Zoeken

Roofs 2011-11-34 Nieuwslijn

AGENDA

7 december 2011: Congres Bouwbesluit 2012. Beatrixtheater te Utrecht. Info: www.congresbouwbesluit.nl.

10-12 januari 2012: Dak Event 2012. NBC te Nieuwegein. Info: www.dakevent.nl.

12-14 januari 2012: Intersolution 2012. Flanders Expo te Gent (B). Info: www.intersolution.be

31 januari – 3 februari 2012: Dach + Holz 2012. Messe Stuttgart te Stuttgart (D)

6-10 februari 2012: VSK. Jaarbeurs Utrecht. Info: www.vsk.nl

Correcties

  • In Roofs november 2011 is ten onrechte onvermeld gebleven dat het aansprekende pand dat op de voorplaat stond afgedrukt, Natuurlijk wonen in De Weel, Zijdewind, is ontworpen door het architectenbureau Breddels Architecten te Heerhugowaard
  • In het artikel ‘Nieuw isolatiemateriaal op basis van gel in kunststof mat’ in Roofs oktober 2011 staat ten onrechte vermeld dat Reflexy het alleenrecht heeft op de verkoop van de Spaceloft. Dit is onjuist: het materiaal wordt ook door andere partijen verkocht.

Alle actuele persberichten op Dakweb.nl

Onlangs is de volledig vernieuwde website www.dakweb.nl online gegaan. Op deze nieuwssite voor de dakenbranche vindt u onder ‘Actualiteiten’ en ‘Bedrijfsnieuws’ dagelijks alle actuele nieuwsberichten die met het bouwdeel dak te maken hebben.

Fusie Kingspan Insulation en EcoTherm voltooid

Met het samengaan van Kingspan Insulation B.V. en EcoTherm bv breidt Kingspan haar internationale positie op het gebied van hoogwaardige  isolatiematerialen verder uit. De gevestigde bedrijfsnaam EcoTherm verdwijnt; de vertrouwde producten, strategie en kwaliteit blijven. Het nieuwe Kingspan Insulation krijgt door deze toevoeging een impuls op vele gebieden en kan daardoor in Europa een verdere groei realiseren en het marktaandeel van hoog rendement hardschuim-isolatiematerialen vergroten. Op 5 december is het integratieproces afgerond, is de fusie tussen Kingspan Insulation en EcoTherm een feit en is het bedrijf klaar voor verdere groei.

Het is de verwachting dat de komende jaren de markt voor isolatiematerialen blijft groeien. Daarnaast zijn er voldoende kansen om het marktaandeel van hoogwaardige hardschuim isolatiematerialen binnen deze markt te vergroten. Door het samengaan beschikt de organisatie nu over twee productielocaties (in Tiel en Winterswijk). Daarnaast heeft Kingspan Insulation nog 4 andere organisaties in Ierland en Groot-Brittannië. Er zijn plannen voor de uitbreiding van beide Nederlandse productielocaties.

Door de bundeling van krachten wordt de kennis van Resol en PIR isolatiematerialen uitgebreid, onder meer op het gebied van Research & Development. Bij de integratie van de twee bedrijven horen ook nieuwe merknamen. De bedrijfsnaam EcoTherm verdwijnt, de productnaam EcoTherm verandert in Therma. De producten zelf veranderen niet.

Troelstra & de Vries maakt dakrollen lichter

Onder het motto "lichter werken is sneller en gezonder werken" heeft de R & D afdeling van de dakbedekkingsproducent uit het Friese IJlst onderzoek gedaan naar het lichter maken van dakrollen. Streefgewicht is 25 kg, de nieuwe tilnorm die vanaf 1 januari 2012 in de CAO BIKUDAK voor de bitumen- en kunststofdakbedekkingsbedrijven is opgenomen.

Grote uitdaging was om de hoge kwaliteit van de dakrollen intact te laten. Evenals het zoveel mogelijk gelijk houden van lengte en dikte. Via aanpassingen in het productieproces - waarbij onder meer de massa van de toplagen werd aangepast – meldt het bedrijf dat alle doelstellingen zijn gehaald.

Met minimale aanpassingen in lengte en dikte is een maximaal gewicht van 25 kg voor alle top- en onderlagen bereikt. De door dakdekkers veel toegepaste Garantgum 470K14 blijft hierdoor bijvoorbeeld 7.5m1. Ook Garantgum 470K24 houdt dezelfde dikte, maar is in lengte aangepast tot 6m1.

Door de inspanningen van de R & D afdeling voldoen alle dakrollen nu. Overigens had Troelstra & de Vries met APAX en Unicoat al sinds 2007 dakrollen in haar assortiment die aan de 25 kg norm voldeden.