Zoeken

Roofs 2008-06-31 Nieuwslijn

Toolstation nu ook in regio Utrecht
Toolstation opent op 30 mei een nieuwe vestiging aan de Ravenswade 86 in Nieuwegein (De Liesbosch). Het van origine Engelse concept van Toolstation is ook in Nederland een succes gebleken. Er zijn inmiddels vestigingen in Leiderdorp, Heerhugowaard en Schiedam, en de onderneming verwacht binnen afzienbare tijd meer filialen te openen, zoals in het najaar in Amsterdam.

Recticel Insulation neemt deel aan de Brandweer Vakdagen Hardenberg
Van 27 tot 29 mei 2008 vonden de Brandweer Vakdagen plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Recticel Insulation nam er ook aan deel, en presenteerde er Powerdeck.

Deze isolatie voor platte daken voldoet aan alle (brand)eisen en verwachtingen, die deze doelgroep zich stelt. Dankzij het PIR-schuim TAUfoam is het geïsoleerde gebouw brand­veilig. De gekende voordelen van polyurethaan hardschuim worden hiermee gecombineerd met een goed niveau van brandveiligheid.

Powerdeck heeft bovendien een FM Approval class 1 voor
verschillende daksystemen. En recent nog zijn de brandwerende eigenschappen bevestigd in een rapport van Efectis (Centrum voor brandveiligheid): Powerdeck behaalde er een fire resistance R30.

Rockpanel Ply plaatmateriaal voor de dakrand
Rockpanel introduceert het vernieuwde plaatmateriaal Rockpanel Ply. Met dit geprimerde materiaal voor gevel- en dakrand­afwerking biedt Rockpanel een verfklaar multiplex alternatief. Het product is niet alleen vernieuwd met een nog strakker oppervlak, maar vanaf nu ook verkrijgbaar met een grijze primerlaag. De platen zijn voorzien van een grondverf uit de hout verwerkende industrie.

De vernieuwde Rockpanel Ply is het plaatmateriaal voor gebruik rondom het dak. Dakelementen als dakkapellen, boeiboorden en dakranden kunnen duurzaam en esthetisch worden afgewerkt. Om de plaat af te lakken zijn in principe alle verfsystemen voor de aftimmerindustrie toepasbaar, mits verwerkt volgens voorschrift van de verffabrikant. Het product is met grijze en witte primer leverbaar en kan direct in elke gewenste eindkleur worden afgeschilderd. Het product is echter volledig ongevoelig voor vocht, waardoor een standtijd langer dan een jaar ook mogelijk is.

AGENDA

9-11 september 2008: Bouw Relatiedagen Gorinchem. Evenementenhal Gorinchem

14-16 oktober 2008: Bouw Relatiedagen Hardenberg. Evenementenhal Hardenberg

6 november 2008: Nationale Dakendag. Beatrixgebouw, Jaarbeurs Utrecht. Info: www.dakendag.nl

9-14 februari 2009: Internationale Bouwbeurs 2009. Jaarbeurs Utrecht. Info: www.bouwbeurs.nl

Data komende edities Bouw Relatiedagen bekend
De Van der Most Groep bestaat uit Evenementenhal Gorinchem en Evenementenhal Hardenberg. In respectievelijk september en oktober worden hier wederom Bouw Relatiedagen georganiseerd.

Bouw Relatiedagen Gorinchem vindt plaats op 9, 10 en 11 september 2008. Deze vakbeurs bestaat sinds 2005 en richtte zich de afgelopen edities met name op bezoekers uit het midden en zuiden van Neder­land en België. In 2007 trok deze vakbeurs een kleine 9000 bezoekers. In 2008 gaat deze vakbeurs zich, in verband met het wegvallen van Bouw Relatiedagen Rijswijk, ook op de randstad richten. Hiermee wordt een stijging van het aantal exposanten; en daarmee ook een stijging van het aantal bezoekers verwacht. Men verwacht dat er ruim 200 exposanten deel zullen nemen.

