Zoeken

Roofs 2008-03-33 Nieuwslijn

Nebiprofa licht klanten in m.b.t. NEN 6050
In januari organiseerde producent Nebiprofa voor haar klanten een viertal bijeenkomsten over de aanstaande norm NEN 6050. Naast een uiteen­zetting van de belangrijkste regels, werden de klanten ingelicht over het zelfklevende systeem dat Nebiprofa heeft ontwikkeld om brandvrij te kunnen detailleren: Safestick prevENT. Een uitgebreide beschrijving van dit systeem vindt u in Roofs 10-2007. Tevens verzorgde men een praktijkdemonstratie.

Nadrukkelijk werden klanten uitgenodigd om kritiek te uiten op het systeem, zodat de producten verder kunnen worden verbeterd. “Het is niet onze intentie u te vertellen hoe het moet,” vertelde Maarten Venstra van Nebiprofa zijn toehoorders. “Het systeem heeft een aantal principes die wij u kunnen uitleggen, maar u bent zelf creatief en kundig genoeg om de beste manier te vinden om ermee te werken. Wij zijn bereid het systeem waar nodig verder te ontwikkelen, dus uw suggesties daartoe zijn meer dan welkom.” Met name vroeg men zich af of de producten bij koud en nat weer nog goed verwerkbaar zijn. De fabrikant kondigde al enige productaanpassingen aan waarmee de verwerkbaarheid zou worden verbeterd. De klanten toonden zich al met al positief over het systeem en de bijeenkomst en zien zeker mogelijkheden om met de producten aan de slag te gaan.

Nieuwe CAO dakdekkers
Partijen bij de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven – De Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland (VEBIDAK) enerzijds en FNV Bouw en CNV Hout en Bouw anderzijds – hebben maandagavond 11 februari jl. een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de dakdekkers. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 27 maanden en voorziet gedurende die looptijd in een totale loonstijging van 7%. De eerste loonronde ad. 1,75% gaat in op 1 juli 2008.

Wim de Boer, secretaris van partijen bij de CAO, namens de onderhandelaars aan tafel: “Partijen hebben totaal 4 onderhandelingsrondes nodig gehad. De vertegenwoordigers van werknemers- en werkgeverszijde hadden oog voor elkaars belangen en (on)mogelijkheden”. Partijen hebben afgesproken dat gedurende de looptijd van de CAO onderzoek zal worden verricht naar de mogelijkheden om UTA-personeel ook onder te brengen in de CAO voor de bedrijfstakeigen regelingen. Tevens zal een commissie worden gevormd die partijen gaat adviseren over de aanpak van gezond en veilig werken in de hitte, bijvoorbeeld in een vorm van hitteverlof.

Nieuw in de CAO is de regeling bij ziekte. Gedurende de eerste 8 maanden krijgen de werknemers bij ziekte (zoals vanouds) 100% doorbetaald. De volgende 8 maanden wordt dat percentage 85% en de laatste 8 maanden 70%. In de oude CAO was dat 100% in het eerste jaar en 70% in het tweede jaar. Het bereikte CAO-akkoord is definitief als de resp. achterbannen hieraan hun goedkeuring hebben verleend. Bij vragen over dit akkoord kunnen werknemers contact opnemen met Edwin Bouwers (FNV Bouw) op 06 – 53366835 of Aart van den Brink (CNV Hout en Bouw) op 0900 - 4222684. Werkgevers kunnen contact opnemen met het partijensecretariaat op 030 – 6063238.

Relatiedag Bauder/Wecal
Op vrijdag 30 mei 2008 zullen Bauder en Wecal voor de tweede keer een relatiedag organiseren op het strand van Kijkduin in Den Haag. Tijdens deze dag zullen diverse activiteiten worden georganiseerd en ook voldoende gelegenheid zijn tot het bijpraten met de relaties.

Nautracom bv breidt lever­programma uit
Om het aanbod op het gebied van dakbedekking completer te maken heeft Nautracom bv uit Baarn nu ook de Stanacolk Bond dakpanelementen opgenomen in het leverprogramma. Dakpanelementen zijn bij uitstek geschikt voor exclusieve bungalows, woonhuizen en stacaravans. De Stanacol elementen zijn vervaardigd uit 0,50 mm dik AluZink staal, en zijn daarmee 10% dikker dan gebruikelijk op de Nederlandse markt. Dit levert een strakker en vlakker dakvlak op. De leverancier kan de dakpanelementen nu tegen een lagere prijs aanbieden.

Vlutters Dakmaterialen in Groningen
Vlutters Dakmaterialen opent een nieuwe vestiging in Groningen. De groothandel heeft al vestigingen in Leeuwarden, Oldenzaal en Utrecht.
De opening van de vestiging in Groningen maakt een nog intensievere samenwerking met bestaande en potentiële relaties in Noordoost Nederland mogelijk. Vestigingsmanager Harald Hoen heeft een team van vakbekwame mensen aangetrokken om vanaf de start klanten deskundig te adviseren. Vlutters Dakmaterialen levert private label dakbanen en materialen van onder andere Troelstra & De Vries, Recticel en Phoenix.

