Zoeken

Roofs 2008-10-19 Wienerberger breidt assortiment uit

Onlangs introduceerde Wienerberger enkele noviteiten voor het hellende dak. Naast een nieuwe afdichtingsband voor het afdichten van dakaansluitingen, is het assortiment OVH Belfelds Bont uitgebreid met een nieuwe kleur.

KoraFlex heet de afdichtingsband die wordt toegepast bij het afdichten van dakaansluitingen met opgaand metselwerk, zoals schoorstenen en dakkapellen. Het assortiment KoraTech niet-keramische daktoebehoren van Wienerberger is daarmee verder uitgebreid.

Het product is vervaardigd uit aluminium en geldt daarmee als loodvervanger. Het is licht en plooibaar, waardoor het prettig verwerkbaar is. Door de gewafelde structuur laat het materiaal zich makkelijk in de welvingen van de pan drukken, ook bij sterk gegolfde pannen. Het is bovendien met een stanleymes eenvoudig op lengte te snijden.

De kleefstrook op de achterzijde zorgt voor een permanente hechting op de dakpan, waardoor het product volgens de fabrikant goed bestand is tegen weer en wind.

Omdat het product is vervaardigd uit aluminium, ontstaat er geen zichtbare uitloging op de dakpannen. KoraFlex is er in drie gangbare kleuren: antraciet, dakpanrood en leikleur. Dankzij deze traditionele dakpankleuren vallen aansluitingen op het dak vrijwel niet op.

Rood bont
Wienerberger heeft tevens de serie Janssen-Dings OVH Belfelds bont uitgebreid met een nieuwe kleur: rood bont. Het gaat om een keramische dakpan op rode scherf, met een authentiek historisch voorkomen.

Eind vorig jaar voegde de fabrikant aan haar assortiment Koramic keramische dakpannen al de kleur Janssen-Dings OVH Belfelds blauw bont toe. In de markt bleek naast deze nieuwe kleur op blauwe scherf ook een grote belangstelling te bestaan voor een uitvoering op rode scherf.

De Janssen-Dings OVH Belfelds bont serie is bij uitstek geschikt voor de renovatie- en monumentenmarkt, waarbij men het gezicht van toentertijd wil terugbrengen in de kwaliteit van nu. Ook alle hulpstukken zijn in de nieuwe kleur leverbaar. De Janssen-Dings OVH (Opnieuw Verbeterde Holle) geeft het dak een rechtlijnig golvend uiterlijk. De nieuwe kleur Belfelds rood bont valt op door het onregelmatige uiterlijk. Elke dakpan heeft een eigen kleurnuance. Dit zorgt voor fraaie daken met een levendig, nostalgisch karakter en een bijzondere sfeer.