Zoeken

Roofs 2009-05-30 Vaculux richt Daglicht Meester Gilde op

Op 20 maart 2009 richtte producent van daglichtsystemen met een startbijeenkomst in het golfcentrum Burggolf Haverleij in Den Bosch Daglicht Meester Gilde op. Doel van dit gilde is een netwerk verwerkers op te zetten dat een transparante en betrouwbare montage van de daglichtsystemen moet garanderen.

Volgens Vaculux ervaren consumenten dikwijls een gebrek aan consistentie in de (montage)service van een daglichtsysteem. Dit komt voornamelijk door de uiteenlopende prijzen voor de inbouw en de verschillen in servicegraad met betrekking tot de doorlooptijd (van bestelling tot montage), de flexibiliteit in de planning, het maken en nakomen van afspraken en de netheid tijdens het werk en de oplevering. Men heeft daarom een 17-tal montagebedrijven geselecteerd. De selectie vond plaats op deskundigheid en de geografische ligging van het montagebedrijf. Op deze manier wordt een landelijk netwerk gecreëerd.

Service
Roland Verhees, commercieel manager van het bedrijf opende de bijeenkomst met een toelichting op de doelstelling van het nieuw opgerichte gilde. Doordat de installatie van het product vanaf nu door een lid van het gilde wordt uitgevoerd, kan men de kwaliteit van het geleverde product garanderen. Het Daglicht Meester Gilde zal dan ook fungeren als verlengstuk van de serviceverlening van de producent. De verwerking van de daglichtproducten is een wezenlijk onderdeel van de totale beleving van de consument. Om het vertrouwen van de consument te winnen, wil het bedrijf enkele beloftes middels het instellen van het gilde waarmaken:
•    Een overzichtelijk assortiment met vaste prijzen;
•    Vaste inbouwprijzen (all in one);
•    Eenduidige garantiebepalingen;
•    Duidelijkheid over de doorlooptijd.
Met de geselecteerde dakdekkers verwacht men kortom een deskundige en correcte montage van de producten te kunnen garanderen.
Het bedrijf kondigde een uitbreiding van het assortiment aan. Naast de standaard lichtkoepel en de SkyTube Helios werd het assortiment al uitgebreid met een upgrade van de traditionele lichtkoepel. Binnenkort volgen daarop nog aanvullende daglichtsystemen in het hogere segment.

Gilde
Marketing manager Janneke Louwerse lichtte toe hoe het gilde zal gaan functioneren. Het gilde stelt zich ten doel een betrouwbare hulp te zijn bij de aanschaf van een daglichtoplossing. Het regelt daarom het contact met de klant centraal. Zo vindt de klantenwerving en de marketing via het gilde plaats, als ook het klantenbeheer en de after sales. Een belangrijk instrument hiervoor is de nieuw opgezette website. Leden van het gilde kunnen zich in een beschermd gedeelte inloggen om aldaar alle afspraken met de klant in te voeren. De geselecteerde dakdekkers worden tegen een eigen bijdrage lid van het gilde en zullen tweemaal per jaar bijeen komen om wensen en nieuwe ontwikkelingen uit te wisselen.
De marketing en klantenwerving vindt via het gilde plaats. Zodra een klant geïnteresseerd is in een product, neemt de dakdekker het contact met de klant over: hij brengt de offerte uit en bij een opdracht zal hij ook het product monteren. Hij zal ook zelf factureren. De status van het project wordt wel in het beschermde deel van de website bijgehouden. Het bestuur van het gilde blijft op deze manier van begin tot eind betrokken bij de levering van het product. Zodra staat aangegeven dat het product is geleverd, gemonteerd en gefactureerd, zal het gilde de klant nabellen met de vraag of alles naar tevredenheid is verlopen. Niet-leden mogen de producten ook blijven monteren, maar zij vallen niet onder de service en garantiebepalingen die het gilde biedt.
Met het instellen van een gilde verwerkers verwacht de fabrikant van daglichtproducten de kwaliteit van leveren verder te kunnen verbeteren. Daglicht Meester Gilde zal met een eigen huisstijl en diverse promotionele activiteiten duidelijk herkenbaar naar buiten treden. Begin juni zal de eigen website online gaan.
De volgende dakdekkerbedrijven zijn lid van Daglicht Meester Gilde:

Dakdekkersbedrijf CEKADAK
Adaktis Dakwerken
Palsgraaf dakbedekkingen
Optima Dakspecialist
Boschman Dakservice
Kroom Dakdiensten Nederland
Huismandak BV
Bolderink Dakbedekkingen
Leemrijse Dak- en wandtechniek
Frans Romijnders Dakbedekkingen
Ben Roos Dakbedekking
Voermans Dakbedekking
Ad van Diessen Dakbedekkingen BV
Fraanje Daktechniek
Dakdekkersbedrijf Zuiddak
Topdak Dakbedekkingen