrum lanceert nieuwe website

Het Aluminium Centrum heeft vandaag haar nieuwe website gelanceerd. Een nieuwe lay-out en vele nieuwe diensten zijn het resultaat. Zo kan er op de nieuwe website gemakkelijk gezocht worden naar aluminium producten en diensten door middel van de zoekmachine ‘Alu-searcher’ en is er voor de leden een aparte ‘leden-login’.

Paul Bruinsma, directeur van het Aluminium Centrum, noemt de nieuwe website overzichtelijker en vooral een stuk uitgebreider dan de oude. “Het is op de nieuwe website veel makkelijker geworden om ruime technische informatie te vinden en het geheel ziet er een stuk frisser uit. Via de ‘leden-login’ is veel nieuws te vinden over de aluminiumindustrie.”

Professionele software voor Rc-berekeningen

Energie-efficiëntie staat hoog op de (inter)nationale agenda. Verscherpte (Europese) wetgeving vraagt om maatregelen die de energieprestatie van een gebouw positief beïnvloeden. Speciaal voor het berekenen van nauwkeurige Rc-waardes biedt Rockwool de BuildDesk- U 3.1 aan. Deze software is gratis beschikbaar via de website van de steenwolfabrikant.

Het programma bevat een uitgebreide database met veel toegepaste standaardconstructies en complete catalogi bouwmaterialen. Het programma staat ook toe eigen materialen en constructies toe te voegen of de catalogi online te updaten. Alle berekeningen zijn volledig in overeenstemming met de normen NEN 1068 en NPR 2068.

AGENDA

Bouwrelatiedagen Hardenberg: 17-19 oktober 2006. Evenementenhal Hardenberg.

Nationale Dakendag:

1 november 2006. Jaarbeurs Utrecht. Info: www.dakendag.nl

Toitdak 2006:

4-16 november 2006. Brabanthal, Leuven. Info: www.toitdak.be

Bouwrelatiedagen Rijswijk: 28-30 november 2006. Evenementenhal Rijswijk.

Nederlandse BouwVakbeurs:

16-19 januari 2007. WTC/FEC Expo, Leeuwarden. www.bouwvakbeurs.fec.nl

Internationale Bouwbeurs 2007: 5-10 februari 2007. Jaarbeurs Utrecht