Zoeken

Roofs 2009-10-28 Vele innovaties tijdens Dak Event 2010

De vierde editie van de Dak Event zal bol staan van de innovaties, met name op het gebied van energiedaken, groendaken en dakrenovatie. In een serie artikelen lichten de verschillende standhouders alvast een tipje van de sluier op van wat er tijdens de dakenbeurs in de Evenementenhal te Gorinchem te beleven valt.

Roval Aluminium
“Onze voornaamste doelgroep houdt zich professioneel bezig met het dak,” aldus Edwin van Kemenade van Roval Aluminium. “Precies dat is de doelgroep waar de Dak Event zich op richt. Voor ons was het dus een eenvoudige optelsom. Deelname aan de beurs is een belangrijk marketinginstrument voor ons. Wij richten ons in onze uitingen ook op de architect, een doelgroep die lastig te bereiken is maar die ook op de Dak Event aanwezig is.”

Van Kemenade: “De aandacht voor het dak stijgt. De randafwerking van het dak wordt steeds meer gezien als een manier om het aanzien van het gebouw te verfraaien. Wij leveren daarvoor steeds meer architectonische oplossingen. Tijdens de beurs zullen wij bijvoorbeeld veel aandacht besteden aan de architectonische dakrandoplossingen. Onlangs hebben wij het assortiment Kraal dakrandafwerkingen uitgebreid met 26 en 38 mm.

Tevens zullen we uitgebreide aandacht besteden aan onze serie Solotrimmen. Deze enkelvoudige dakrandafwerking is voorzien van een EPDM-afdichtingsband en wordt direct op de dakbedekking geplaatst. De Solotrim is een uiterst duurzaam product welke nu ook in de kraaluitvoeringen 45, 60 en 80 mm te verkrijgen is. Ook hiermee wordt de architect een grote verscheidenheid aan mogelijkheden geboden om een esthetisch fraaie dakrandafwerking te plaatsen.” Zie voor de uitbreiding van het assortiment ook het artikel ‘Aluminium dakrandoplossingen vergroten ontwerpvrijheid’ in Roofs 8-2009.

“Onze diverse dakrandafwerkingen onderscheiden zich door hun innovaties. Zo wordt de waterdichtheid bij de Solo(kraal)trimmen verbeterd door gebruik van de EPDM-afdichtingsband,” vertelt Van Kemenade. Onze muurafdeksystemen worden uitgevoerd met aluminium klangen welke voorzien zijn van een rvs-‘klik’veer. Hiermee kunnen de muurkappen eenvoudig en snel gemonteerd én gedemonteerd worden. Eventuele vervormingen worden tot een minimum teruggebracht. Aluminium past overigens goed in de gedachte van het Duurzaam Bouwen. Het materiaal is immers zonder kwaliteitsverlies recyclebaar, wat betekent dat het na het omsmelten weer in een volwaardige toepassing kan worden gebruikt. Een groot deel van de huidige markt bestaat al uit gerecycled aluminium.”

Van Kemenade geeft aan enthousiast te zijn over de beurs. “Het is een beurs met een goede opzet, een gunstige locatie en een gericht publiek. We gaan er hard aan werken om van deze beurs een succes te maken!”

Aabo Trading
Met maar liefst zes stands is dakgroothandel Aabo Trading sterk vertegenwoordigd op de komende editie van de Dak Event. Het bedrijf geeft zelfs aan eigenlijk nog niet voldoende te hebben aan deze standruimte, zoveel noviteiten en innovaties heeft men de dakenbranche te tonen. Aan de hand van verschillende thema’s zal zo volledig mogelijk zal worden geprobeerd het productaanbod rond dit thema te tonen. De thema’s zullen verspreid over verschillende nummers in Roofs worden belicht.

•    Stand 1: EPDM/ rubberen dakbedekkingen. Het bedrijf zal het assortiment tonen voor zowel het platte als het hellende dak. Voor het platte dak heeft de Dak Event de primeur voor de Aabo Eurostyle EPDM, een EPDM dakbedekking met een zeer lange levensduur. Voor het hellende dak toont men de nieuwe Aabo Euroslate rubber dakleien uit het assortiment. Ook zal er EPDM in combinatie met Solar Energy worden getoond en rubber producten die mensenlevens besparen bij hoge voltages en slijtvaste rubber vloerafwerkingen en rubber veiligheidstegels.

•    Stand 2: Dakveiligheid. De verschillende valbeveiligingssystemen voor het platte en hellende dak (collectieve permanente dakrandbeveiling, lijnsystemen, ankerpunten, harnassen, en een door Aabo Trading uitgevonden valbeveiligingsjas etc.) worden getoond. Nieuw is bovendien de reddingsapparatuur die het bedrijf aanbiedt. Dit gereedschap stelt de collega’s van een gevallen dakdekker in staat het slachtoffer zonder gevaar voor eigen leven tijdig in veiligheid te brengen. Er is in de meeste gevallen immers geen tijd om op de brandweer of ambulance te wachten om dit te doen: als gevolg van het Suspension Harnass Trauma kan iemand die aan een lijnsysteem hangt binnen ongeveer 15 minuten alsnog komen te overlijden. Daarnaast ook een takelsysteem dat zowel goederen als personen mag “takelen” hetgeen bij complexe applicaties gewenst is.

Het bedrijf is dus nadrukkelijk aanwezig op de beurs en zal zich in de volle breedte van de activiteiten manifesteren.

Continu Isolatiewerken
Continu Isolatiewerken uit Schijndel is de Nederlandse leverancier en verwerker van de betonmortel Profim kant&klaar van de Belgische fabrikant FIM. Dit is een lichtbeton isolatiemortel die wordt gebruikt voor het isoleren van platte daken en vloeren. Deze isolatiemortel is toepasbaar op praktisch iedere ondergrond. Het product is laag in gewicht, drukvast, het brandt niet en is naadloos. Het kan bovendien op elke gewenste dikte in meerzijdig afschot aangebracht worden.

Het bedrijf heeft in haar bestaan een steeds solidere marktpositie opgebouwd, hetgeen men bevestigt met deze beursdeelname. “De Dak Event is voor ons een goede mogelijkheid om onze naamsbekendheid verder te vergroten,” aldus Rob Pijnenburg van het bedrijf. Aan de vorige editie heeft het bedrijf goede contacten overgehouden. “De locatie van de beurs is voor ons natuurlijk ook erg gunstig. We hebben de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en ook dit jaar is voor ons een goed jaar. Dit heeft ermee te maken dat ons product veel gebruikt wordt bij renovatieprojecten.”

Ook de vele toepassingsgebieden van het product spelen hierin een rol. “De markt voor (afschot)mortels wordt groter, het wordt veelal gezien als een relatief eenvoudige manier om problemen uit te sluiten. Onze producten worden dan wel veel toegepast bij renovatiewerkzaamheden, maar ook bijvoorbeeld op groendaken. Wij bieden een prijstechnisch gunstig product, waarbij bij de productie gebruikt wordt gemaakt van gerecycled EPS. Wij voelen ons dan ook goed thuis bij de thema’s van de beurs, die een goede weerspiegeling is van wat momenteel de hot items zijn in de dakenbranche.”

De groei van het bedrijf is aanleiding voor de directie op korte temrijn te denken aan uitbreiding. “Het ligt in onze bedoeling het bedrijf verder te laten groeien en verder te professionaliseren. Onze deelname aan de Dak Event past uitstekend in deze strategie.”