Zoeken

Roofs 2007-08-33 Drijvende dakdekkers

Ooit een dakdekker zand zien happen? Of op de golven van de Noordzee zien dobberen? Dat wilden ze bij Bauder en Wecal kennelijk wel eens meemaken en daarom organiseerden de bedrijven op 29 juni 2007 voor de dakdekkers onder hun relaties een relatiemiddag. Locatie: het strand van het Kijkduin in Den Haag. Het is de bedoeling dat het feest een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Ruim twee jaar geleden gingen producent van daksystemen Bauder en isolatiedistributeur Wecal een exclusieve samenwerking aan. Deze samenwerking is succesvol gebleken: in de praktijk blijkt dat de materialen dikwijls in combinatie worden aangeschaft: de verkoopteams van beide bedrijven vullen elkaar goed aan. In totaal zijn voor beide bedrijven momenteel dan ook reeds 12 personen actief bezig met de verkoop van de materialen. Omdat men de markt wilde bedanken voor het vertrouwen, en omdat men, in de woorden van directeur Peter Paul Janssens van Bauder bv, “zin had om iets leuks te doen”, ontstond het spontane idee een relatiemiddag te organiseren. Henk van Schaik, directeur van Wecal Isolatie Techniek bv, voegt hier nog aan toe: “De groei van ons marktaandeel is met name te danken aan het toenemend vertrouwen van onze relaties in de visie en werkwijze van beide bedrijven, uitgevoerd door gemotiveerde medewerkers.”

Men wilde de middag op een andere manier organiseren dan gebruikelijk. Besloten werd strandtent Gotcha! op het Haagse Kijkduin af te huren en een evenementenbedrijf activiteiten op het strand en in zee te laten organiseren. Zo konden de aanwezige dakdekkers tegen elkaar beachvolleyballen of touwtrekken. Ook konden de liefhebbers zich laten verleiden het water in te gaan om te gaan golfsurfen. Het weer was hier niet ideaal voor, het was fris, er stond een harde wind en af en toe vielen er hevige zomerbuien. Toch lieten enige bikkels zich hier niet door weerhouden: met surfpak had men overigens weinig last van het koude water.

Voor de minder avontuurlijk aangelegde dakdekkers was er in de strandtent de mogelijkheid een eigen cocktaildrankje te mixen. Het geheel werd opgeluisterd met een optreden van de Showshakers. De feestelijke middag werd afgesloten met een uitgebreide barbecue.