Zoeken

Roofs 2011-02-32 Nieuwslijn

7-12 februari 2011: Internationale Bouwbeurs 2011. Jaarbeurs te Utrecht. Info: www.bouwbeurs.nl.

10 februari 2011: VSB Bouwbeurs Symposium: Veiligheid – kostbare hype of gemeenschappelijke verantwoordelijkheid? Prins Claus Congreszaal, Jaarbeurs te Utrecht. Info: www.vsb-online.nl.

24 februari 2011: SBK Symposium Nationale Milieudatabase. Beatrixtheater te Utrecht. Info: www.bouwkwaliteit.nl.

10-11 maart 2011: Vakbeurs Roestvaststaal & Aluminium. NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Info: www.rvsalu.nl

24-26 maart 2011: Skills Masters 2011. Ahoy’ Rotterdam. Info: www.skillsmasters.nl.

13 april 2011: GROOT- De toekomst van grote stadsgebouwen. De doelen Rotterdam. Info: www.congres-dearchitect.nl

27-28 mei 2011: International Passive House Conference. Congress te Innsbruck (AU). Info: www.passivhaustagung.de.

PERSONALIA

Linex Prefab
Per 1 januari j.l. behartigt de heer Tom Kropf (34) voor Linex Prefab de relaties in de bovenste helft van Nederland in de functie van sales manager. Hij neemt de verkoopactiviteiten van projecten met prefab daken ter hand maar zal ook zorgen voor technisch advies. Kropf  heeft reeds vele jaren ervaring binnen de toelevering aan de bouw in diverse commerciële en technische functies, onder ander bij Dycore systeemvloeren en Monier dakpannen.

Van Roij Fasteners Europe
Ze bestaan nog: mensen die 30 jaar bij een en dezelfde firma werken. Christ Bellemakers was  20 januari j.l. 30 jaar werkzaam bij VRF Europe bv.  Christ  begon zijn loopbaan bij VRF in eerste instantie in het magazijn, daarna begon hij ook op de vrachtwagen om de goederen bij de klanten te leveren. Het vervolg hierop werd magazijnbeheer. Uiteindelijk is hij verder de technische afdeling op gaan starten ter ondersteuning en verdere ontwikkeling van nieuwe producten en machines.

Christ werkt met ziel en zaligheid op de afdeling techniek. Vele mensen kennen Christ als een professionele en zeer vakkundige techneut die er altijd voor zal zorgen dat je niet stil komt te staan. Christ is pas 50 en het bedrijf hoopt samen met hem zijn 45 jarige dienstverband (in goede gezondheid) te mogen vieren.

Wienese bv

Michel Verhulsdonk is de nieuwe directeur van fabrikant van klimmaterialen Wienese B.V. te Barneveld. Verhulsdonk (40) is geen onbekende in de wereld van klimmateriaal. Na een periode van 10 jaar bij o.a. Altrex, Den Braven Sealants en Felix van der Putten Verf gaat hij het dealerbeleid van Wienese verder vorm geven.

Afast nieuw lid van de SFS intec Group

Per 1 januari 2011 is Afast onderdeel is geworden van de SFS intec Group.
Het bedrijf is ervan overtuigd dat men door de krachtenbundeling met de internationale SFS intec Group de klant in de toekomst kan voorzien van de vertrouwde, en mogelijk nog betere, service en ondersteuning. Afast en SFS intec zullen de marktactiviteiten als gebruikelijk voortzetten met het ervaren team in Helmond. Het productgamma van Afast zal blijven zoals het is en indien noodzakelijk worden uitgebreid.

 

IsoBouw op Bouwbeurs
IsoBouw toont op een ludieke wijze de onderscheidende isolatie-oplossingen getoond zoals de SlimFix® dakelementen en het PolyTop® plat dak assortiment.

