Zoeken

Roofs 2011-08-36 Nieuwslijn

AGENDA

4-6 oktober 2011: Energie 2011. Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Info: www.vnuexhibitions.com.
6-7 oktober 2011: The Solar Future. Nhow Milano te Milaan (ITA). Info: www.thesolarfuture.it
11 oktober 2011: Dag van het Veilig Werken 2011. Ahoy’ Rotterdam. Info: www.vcaactueelexpo.nl
11-13 oktober 2011: Bouw Relatiedagen Hardenberg. Evenementenhal Hardenberg. Info: www.evenementenhalhardenberg.nl
12 oktober 2012: SunDay 2011. Media Plaza te Utrecht. Info: www.sunday2011.nl
12 oktober 2011: Jaarcongres de Architect ‘Binnenstedelijk bouwen’. Vorstelijk Complex te Utrecht. Info: www.congres-dearchitect.nl
3 november 2011: Nationale Dakendag 2011. Beatrixtheater te Utrecht. Info: www.dakendag.nl.
8-10 november 2011: Bouw Compleet. Evenementenhal Venray. Info: www.evenementenhalvenray.nl
10 november 2011: Jaarcongres BBN: Door boerenverstand veel brandveiliger. ’t Hof van Wageningen te Wageningen. Info: www.brandveiligbouwen.nu
10-12 januari 2012: Dak Event 2012. NBC te Nieuwegein. Info: www.dakevent.nl.
12-14 januari 2012: Intersolution 2012. Flanders Expo te Gent (B). Info: www.intersolution.be

PDT Group en Carlisle bundelen krachten
In juli 2011 een definitieve overeenkomst tussen het management van de PDT Group en Carlisle Companies Inc. USA gesloten om in de toekomst gemeenschappelijk nieuwe uitdagingen aan te gaan, de traditierijke geschiedenis van de PDT Group voort te zetten en bovendien met elkaar nieuwe perspectieven te ontwikkelen.
De PDT Group is sinds tientallen jaren partner op het gebied van technische rubberproducten. De business unit PDT Waterproofing houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van dakbedekkingmaterialen (in het bijzonder het product RESITRIX®). De productievestigingen en kantoren van de PDT Group bevinden zich in Hamburg en Waltershausen (D) met verder nevenvestigingen in Engeland, België, Nederland en Frankrijk en ook meerdere partners in de meeste Europese landen en daarbuiten. Carlisle Companies Inc. is een wereldwijd opererende, beursgenoteerde onderneming. Bij een jaaromzet van 2,5 miljard US$ in 2010 zijn meer dan 11.000 medewerkers werkzaam, waarbij ca. 45% van de omzet in de bouwindustrie behaald wordt.


PERSONALIA

Triflex
Hans van Loosbroek is in dienst getreden als commercieel adviseur bij Triflex bv, na een aantal jaren gewerkt te hebben bij toeleveranciers in de bouw. Hij is het aanspreekpunt voor Zuidoost Nederland op het gebied van afdichtingen en coatingen voor parkeergarages, parkeerdekken, hellingbanen,  balkons, galerijen en wandeldekken.

Zinkunie opent twee nieuwe vestigingen in Zuid Nederland
De afgelopen periode heeft Zinkunie bv (naast het nieuwe hoofdkantoor in Boxtel) een zevende  vestiging in Breda en een achtste vestiging in Geleen geopend. Met Ron de Kok en Pieter Dirriwachter zijn twee ervaren krachten uit de zinkwereld aangesteld om de vestiging in Breda te gaan leiden. De opzet om Zinkunie dichter in de regio Breda bij de klanten te krijgen, lijkt na 4 maanden al geslaagd. Zowel bestaande als nieuwe klanten weten het bedrijfin Breda vanaf de opening op 1 maart te vinden.