In Hardenberg ligt de oorsprong van Bouw Relatiedagen. Hier vindt  op 14 ,15 en 16 oktober 2008 de 11e editie van deze vakbeurs plaats. De 20.000m² expositieruimte van Evenementenhal Hardenberg is steevast volgeboekt en zelfs de 3000 m2 extra beursvloer die in 2007 beschikbaar gekomen is in verband met de nieuwe hal, is volledig in gebruik genomen door de 350 exposanten.

Nieuwe kleuren en documentatie Metrotile stalen dakpanelementen
De lichtgewicht Metrotile stalen dakpanelementen worden vooral toegepast bij renovatie- en nieuwbouwprojecten waarbij zowel een lichte dakbedekking als traditionele uitstraling belangrijk zijn. Naast de nieuwe documentatie van het Metrotile stalen dakpansysteem, waarin het complete leveringsprogramma staat omschreven, introduceert de fabrikant tevens een viertal nieuwe kleuren: antiekgrijs, bordeauxrood, wolkengrijs en naturelbruin.

Branchedag hellende daken in De Meern
Op woensdag 14 mei vond in De Meern de branche­dag hellende daken plaats. Het evenement werd georganiseerd door branchevereniging Het Hellende Dak (HHD) in en rond het bedrijfspand van Velux Nederland. Tijdens het evenement werd de ALV van de branchevereniging gehouden, er werden presentaties gegeven en er werd een kleine beurs met demo­plein georganiseerd. De dag gaf een mooi overzicht van de huidige stand van zaken binnen de hellende dakenbranche.

De hellende dakenbranche had behoefte aan een eigen dag, met name om het netwerk te onderhouden en informatie uit te wisselen. De jaarlijkse ALV van de branchevereniging werd op deze dag georganiseerd. HHD heeft besloten er een dag van te maken waarop de hele hellende dakenbranche op de hoogte kan worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en men ook met de relaties bij kan praten. Dit werd gedaan via een minibeurs, gecombineerd met een demoplein waar diverse leveranciers op het gebied van hijs- en bouwkranen, isolatiematerialen en dakmaterialen hun nieuwste producten konden tonen.

Ko Zoontjens overleden
Op 26 maart 2008 is Ko Zoontjens overleden. Ko Zoontjens heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Zoontjens Beton en hij is de bedenker van de betontegels die geschikt waren voor gebruik op het dak, zoals de Dreentegel, Drenoliettegel en de diverse generaties Pardaktegels. Hiermee heeft hij een belangrijk aandeel gehad in de uitstraling van een groot deel van de platte daken in Nederland. Hij was een geliefd man bij alle bouwpartijen waar hij mee samenwerkte, niet in de laatste plaats vanwege zijn menselijkheid, en de gedrevenheid die hij aan de dag legde in het steeds verder vervolmaken van zijn producten en systemen. Ko Zoontjens is 65 jaar geworden.

Brandgevaarlijkheid daken nu Europees geregeld
Voor de bepaling of een dak brandgevaarlijk is heeft NEN een nieuwe norm gepubliceerd. Met de nieuwe norm NEN 6063 kunnen dakbedekkingssystemen met CE-markering worden toegepast in de Nederlandse markt.

Dakbedekkingssystemen die zijn beproefd volgens de Europese normen mogen worden toegepast in Nederland. Daarbij zijn volgens NEN 6063 minder proeven nodig dan volgens de Europese normen, omdat in lijn met de oorspronkelijke NEN 6063 een standaardproefdak is gedefinieerd. Daken met CE-markering kunnen met NEN 6063 zonder problemen worden toegepast (als zij de juiste klassering hebben).

De verschillen tussen de herziene NEN 6063 en de versie uit 1991 zijn niet erg groot. De commissie verwacht dat de producten die voldoende veilig zijn volgens de oude NEN 6063 ook voldoen aan de eisen van de herziene NEN 6063.