Met ‘de innovaties van morgen’ toont IsoBouw haar recente productontwikkelingen. Dit is onder andere het nieuwe binnenisolatie-systeem SlimFix® Deco. Dit door TNO gecertificeerd systeem is volgens de fabrikant de snelst verwerkbare zolderisolatie. Andere nieuwe concepten zijn de geprefabriceerde oplossingen SlimFix® Flex bij dakelementen en de duurzame isolatiesystemen voor de gevel.

Men toont met BioFoam® een wereldprimeur. Dit nieuwe isolatiemateriaal wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen, maar is qua eigenschappen nauwelijks van EPS te onderscheiden. Het gepatenteerde BioFoam® is Cradle-to-Cradle gecertificeerd en genomineerd voor de ‘Nederlandse Bouwprijs’.

Laumans op de Bouwbeurs
De dakpannenproducent Gebrüder Laumans GmbH & Co. KG uit Brüggen aan de Nederrijn in Duitsland presenteert de laatste producten op de BouwBeurs 2011: de grootformaat dakpannen uit de ‘SUPRA’-lijn en de kleur mat zwart verglaasd.

De SUPRA-productlijn staat voor groot formaat dakpannen met uitstekende technische eigenschappen, die het indekken van daken optimaliseren.

De grootformaat dakpan TIEFASUPRA biedt dankzij een nieuw ontwikkelde felssluiting en de volledige viervoudige hoekoverlapping een hoge regendichtheid en stormveiligheid.

Het bijzondere van de IDEALSUPRA zit hem in de S-vorm, die is afgekeken van de traditionele holle pan. Deze vorm tovert optisch gezien ‘beweging’ op het dak en is dus ideaal voor iedereen die zijn dak een gelijkmatig golvend beeld met een karakteristieke uitstraling wil geven.

Een andere innovatie van Laumans is de kleur mat zwart verglaasd (#40). Het bijzondere aan de glazuur is dat deze voor een glad en vuilwerend oppervlak van de dakpan zorgt, zonder het dak te laten glanzen.


Duurzaamheidspaviljoen
Met het Duurzaamheidspaviljoen wordt hetzelfde ontwerp en dezelfde materialen hergebruikt om het paviljoen te bouwen. Hiermee wordt aangetoond dat hergebruik van materiaal en een goed ontwerp niet alleen een enorme financiële besparing oplevert maar ook in een lagere milieubelasting resulteert.

Vrijdag 11 februari van 14.30 tot 16.00 verzorgt Duurzaam Gebouwd op het Duurzaamheidspaviljoen een masterclass Cradle to Cradle. Deze masterclass staat onder leiding van Roger Cox. Roger Cox is onder andere initiator van Let’s Cradle.

Donderdag 10 februari houdt het Dutch Green Buidling Council (DGBC) op het Duurzaamheidspaviljoen drie presentaties over BREEAM. Deze drie presentaties zullen tussen 14.30 en 16.00 gegeven worden door Stefan van Uffelen, directeur DGBC. Tijdens deze BREEAM Basics presentatie wordt in het kort uitgelegd wat BREEAM-NL als beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Hierbij zal onder andere aandacht worden gegeven aan het certificeringsproces en de daarmee opgedane ervaringen nu de eerste projecten zijn afgerond. De presentaties zijn vrij toegankelijk.

Het paviljoen is te vinden in Hal 1, standnummer 01.E044.

Uitreiking VELUX Trophy 2010
Op maandag 7 februari 2011 vindt tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht de prijsuitreiking van de VELUX Trophy 2010 plaats. De trofee wordt tijdens de Bouwbeurs voor het eerst uitgereikt in het Bouwhuis (Hal 7 stand E010). De prijs gaat naar een woningbouw- of utiliteitsbouwproject waarin met VELUX producten optimale daglichttoetreding en een comfortabel binnenklimaat is gecreëerd. Daarnaast wordt getoonde expertise in samenwerken tussen architect, aannemer en bouwmaterialenhandelaar beloond. Het winnende project ontvangt een VELUX Trophy en een geldbedrag van 7.500 euro verdeeld over de deelnemende architect, aannemer en bouwmaterialenhandelaar.

