Zoeken

Roofs 2010-05-26 Van Roij Fasteners Europe bv opent nieuwbouw

Na jaren van plannen maken, vergunningen regelen en uiteindelijk bouwen heeft van Roij Fasteners Europe bv begin dit jaar op haar locatie in Deurne de nieuwbouw in gebruik genomen. Het gaat om een oppervlakte van 1500 m², die gebruikt wordt als magazijnruimte en een bovenverdieping die wordt gebruikt als trainingscentrum. Ook de logistieke mogelijkheden zijn verder verbeterd.

Ter gelegenheid van haar dertigjarig bestaan werd in het voorjaar van 2007 begonnen met de bouw van een nieuwe opslaghal (zie Roofs 2007-6). Dit omdat het bedrijf al enige tijd uit haar jasje aan het groeien was. In de tussentijd heeft het bedrijf ook de activiteiten van groothandel Falnim overgenomen, waardoor de noodzaak van een extra ruimte alleen maar groter werd. De nieuwe opslagruimte was tevens belangrijk om de logistieke mogelijkheden verder te vergroten. Inmiddels zijn de economische omstandigheden natuurlijk wel veranderd, maar directeur Jaap van der Graaf en sales manager Jeroen Ordelmans noemen dit juist een tijd waarin het aankomt op het leveren van kwaliteit en extra service. Het trainingscentrum, dat in het nieuwe gedeelte van het pand is gerealiseerd, is hier een voorbeeld van, de webshop die het bedrijf binnenkort opent een ander.

Logistieke organisatie

Van Roij Fasteners Europe bv is specialist op het gebied van het bevestigen van dakbedekkingsmaterialen. Het maakt deel uit van het Duitse Würth-concern, een internationale handelsonderneming op het gebied van bevestigings- en montagetechnieken. Het bedrijf heeft een belangrijke focus op de kwaliteit van de producten. Zo beschikt men over een eigen laboratorium waar de kwaliteit van de producten (treksterkte, corrosiebestendigheid, levensduur, etc.) voortdurend wordt gecontroleerd en getest. De producten zijn voorzien van CE en het ETAG 006-certificaat.

Met de overname van de activiteiten van Falnim is het assortiment aanzienlijk uitgebreid met een uitgebreide range aan gereedschappen en o.a. valbeveiligingsproducten. Ook is men zelf voortdurend bezig met productontwikkeling. Het bedrijf zat dan ook te springen om extra opslagruimte en meer ruimte om de efficiëntie van het productieproces en de logistieke afhandeling verder te verbeteren. De uitbreiding van het bedrijfspand was dan ook geen overbodige luxe. Het bedrijf kan hiermee grotere volumen aan en heeft het logistieke traject verder gestroomlijnd om de ‘just in time’-levering te kunnen blijven garanderen.

“De oplevering van het nieuwe pand heeft door allerlei gemeentelijke procedures flink wat vertraging opgelopen,” vertelt Van der Graaf. “Dit mede omdat we gesitueerd zijn op een zichtlocatie in Deurne; daarom moest het pand aan allerlei voorwaarden voldoen, waar in het oorspronkelijke plan geen rekening mee was gehouden.”

Intern is de productie inmiddels gestroomlijnd en ook logistiek zijn er belangrijke verbeteringen gerealiseerd. In het magazijn heeft men meer ruimte gecreëerd om snel en efficiënt de bestelling te kunnen pakken en klaar te zetten. Er zijn vier dockshelters nieuw gerealiseerd waarmee de bestellingen eenvoudiger in de vrachtwagens kunnen worden geladen. Belangrijk was ook de rotonde voor de vrachtwagens op het eigen terrein, zodat nu de vrachtwagens voor de dockshelter kunnen worden opgesteld zonder dat dit overlast voor de omgeving met zich meebrengt.

Trainingscentrum

Met de inrichting van een nieuw trainingscentrum heeft Van Roij Fasteners nu ook de faciliteiten om haar klanten, of klanten van haar klanten, bekend te maken met de verschillende producten en gereedschappen die men in huis heeft. Met enige regelmaat krijgt men nu dus partijen over de vloer die een dag lang door het bedrijf worden rondgeleid. Men krijgt daarna een theoriegedeelte voorgeschoteld in het theorielokaal en kan vervolgens – na een demonstratie - zelf met de meest uiteenlopende producten aan de slag in het praktijklokaal.

“Dit wordt erg door de deelnemers gewaardeerd,” vertelt Ordelmans. “De kennis over de producten wordt op deze manier vergroot. En men kan zelf ervaren hoe met de producten en gereedschappen om moet worden gegaan. We hebben hier een uitgelezen praktijkruimte voor ingericht. Het zijn voor alle betrokkenen leerzame bijeenkomsten: er ontstaat op deze manier een wisselwerking tussen de deelnemers onderling en ook tussen ons en de deelnemers.”

Webshop

Een ontwikkeling die verband houdt met de verbeterde logistieke organisatie binnen het bedrijf is de lancering van een webshop. Klanten krijgen hiermee een eigen account waarmee men zelf bestellingen kan plaatsen en ook zelf het voorraadbeheer kan uitvoeren. Ordelmans legt uit: “Dit beveiligde account, alleen te bereiken met behulp van een inlogcode, stelt de klant in staat zelf controle te houden over de bestellingen. De producten zijn voorzien van een streepjescode, zodat de producten al tijdens het productieproces traceerbaar zijn. Men kan zodoende te allen tijde de status van een lopende bestelling controleren. Maar er zijn tal van andere mogelijkheden, zoals de mogelijkheid orders tussentijds uit te breiden of het standaard in het systeem zetten van een herhaalorder, een order die steeds weer terugkomt. Het hele proces van bestellen wordt hiermee eenvoudiger, flexibeler en efficiënter.”

“Het internet gaat een steeds grotere rol spelen in de huidige markt,” verwacht Van der Graaf. “Wij willen met de opening van onze webshop inspelen op deze ontwikkeling. Het is bedoeld als een extra service voor onze klant. Natuurlijk blijft het persoonlijk contact onverminderd belangrijk, en het zal in het begin wellicht nog wat onwennig zijn voor de klant, maar wij zijn ervan overtuigd dat het internet steeds belangrijker zal worden voor het voorraadbeheer en het plaatsen van bestellingen.”

Met deze nieuwe ontwikkelingen verwacht Van Roij Fasteners zich te kunnen blijven profileren op kwaliteit en service. En dat is volgens de heren nodig ook. Van der Graaf besluit: “Juist in tijden van recessie, waarin de prijzen onder druk staan, blijft het van levensbelang vast te houden aan kwaliteit. Als je daar afbreuk aan doet, is het einde zoek.”