Zoeken

Roofs 2008-08-30 Een vertrouwd merk bevestigers

In 2007 begaf de Zwitserse fabrikant Mage Fasteners zich opnieuw op de Nederlandse dakenmarkt (zie Roofs 2-2008). Inmiddels heeft het bedrijf zich in deze markt verder ontwikkeld, ondermeer door weer het bekende merk Kwik te gaan voeren en een verdere uitbreiding van het assortiment.

Mage is een internationaal opererende Zwitserse fabrikant van verschillende productgroepen, zoals o.a. systemen voor de opwekking van zonne-energie. De in de groep actieve bedrijven willen zoveel mogelijk profiteren van de onderlinge synergie.

Internationaal is Mage Fasteners ook een grote speler op het gebied van het platte dak, maar in de Benelux is het bedrijf momenteel voornamelijk actief in de metaalbouw en gevels. De Benelux wordt sinds 2003 vanuit het verkoopkantoor in Dronten bediend en vorig jaar breidde het bedrijf de activiteiten op de Benelux markt uit naar de verkoop van bevestigers voor het platte dak. Momenteel meldt het bedrijf het assortiment verder te hebben uitgebreid en de producten weer onder de bekende merknaam Kwik aan te gaan bieden.

Vormgeving
“Een dakdekker verandert niet zomaar van leverancier,” vertelt sales manager Benelux Frits Diederiks. “Toen we begonnen, verwachtten we dan ook niet direct een prominente positie in de platte dakenmarkt te kunnen gaan innemen.” Toch zegt hij dat Mage op de Nederlandse markt een gestage groei doormaakt, die het bedrijf te danken heeft aan de servicegerichte marktbenadering. De producten zijn in het bezit van Europese certificaten en men levert als fabrikant direct aan de eindgebruiker, wat betekent dat de communicatielijnen kort zijn.

Onlangs heeft men besloten weer het merk Mage Kwik te gaan voeren. Dit is het merk tules en bevestigers waar de fabrikant in het verleden mee in de Nederlandse markt bekend stond. Door dit merk opnieuw te gaan voeren, profileert Mage Fasteners zich weer met een eigen identiteit op de Nederlandse dakenmarkt.

Door de groei die het bedrijf de laatste jaren doormaakt, zal de fabriek van Mage in het Zwitserse Courtaman op korte termijn een aanzienlijke uitbreiding doorvoeren. De Zwitserse fabriek heeft de Kwik bevestigingssystemen speciaal voor de Nederlandse markt in productie genomen en voorzien van de benodigde kwaliteitskeurmerken (ETA 08/0077). Het bedrijf produceert de tules en bevestigers in eigen huis waardoor men een constante kwaliteit kan waarborgen. De producten zijn via het productnummer tot aan het basismateriaal herleidbaar.

“De tules zijn aangepast aan de huidige eisen van de markt en vormen door hun vormgeving een waardevolle aanvulling op ons assortiment,” vertelt Frits Diederiks. “Ze betekenen ook in het dagelijks gebruik een meerwaarde voor de dakenbranche: niet alleen voorkomen de tules een koudebrug, ze zijn zodanig vormgegeven dat de bevestigers de dakbedekking niet beschadigen bij betreden van het dak. Zodra men immers over de dakbedekking loopt, bestaat het gevaar dat de bevestiger de dakbedekking beschadigt. Vanwege de lange neus kan de bevestiger in de tule bewegen en wordt voorkomen dat deze tijdens het belopen van het dak door de dakbedekking wordt getrapt.”

Bevestigers
De bevestigers zijn vervaardigd uit koolstof staal en austenitisch roesvast staal A4/316. “Dit laatste is het neusje van de zalm wat betreft corrosiebestendigheid,” aldus Frits Diederiks. “Wij durven te stellen dat het bevestigers minimaal de levensduur van het bouwwerk hebben. Onze materialen zijn uitvoerig getest in zowel onze eigen laboratoria als in externe testinstituten. Dit heeft geresulteerd in een Europees kwaliteitscertificaat, de ETA-Approval. Het ETA-Approval is vanaf 2010 verplicht, Mage Fasteners heeft besloten het certificaat nu al te voeren en daarmee inzichtelijk te maken dat de producten voldoen aan de Europese wetgeving.

Zo blijft ook Mage Fasteners zich ontwikkelen op de Nederlandse markt voor bevestigers voor het platte dak en met de verwijzing naar het verleden van de fabrikant op de Nederlandse dakenmarkt begint de eigen identiteit van het bedrijf ook steeds breder verspreid te raken.