Zoeken

Roofs 2012-05-26 Zinkunie ontwikkelt zich tot dakgroothandel

Met de opening van twee nieuwe vestigingen zet fabrikant en groothandel van zinken, koperen, R.V.S. en loden artikelen de groei van de afgelopen jaren voort. Het bedrijf gaat met de uitbreiding van het assortiment steeds meer functioneren als complete dakgroothandel.

Onlangs opende Zinkunie haar tiende vestiging. In Didam, op het industrieterrein Kollenburg, is de nieuwe locatie goed bereikbaar vanaf de A12 en A18. André Ossendorp, een ervaren medewerker bij het bedrijf, zal de vestiging gaan leiden. Ondanks de minder gunstige economische omstandigheden blijft het bedrijf erin slagen verdere groei te realiseren.

Tiende vestiging

Het bedrijf werd in 1999 opgericht als gespecialiseerde groothandel in allerhande zink-, koper- en loodproducten. Sindsdien heeft het bedrijf al verschillende mijlpalen mogen noteren, waaronder de opening van het nieuwe hoofdkantoor (2008) en de opening van verschillende vestigingen in het hele land waardoor men nu een landelijke dekking heeft en altijd dichtbij de klanten zit.

Verkoopmanager Roy Burks verklaart de aanhoudende groei van het bedrijf uit de servicegerichte marktbenadering. “De klant staat centraal, dit werpt ook in een teruglopende markt zijn vruchten af. Wij garanderen dat producten die vóór 13.00 uur zijn besteld de volgende dag franco vast afleveradres worden bezorgd. Met een negen-tot-vijf mentaliteit kom je er dan niet. Natuurlijk merken wij ook dat er minder nieuw wordt gebouwd, maar onze producten worden ook veel in de renovatie toegepast en daar realiseren wij nog steeds groei.”

Het persoonlijk contact met de klant is dus essentieel. Dit voorjaar organiseerde het bedrijf daarom op diverse locaties de Zinkunie Demodagen, waarbij de klanten en relaties op de vestiging in de regio onder het genot van een drankje en een hapje het assortiment konden bekijken. Men had ook wat om te laten zien want het bedrijf ontwikkelt zich steeds meer tot een one-stop-shop waarbij men voor alle producten die voor de klus nodig zijn terecht kan.

Daarnaast vond tijdens de demodag in Amsterdam de prijsuitreiking van de VSK 2012 prijsvraag plaats. De kandidaten die het dichtst bij het juiste antwoord zaten waren uitgenodigd. De gelukkige winnaars Gijsbert van Lindenberg uit Loenen aan de Vecht en Hans Dekker uit Ede van de gelijknamige installatie bedrijven, namen respectievelijk een Samsung tablet pc en een pallet Uniegum APP in ontvangst. Niet aanwezig was Kjeld loodgieters- en onderhouds bedrijf uit Hellevoetsluis, maar deze is op de hoogte gesteld en kan in november 2012 zijn prijs, een Zinkunie zinkcursus, te gelde maken.

Uitgebreid productaanbod

Traditioneel behelst het assortiment van het bedrijf de meest uiteenlopende producten van zink, koper en lood, zoals bijvoorbeeld hemelwaterafvoeren, goten, vergaarbakken, etc. Het bedrijf hanteert een uitgebreid standaard assortiment en levert veel uit voorraad. De grootste hoeveelheid voorraad wordt vanzelfsprekend gehouden op het hoofdkantoor in Boxtel. De verschillende vestigingen werken met een ruime dagvoorraad en worden dagelijks vanuit Boxtel aangevuld. Een groot deel van de leveringen bestaat uit maatwerk.

Door het productenaanbod uit te breiden met een eigen dakrol, een gamma isolatiematerialen en een assortiment gereedschappen voor de dakdekker gaat het bedrijf steeds meer fungeren als een volwaardige dakgroothandel. De eigen dakbedekking biedt men onder private label aan. Het gaat hier om een APP dakrol 470-K14 en -K24 genaamd Uniegum APP en een bitumineuze onderlaag 460P60 genaamd Uniebase. Deze worden samen met de SBS dakbedekking voor Zinkunie geproduceerd door een Duitse fabrikant die in het verleden onder een andere naam op de Nederlandse markt leverde. Ook de productgroep EPDM is compleet leverbaar. Tevens levert men diverse typen isolatiematerialen (PIR, steenwol) en gereedschappen (branders, bevestigers, etc.).

Nieuw in het assortiment is ook het Plastisol (colorcoat HPS en PVDF) maatwerk dat het bedrijf biedt. Een product waar bijvoorbeeld afdekkappen, boeiplaten of dakrand afwerkingen van kunnen worden vervaardigd. Het bedrijf maakt dit maatwerk aan de hand van de tekening van de klant. Het product is in een ruim assortiment kleurstellingen beschikbaar en indien nodig met hulpstukken (zoals bijvoorbeeld dakpanschroeven) in de betreffende kleur. Al deze producten en materialen levert het bedrijf uit voorraad.

“Wij hebben er vertrouwen in dat we in de toekomst een verdere groei kunnen realiseren,” besluit Burks. “Ondanks de crisis in de nieuwbouwmarkt zien wij de toekomst zonnig tegemoet!”