Dakwacht brengt energieverlies via daken in kaart
Gemeente Nijmegen heeft Dakwacht de opdracht gegeven het energieverlies van daken in kaart te brengen door middel van dakthermografie. Nijmegen is de eerste Gemeente in Nederland waar dit nieuwe product van Dakwacht, genaamd Dakscan, zal worden toegepast. Met een infraroodcamera die in een vliegtuig is ingebouwd, wordt de temperatuur van de dakoppervlakken bepaald.  Temperatuurverschillen kunnen duiden op energieverlies via het dak. Op 11 en 12 februari zijn de eerste metingen gedaan.

PERSONALIA
Gilde Software
Het team van Gilde Software is alweer uitgebreid, dit keer met twee nieuwe ervaren consultants: Marcel van Luxemburg en Wick van der Heijden. Van Luxemburg heeft bijna vijf jaar als Informatieconsulent voor de FOSAG gewerkt, de brancheorganisatie voor de schilders- en onderhoudsmarkt. Van der Heijden heeft voornamelijk ervaring in de automatisering van detailhandel.

VEBIDAK
Onlangs heeft Arnold Vermeulen de opleiding tot Middel­baar Veiligheidskundige (MVK) succesvol afgerond. Per 1 februari 2008 is hij door VEBIDAK benoemd tot senior bouwtechnisch adviseur / veiligheidskundige. Als zodanig zal Arnold Vermeulen zich inzetten voor de verdere uitbouw van de dienstverlening van de afdeling Technische Zaken op het gebied van dakveiligheid in de ruimste zin des woords.

Altena Dak en Gevelmaterialen bv
Per 1 maart 2008 is Chris Appels in dienst getreden als verkoopleider bij Altena Dak en Gevelmaterialen bv.
De groothandel gaat zich de komende tijd naast de handel van de bekende standaard dakproducten meer richten op hoogwaardige kunststof dakbedekkingsmaterialen, bitumineuze zelfklevende APP dakrollen en dakmaterialen welke een sterke bijdrage kunnen leveren in de beperking van energieverlies of opwekking van duurzame energie. Met de komst van Chris Appels is know how in huis gehaald om de dakdekker en installateur nog beter van dienst te zijn.

Phoenix Benelux
Vanaf 1 januari is Fred Kieboom in dienst getreden als projectmanager dak & gevel bij ContiTech/ Phoenix Benelux. In het zuidelijke gedeelte van Nederland zal hij commercieel verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbreiding van alle Phoenix EPDM activiteiten. Fred Kieboom is lange tijd werkzaam geweest bij Kelders Dakmaterialen waar hij al eerder zich bezig heeft gehouden met de uitbreiding van de EPDM materialen van Phoenix, de laatste jaren was hij werkzaam bij SPS.

Vlutters Dakmaterialen
Vanaf 2 februari 2008 is de heer Bram Padding als technisch adviseur werkzaam bij Vlutters Dakmaterialen Groningen. Hij heeft een jarenlange ervaring in de dakenbranche en is verantwoordelijk voor het beheren en uitbouwen van relaties in de provincies Groningen en Drenthe.

Monier
Gary Lawrence (49) is met ingang van 7 januari de nieuwe directeur verkoop en marketing van Monier, voorheen Lafarge Dakproducten. Hij volgt hiermee Harry Laumans op die vanaf deze datum ondersteuning zal geven aan speciale projecten binnen Monier. Gary Lawrence zal verantwoordelijk zijn voor de verkoop en marketing in Nederland. Hiervoor vervulde hij diverse directiefuncties bij verschillende systeembouw- en bouwtoeleveringsbedrijven in en buiten Nederland, laatstelijk bij Xella.

Zoontjens introduceert verwarmde tegels
Ook in de winter moet men veilig een parkeerdak kunnen bereiken, ongeacht sneeuw of ijzel. Hiervoor heeft Zoontjens de verwarmde versie van het Pardak®-systeem ontwikkeld in een partnerschap met Jowitherm.
Het verwarmde Pardak®-systeem, of terwijl Pardak® Heating, kan gebruikt worden voor alle parkeerdaken en bijbehorende hellende toegangen met bevriezing- of sneeuwrisico in de winter. Het kan worden toegepast bij nieuwe installaties maar ook bij renovaties, als de dragende constructie dat toelaat.
De verwarmde Pardak® 90 tegels worden uitgerust met een verwarmingsmat die tijdens het productieproces wordt opgenomen in het beton evenals een connector waarmee de tegels gekoppeld kunnen worden zodat er een verwarmingslus ontstaat. Doordat het Pardak – tegelconcept modulair is kunnen de tegels zo nodig worden vervangen terwijl het verwarmingssysteem als het parkeerdak ongestoord kunnen blijven functioneren.

Gevaco genomineerd voor Gazellen Award
Gevaco Holding bv, gespecialiseerd in valbeveiligingssystemen, is voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd voor de Top Gazellen Award van het Financieele Dagblad. Gevaco hoort (met een omzetgroei van meer dan 50% in de laatste drie jaar) tot één van de 420 snelst groeiende bedrijven van Nederland en één van de 16 snelst groeiende bedrijven van de provincie Limburg. Het bedrijf heeft als een van de grondleggers van de valbeveiliging op daken hiermee als eerste in deze branche een bijzondere en officieel bekroonde groei gerealiseerd.