Altrex Mobile Safety met QR-codes
Altrex introduceert op de Bouwbeurs in Utrecht Altrex Mobile Safety® met QR-codes op rol- en vouwsteigers. Met behulp van een smartphone geeft de QR-code direct digitaal toegang tot de handleiding opbouw en gebruik van de steigers. Aangezien steeds meer gebruikers de beschikking hebben over een smartphone betekent deze innovatie een aanzienlijke vergroting van de veiligheid voor de gebruikers. De QR-code biedt drie grote voordelen:

  • altijd snel en eenvoudig digitaal bij de hand (Arbo)
  • altijd de meest recente versie conform actuele regelgeving
  • in meerdere talen beschikbaar voor diegenen die het Nederlands minder goed beheersen. 

Zo is met de QR-code de veiligheid en aansprakelijkheid nog beter geregeld.

Ook rol- en vouwsteigers die reeds in gebruik zijn kunnen worden voorzien van een QR-code. Via de Altrex-website kunnen stickers worden aangevraagd. Op deze wijze kunnen ook oudere rolsteigers altijd worden voorzien van de actuele handleiding opbouw en gebruik.

Alle andere Altrex producten zullen gefaseerd worden voorzien van een QR-code voor het raadplegen van handleidingen/gebruiksaanwijzingen

Gratis beursuitgave: BouwdetailWijzer Handboek EPC ? 0,6
Tijdens de Internationale BouwBeurs 2011 geeft Archidat, in samenwerking met dertien toonaangevende leveranciers, een speciale beursuitgave van de BouwdetailWijzer uit: Het Handboek EPC ? 0,6. Dit boekwerk bevat ruim 170 hoogwaardige bouw- en referentiedetails die stuk voor stuk voldoen aan de nieuwe regelgeving. Deze beursuitgave is alleen gratis te verkrijgen tijdens de BouwBeurs.

Finalisten BouwTalent Award zijn bekend
De BouwTalent Award nadert zijn ontknoping. De winnaars van de regionale vakprijzen en publieksprijzen zijn bekend (zie foto). Zij gaan door naar de landelijke finale die plaatsvindt op 10 februari tijdens de Bouwbeurs in Utrecht.

De BouwTalent Award is een prijsvraag van de Stichting BouwTalent voor mbo- en hbo-studenten. Zij kregen de opdracht om levensloopbestendige woningen te ontwerpen.

DUBOkeur voor EcoStar
De EcoStar EPDM lei heeft onlangs het DUBOkeur® verkregen. Ruben Abrahams heeft namens het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) het DUBOkeur® certificaat uitgereikt aan Edwin van Dijk, directeur van EPDM Systems te Lemelerveld.
Door het onderzoeksinstituut NIBE, het kennisinstituut over milieubelasting van bouwmaterialen, worden de producten beoordeeld op basis van 17 (milieu)aspecten.

EPDM Systems introduceert E225 Spraybond
Speciaal voor kleinere daken, zoals dakkapellen, garagedaken en aanbouwen heeft EPDM Systems te Lemelerveld een nieuwe lijm en lijmmethode ontwikkeld.
E225 Spraybond is een sneldrogende formule van synthetische polymeren en oplosmiddel die door middel van drijfgas met constante druk verspuitbaar is gemaakt zonder behulp van elektriciteit en compressor. E225 Spraybond is geschikt voor het verlijmen van o.a. EPDM membranen aan vele andere materialen zoals isolatiematerialen (ook naakte EPS), hout, beton en staal. Deze sneldrogende lijm heeft een uitstekende weerstand tegen extreme temperaturen en andere weersinvloeden. De eenvoudige en betrouwbare applicatie reduceert de kosten en bespaart tijd en materiaal. E225 Spraybond bevat geen chroride, heeft een lage aanschafwaarde en minimale onderhoudskosten. Drukvat, slang en pistool worden apart geleverd zodat de slang en het pistool eenvoudig kunnen worden hergebruikt.
Om de duurzaamheid te waarborgen is de E225 Spraybond door BDA keuringsinstituut getest conform BRL 1511. .