PERSONALIA
EcoTherm

De directie van EcoTherm maakt bekend dat de heer Hans Jacobs met ingang van 1 mei 2008 de werkzaamheden van Harry Cremers als managing director van de EcoTherm groep heeft overgenomen.

Voorheen was de heer Jacobs 15 jaar werkzaam in verscheidene senior management posities binnen de Royal Lankhorst Euronete Groep. Als belangrijke mijlpaal in zijn carrière is de oprichting van de divisie “Lankhorst Pure Composites” binnen deze groep te noemen, die hij tijdens de afgelopen twee jaar als Managing Director heeft bestuurd.

De heer Jacobs is verantwoordelijk voor het uitzetten van de koers en het verder uitbouwen van de strategie van de EcoTherm groep, met productievestigingen in Nederland en de UK en verkoopkantoren in Duitsland en Polen.

Nebiprofa bv
Vanaf 1 mei 2008 is de heer Frank van Kalkeren als Manager Technical Consult werkzaam bij Nebiprofa bv. Hij heeft een jarenlange ervaring in de dakenbranche en is verantwoordelijk voor de technische ondersteuning en productontwikkeling voor Nederland.

Vlutters Bouwlogistiek
Met ingang van april 2008 is het team van Vlutters Bouw­logistiek, leverancier bouwliften en kranen, uitgebreid.
Corné Mulder, general manager, is verantwoordelijk voor het strategisch en operationeel beleid van Vlutters Bouwlogistiek. Tevens ondersteunt hij de buitendienstmedewerkers bij relatiebeheer en acquisitie. Lammert Vis, account manager, zet zich in voor het beheren en uitbouwen van het relatiebestand.

Beide heren hebben een jarenlange ervaring binnen de diverse disciplines in de bouwwereld met als specialisatie “veilig werken op hoogte”.

Wecal Isolatie Techniek bv
Met ingang van 1 juni 2008 is Jitse Porte in dienst getreden als Commercieel Technisch Adviseur bij Wecal Isolatie Techniek BV in Wijk bij Duurstede. Jitse heeft ruim 10 jaar ervaring in de daken­branche zowel op technisch als commercieel gebied. Hij zal zich gaan richten op de promotie en verkoop van isolatieproducten en dakbedekking in de Noordelijke provincies. De landelijke relaties en de resterende provincies vallen onder de Sales Manager Rob Laros.

Winnaar prijsvraag ontvangt laserlogo van Zinkunie bv
Op de prijsvraag die Zinkunie B.V. tijdens de VSK 2008 had uitgeschreven is veel gereageerd. Er stond een enorme rol zink op de stand waarvan alle bezoekers het totale gewicht konden raden. Het werkelijke gewicht was 2569 kilo, overigens door niemand exact geraden, maar de firma Gherel uit Eindhoven zat het dichtst in de buurt. Na een rondleiding door het hoofdkantoor en de werkplaats van Zinkunie volgde de uitreiking van een klok met het logo van de prijswinnaar. Zinkunie maakt met behulp van een laser allerlei logo´s in zink en r.v.s. Eén van de mogelijkheden, zoals de trotse winnaars Wim en Francine Ghijsen op de onderstaande foto laten zien, is om een klok met daarnaast een bedrijfslogo uit zink te laseren. Ook belettering op bedrijfspanden is een veel gebruikte toepassing.

Verminder de gevaren van UV-straling
In samenwerking met Deb -wereldwijd marktleider op het gebied van huidhygiëne-, brengt Wiltec beschermende zonnebrandcrème op de markt. Wiltec is een belangrijke speler op het gebied van Arbo/beschermingstechniek; de zonnebrandcrème van Deb past dan ook goed in het assortiment. Deb Protect Sunscreen is bedoeld voor professioneel gebruik, is pH-neutraal, geurloos en waterbestendig.