Zoeken

Roofs 2009-11-28 Nieuwe website Dak Event

Van 27-29 januari 2010 vindt in de Evenementenhal te Gorinchem de Dak Event 2010 plaats. Om recht te doen aan de veelheid aan activiteiten is een nieuwe website in de lucht gegaan: www.dakevent.nl. Op deze website vindt men alle informatie over de beurs.

Een moderne vakbeurs vraagt om een moderne website. Aan deze behoefte heeft de beursorganisatie, Mandate Publishers, willen voldoen. Met een nieuwe website, uitgevoerd in de kleuren van het beurslogo, wordt op een overzichtelijke manier alle informatie geboden over de beurs, de exposanten, het lezingenprogramma, de bereikbaarheid. Tevens vindt u op de website de enquête en bezoekersaantallen van de vorige editie, Dak Event 2008, waarmee de resultaten van de vorige editie inzichtelijk worden gemaakt.

De sectie ‘nieuws’ wordt bijna dagelijks bijgewerkt. Zo is de bezoeker van de site al direct op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen die tijdens de Dak Event zullen worden gepresenteerd. Uitgebreide informatie voor de exposanten is onder de knop ‘exposanten’ te vinden. De site bevat tevens de meest actuele exposantenlijst op alfabet, met links naar de websites van de exposanten, en een plattegrond waarop men de beursindeling kan bekijken. De sectie ‘bezoekers’ bevat alle informatie die van belang is voor ieder die van plan is de beurs te bezoeken.

Met deze frisse, nieuwe website heeft de beursorganisatie een plek gecreëerd waar alle informatie over de dakenbeurs kan worden gevonden, en op deze manier ook een extra podium voor de exposanten in het leven geroepen. De website voorziet daarmee dus ook in de meest uiteenlopende informatie over de thema’s van de beurs: energiedaken, groene gebruiksdaken, dakrenovatie en kennisoverdracht. In dit artikel vindt u daar  tevens enkele voorbeelden van.

EPDM Systems

Net als de voorgaande edities van het Dak Event is EPDM Systems BV te Lemelerveld weer aanwezig tijdens Dak Event 2010. EPDM Systems is specialist op gebied van EPDM rubberfolies en EPDM leien. Met vertegenwoordigingen van Prelasti EPDM daksystemen, Evalastic dakbanen, Topskin EPDM daksystemen en EcoStar EPDM leien voor hellende daken en gevels is het bedrijf zeker geen onbekende in de dakenbranche.

Directeur Edwin van Dijk vindt aanwezigheid op de beurs belangrijk omdat dit het enige evenement is dat zich exclusief op het dak richt. “Bij andere beurzen is de dakenbranche versnipperd. Dit is een vakbeurs waar iedereen die met het dak te maken heeft aanwezig moet zijn, en daarom willen wij ook deze editie weer een stand bemannen.”

Tijdens het Dak Event 2010 toont EPDM Systems al haar systemen in haar eigen stand. De nadruk tijdens deze dagen worden gelegd op EcoStar EPDM leien. Van Dijk: “De EcoStar lei is de enige lei op basis van EPDM rubber. Andere aanbieders zijn op basis van gerecyclede autobanden, plastics en andere kunststoffen.” Met de eigenschappen van EPDM sluit het bedrijf volgens Van Dijk goed aan bij de thema’s van de beurs. EPDM is bijvoorbeeld geschikt voor toepassing onder groendaken. Daarnaast bieden de EPDM daksystemen de dakdekkers een goede oplossing om te voldoen aan de nieuwe norm NEN 6050 voor brandvrij detailleren.

Tijdens de beurs kan men kennis maken met de verschillende soorten EPDM daksystemen en kan men zelf ervaren hoe eenvoudig de EcoStar EPDM leien gemonteerd worden op daken of gevels. Niet enkel de lange levensduur, beloopbaarheid, flexibiliteit, hoge UV-en ozon bestendigheid zijn voordelen. De EPDM lei is tevens snel te verwerken.

Unidek

Voor Unidek geldt de Dak Event als een ideaal platform om de producten en activiteiten onder de aandacht te brengen. “Het onderhouden van relaties is juist in deze periode van groot belang en dat is natuurlijk het best te doen op een relatiebeurs als deze,” vertelt communicatie manager Thijs Visser. Alle bekende producten van de isolatiefabrikant zullen tijdens de beurs onder de aandacht worden gebracht. De beloopbare isolatieplaten Walker, Runner en Marathon zijn inmiddels bekende producten in de markt, als ook hun doorontwikkeling Optimum en Optimax. Waarschijnlijk zal het bedrijf tijdens de Dak Event ook een primeur brengen, maar hier wil Visser op dit moment nog niet zoveel over kwijt.

“Het isoleren van gebouwen is op dit moment natuurlijk een actueel thema en ook daarom willen wij onze activiteiten op de beurs tonen,” aldus Visser. “Dit is een boeiende periode. Het dak is allang niet meer alleen een bouwdeel dat waterdicht moet worden gemaakt. Diverse onderwerpen spelen een rol, met name het besparen en op een alternatieve manier opwekken van energie. Innovaties volgen elkaar snel op en het is voor ons daarom belangrijk ons duidelijk met onze oplossingen te profileren.”

Aabo Trading

Met maar liefst zes stands is dakgroothandel Aabo Trading sterk vertegenwoordigd op de komende editie van de Dak Event. De dakgroothandel toont o.a.:

  • Diverse bitumen toplagen; op deze stand toont men dakbedekkingssystemen die zonder behulp van open vuur zijn aan te brengen. Verder de lancering van twee dubbelgewapende toplagen, nl. Aabimat P+G met de bovenin zichtbare glasvlies wapening en Aabiflex D4 talc met een iets dieper liggende glasvlieswapening en de noviteit geluiddempende APP toplagen. Verder een renovatiedakbaan die het effect van thermstreeprollen overtreft en de zwaktes ervan, zoals windvastheid, opheft.
  • Non ferro, Non ferro specials en Non Ferro zetwerk. De dakgroothandel heeft een uitgebreid assortiment non ferro produkten en ontwikkelt zich steeds meer als een zetwerkspecialist. Tevens lanceert men Aabo Zink.
  • KAMI Dakpanprofielplaten. Met producent KAMI is een exclusieve deal gesloten voor de verkoop van de dakpanprofielplaten in de Benelux en Duitsland. Deze stalen dakpanprofielplaten worden met de spanperstechniek vervaardigd met o.a. een afwerking op basis van een grove bezanding, in de meervoudige coatingslagen opgenomen, waardoor een natuurgetrouw uiterlijk ontstaat. KAMI maakt beloopbare grote overspanningen tot 140cm mogelijk.