Zoeken

Roofs 2012-02-23 Dakenbranche helpt ‘nieuwe dakspecialist’ in Roemenië

Dak Event 2012

Net als tijdens de vorige editie van Dak Event was ook dit jaar Christa Breure van Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) op de beursvloer aanwezig om op zoek te gaan naar sponsors voor hun projecten. Verschillende bedrijven uit de dakenbranche hebben een bijdrage geleverd..

Internationale Kinderhulp Nederland  (IKN) mag zich inmiddels welhaast een dakspecialist noemen. Toch is de Zwijndrechtse organisatie geen concurrent voor de bestaande dakspecialisten.  IKN is namelijk een stichting, die zich wereldwijd inzet voor wees- en in de steek gelaten kinderen. Zo ondersteunt IKN in Roemenië een kinderdorp met 25 kinderen en arme families in de directe omgeving. De stichting helpt in de vorm van geld, bouwmaterialen en kennis. Zie ook het artikel ‘Een familiehuis voor Congolese weeskinderen’ in Roofs 3-2010.

In samenwerking met een groot aantal Nederlandse dakspecialisten zijn er inmiddels daken gerealiseerd zowel van het dak van de bakkerij als daken voor de huizen van kansarme gezinnen. Vanuit N.A.G. Naadloze Aluminium Goten zijn er in het afgelopen jaar dakgoten bevestigd aan de bakkerij. Herman Visser van Wormerveerse bedrijf ging hoogstpersoonlijk met een collega naar het Roemeense kinderdorp om daar de nieuwe dakgoten te plaatsen.

Eén van de doelen voor 2012 is het vervangen van een dak van een oude koeienstal ten behoeve van de vestiging van een moderne bakkerij. Dit stelt ICC in staat ten minste 50% van de maandelijkse kosten zelf te financieren. Het grootste gedeelte van het dak is drie jaar geleden al vervangen. Het restant hoopt IKN dit jaar te kunnen realiseren.

Tijdens Dak Event 2012 hebben de volgende bedrijven al een donatie gedaan:

Afast, Altena Dak & Gevel, Van Beek EPDM BV , Dachfix bv, Metaveld, SBD (Stichting Bedrijfstakregelingen Dakbedekkingsbranche) en Wischemann Kunststoff GmbH.

Diverse andere bedrijven sponsoren het project middels de donatie van materialen. Zo stelt Van Roij Fasteners Europe bv  handgereedschappen en schroeven ter beschikking. Kingspan Insulation bv zal middels sponsoring zorgdragen voor het isolatiemateriaal ten behoeve van de bakkerij. Mawipex heeft in 2010 al een restpartij met bitumen verstuurd. N.A.G. bereidt zich voor op een nieuwe reis naar Roemenië, zodra het laatste gedeelte van de 260 m² dak gerealiseerd is. Een ander doel is het vernieuwen van een aantal daken van arme families in een nabijgelegen dorpje. Het bedrijf Hoondert bv levert hiervoor alle materialen.

Wanneer u ook meer wilt weten over deze ‘nieuwe dakspecialist’, of dit project wilt ondersteunen kunt i contact opnemen met Christa Breure, projectmedewerkster van IKN. U kunt haar bereiken op 0113-340924 of mailen christa@intern-kinderhulp.org