Zinkunie Geleen is vanaf 1 juli actief. Hier zijn Bart Essers, Ron Bokop en Michel van den Akker enthousiast  aan het werk. Bart en Michel nemen hier de commerciële kant op zich en Ron zal zich vooral in de plastisol zetterij gaan inzetten. Het  plastisol is voor Zinkunie een toevoeging aan het assortiment, welke met deze nieuwe zetterij razend snel en zeer concurrerend door heel Nederland  geleverd kan worden.

Filiaal Breda                                                                                    Filiaal Geleen
Nikkelstraat 21                                                                               Vouersweg 110
4823 AE Breda                                                                                 6161 AG Geleen
Tel.        076-5416999                                                                     046-4104011
Fax         076-5416294                                                                     046-4104093

Uitbreiding Optigroen Benelux

Met ingang van 1 juni is aan het franchiseverband van Optigroen Benelux een negende partner toegevoegd. Ecoworks bvba uit Overijsse, België, is toegetreden als franchisenemer. Ecoworks is geen onbekende in België. Het bedrijf is gespecialiseerd in dak- en gevelbegroeiing, zwemvijvers en rietvelden.

Het Optigroen Franchiseverband kent nu inmiddels 5 partners in Nederland; ISS, Koninklijke Ginkel Groep, Binder Daktuinen, Jonkers Daktuinen en Frisia Bergum. In België zijn 3 partners actief; Btech Resitrix, Ecoworks en Vecover en in Luxemburg is Optigroen vertegenwoordigd door My Garden.

Vloeibare zonwering voor lichtkoepels en lichtstraten

Mawipex bv heeft haar dakassortiment uitgebreid met Liquisol vloeibare zonwering. Dit is een zonwerende coating waarmee men het gebouw/woning/interieur/personen op een efficiënte en economische manier kan beschermen tegen de hitte van de zon.

Lichtkoepels en lichtstraten verhogen het leefcomfort door het extra licht. Helaas veroorzaakt dit dikwijls ook oververhitting van de binnenruimte. Liquisol coatings hechten op de buitenzijde van lichtstraten, lichtkoepels, verandadaken en op glas. Door toevoegingen van hoogwaardige pigmenten zal Liquisol wel het zichtbare licht van de zon doorlaten, maar de warmte- ofwel infraroodstralen terugkaatsen. Om verkleuring en veroudering van het interieur tegen te gaan, absorbeert de coating ook het UV-licht.

Liquisol is verkrijgbaar in 3 varianten:

  • 3seasons is een tijdelijke zonwerende coating. Als men in de winter de zonnewarmte wel binnen wil krijgen, kan men eenvoudig de coating verwijderen.
  • 4ever is permanente zonwering, die afwasbaar is, zelfs met een hoge druk reiniger.
  • 4-ever-Blue is een permanente zonwering, die er voor zorgt dat men geen schittering in de ogen krijgt als men door de lichtkoepel / lichtstraat naar buiten kijkt. Tevens geeft deze variant een blauwe schijn aan de binnenzijde van het pand. Dit geeft mensen het gevoel van mooi weer buiten.

DUBOkeur-certificaten voor Monier

NIBE Research, het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie, heeft negen nieuwe DUBOkeur-certificaten toegekend aan dakpannen van Monier bv. NIBE had eerder al de Auranox® en de Glazuron® betondakpannen als zeer milieuvriendelijk gekwalificeerd. Momenteel biedt Monier dus 11 dakpanmodellen die als zeer milieuvriendelijk gelden.

Ventilerende afdichting in RVS

Veel spleten en kieren functioneren in de bouw bewust als ventilatievoorziening, bijvoorbeeld voor ventilatie achter gevel- of dakbekleding. Deze, vaak uit het zicht onttrokken openingen bieden echter ook een prima gelegenheid voor ongewenste kleine bezoekers om in te nestelen of om juist  isolatiemateriaal als nestmateriaal uit te halen.

NetNox van Tilmar bv is flexibel en universeel is toe te passen in spleten en kieren. Een net van geweven RVS-316 draad weerhoudt muizen, ratten, marters en vogels van binnendringen op ongewenste plekken, terwijl de benodigde ventilatie in stand wordt gehouden.