Zoeken

Roofs 2011-11-30 De som der delen

Leverancier van aluminium producten Comhan Holland uit Uithoorn profileert zich al jaren nadrukkelijk op de dakenmarkt. Met een uitgebreid standaard leveringsprogramma aluminium producten en een sterk ontwikkelde maatwerkafdeling wil men een toegevoegde waarde leveren. Een gesprek met directeur sales & marketing Hennie van Rijk.

Met een ervaring van ruim 62 jaar is de voorraadhoudende groothandel van aluminium platen, profielen en systemen internationaal een gerenommeerde speler op diverse markten. Het bedrijf levert aluminium maatwerk en daarnaast ook diverse RVS producten. Naast een kernfocus op diverse bouwgerelateerde branches is het bedrijf actief in de industrie en de visuele communicatiesector.  Naar de industrie levert het bedrijf profielen, platen en systemen voor o.a. machinebouw, de plaatverwerkende industrie, zonweringsbedrijven e.d.

Met visuele communicatie worden systemen voor de lichtreclame (oftewel de visuele communicatiesector) bedoeld. Het bedrijf levert aluminium systemen waarmee installaties voor lichtreclame gemaakt kunnen worden langs bijvoorbeeld snelwegen, op vliegvelden, aan gevels of in gebouwen. Het bedrijf levert voor deze (eigen ontwikkelde) systemen in 35 landen binnen, maar ook ver buiten, Europa. Vooral in de buurt van vliegvelden worden de systemen nogal eens aan, op, of langs daken toegepast. Het bedrijf is in de bouwwereld actief via een breed klantennetwerk dat actief is als directe toeleverancier aan de bouw.

Assortiment

In de bouwsector is het bedrijf actief met diverse producten en systemen voor gevelbekleding, zoals o.a. waterslagen, dorpels en klangen. Voor daken worden daktrimmen en maatwerk geleverd, zoals o.a. muurafdeksystemen, in kleur met anti-dreunmaterialen, klangen, etc. “We hebben een grote voorraad standaard producten in verschillende kwaliteiten,” vertelt Van Rijk. “Onze producten kunnen we brute leveren, geanodiseerd of gepoedercoat / gemoffeld.

Bewerkingen vinden in eigen huis plaats en alleen op aangeven van de klant. We werken klantspecifiek. Vrijwel alle voorkomende 3D plaat- en profielbewerkingen voeren we in eigen huis uit. We hebben diverse CNC zaag-, frees-, knip-, rondwals- en zetinstallaties in bedrijf.”

Van Rijk vertelt dat ACM materiaal een grote vlucht heeft genomen: aluminium composiet beplating die men tevens als voorgefreesd halffabricaat kan aanbieden. “ACM sandwich platen hebben een aantal grote voordelen t.o.v. normale, ‘vol’ aluminium platen,” zegt hij. “Het materiaal is aanmerkelijk lichter, enorm stijf en in vrijwel alle kleuren leverbaar (bij voldoende volume). Het gemak in de verwerking geldt als het grootste voordeel. Met ons nieuwe CNC gestuurde ACM freescentrum kunnen we composiet panelen en cassettes vervaardigen in de meest uiteenlopende vormen en maten.”

Het standaard assortiment van het bedrijf bestaat uit o.a.:

  • Aluminium standaard profielen ; L-, plat, kokers, buizen, T-, Z-, H-, U-profielen enz.
  • Systeemprofielen; waterslagen, lekdorpels, afwerkingsprofielen, daktrimmen, klang- profielen en muur bevestigings profielen.
  • Aluminium platen, geanodiseerd, gevelkwaliteit, gelakte platen, gelakt band, geperforeerde platen en vooral ACM sandwich platen.

De bezorging van de materialen vindt plaats met eigen vervoer. Het bedrijf streeft met vier vrachtwagens en zes trailers een hoge mate van leveringsbetrouwbaarheid na. De vrachtwagens rijden volgens een vast routeschema door het land, zodat alle klanten op twee vaste dagen in de week geleverd kunnen worden. Van Rijk: “Veel van onze klanten geven zelfs de voorkeur aan een bezorging van slechts één keer per week; dit voor een zo efficiënt mogelijke levering. Wij maken gebruik van onze eigen chauffeurs om een zorgvuldige behandeling van de materialen en producten te waarborgen.”

Aluminium maatwerk

“De toegevoegde waarde van ons bedrijf zit vooral in de mogelijkheid maatwerk te leveren,” aldus Van Rijk. “Wij stellen ons nadrukkelijk op als projectpartner. Dat betekent dat we met onze klanten actief meedenken over de oplossing van de diverse vraagstukken. Om onze oplossingen op een efficiënte manier met de klant te communiceren, hebben wij een 3D-printer in bedrijf. Hiermee wordt ons voorstel in kunststof vervaardigd zodat de klant het object in 3D kan bekijken en nog eventuele aanpassingen kan suggereren. Met onze mogelijkheden kunnen we voor de meest uiteenlopende vraagstukken een antwoord ontwikkelen.”

Ook in productontwikkeling speelt het bedrijf een belangrijke rol. “Wij hebben een R&D-afdeling, waarbij full time twee ontwerpers / designers aan het werk zijn om nieuwe producten te ontwikkelen en te ontwerpen. Dit alles vindt natuurlijk plaats in nauw overleg met de klant. Op deze manier zijn we al verantwoordelijk geweest voor diverse innovaties in de verschillende branches waar we in actief zijn.”

Van Rijk noemt het complete pakket aan producten en diensten een belangrijke kwaliteit van het bedrijf die ook in de dakenbranche belangrijk kan zijn. “Vergelijk het met een maaltijd. Het eten van één enkel bestanddeel van de maaltijd is niet lekker en niet gezond. De toegevoegde waarde zit in de som der delen. Een restaurant kan niet bepalen wat de klant eet. Het menu wordt samengesteld in samenspraak met de klant. Dat is ruwweg de manier waarop wij ons ook in de dakenmarkt willen profileren. Wij hebben een ruim assortiment standaard producten op voorraad. Maar we zijn ook in staat om desgewenst in overleg met de klant maatwerk te leveren.”