Zoeken

Roofs 2012-06-31 Nieuwslijn

AGENDA

8 juni 2012
Roestvaststaaldag
Congrescentrum De Hoge Veluwe te Apeldoorn
Info: www.roestvaststaaldag.nl


8 juni 2012
Dag van de Stadslandbouw Tilburg
Deprez te Tilburg
Info: www.eetbarestadtilburg.nl


12 juni 2012
Global Demand Conference VI
Charles Hotel te München (D)
Info: www.globaldemandconference.com

13 juni 2012
Greenproof-symposium: Economische waarde daktuinen
Buitenplaats Amerongen
Info: www.greenproof.nl

14 juni 2012
Symposium 'De Eetbare Stad'
Groenhorst College te Ede
Info: www.voug.nl

15 juni 2012
‘Nieuwe mogelijkheden voor duurzaamheid in vastgoed’
Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam
Info: www.economie-ruimte.nl

21 juni 2012
Dag van de Zon
Diverse locaties
Info: www.dagvandezon.nl

26 juni 2012
Diploma-uitreiking Tectum
NBC te Nieuwegein
Info: www.tectum.nl

4-6september 2012
Bouw Relatiedagen Gorinchem
Evenementenhal Gorinchem
Info: www.evenementenhal.nl

9-11 oktober 2012
Bouw Relatiedagen Hardenberg
Evenementenhal Hardenberg
Info: www.evenementenhal.nl

6-8 november 2012
Bouw Relatiedagen Venray
Evenementenhal Venray
Info: www.evenementenhal.nl

Principeakkoord CAO BIKUDAK 2012

Op woensdag 25 april 2012 hebben werkgeversorganisatie VEBIDAK en de vakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen een akkoord bereikt over de nieuwe CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (BIKUDAK). Dit akkoord loopt van 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012. De loonstijging bedraagt 1,75% per 1 juli 2012. Daarnaast zijn er eenmalige uitkeringen van € 100,- bruto per 1 juli 2012 en € 75,- bruto per 1 oktober 2012. Die gelden echter alleen voor de uitvoerende werknemers op het dak.

Enkele andere onderdelen van het akkoord:

• Voor het eerst is ook voor een groep andere medewerkers een loonstijging afgesproken. Het gaat daarbij om administratief, technisch, commercieel en leidinggevend personeel met een salaris tot maximaal € 3.000,--. Indexatie wordt verleend over een deel van het salaris dat afhankelijk is van de functie. De overige arbeidsvoorwaarden voor deze groep, dus het lager en middelbaar UTA-personeel, blijven vrij overeen te komen.
• Voortaan hoeven werkgevers pas na twee jaar werknemers een vast contract aan te bieden. Dat was voorheen één jaar. In de eerste twee jaar zijn maximaal drie tijdelijke contracten mogelijk.
• Bij een verwachte buitentemperatuur van 25° C of hoger kan de werkgever een tropenrooster instellen. De normale arbeidstijd begint dan al om 5.30 uur. Werknemers zijn verplicht om door te werken tot de temperatuur op de werkplek 40° C bedraagt.
• Werkgevers kunnen nu zelf bepalen in welke periode rond de jaarwisseling zij de aaneengesloten tweeweekse wintersluiting vaststellen.
• Het pensioenfonds BIKUDAK zal tussen 1 januari 2015 en 1 januari 2017 fuseren met het pensioenfonds Bouw. In de tussenliggende tijd zal het pensioen voor UTA-medewerkers in lijn worden gebracht met het pensioenfonds Bouw. De daarmee gepaarde premiestijging moet voor 50% door werknemers zelf worden gedragen..

PERSONALIA

Triflex bv


Per 16 april 2012 is Simon Zwart in dienst getreden als commercieel adviseur bij Triflex bv.
Simon is het aanspreekpunt voor West, Midden en Zuid Nederland op het gebied van
daken en dakdetails.

Voor de regio Noord-Oost Nederland zal Bastiaan van Esseveld het aanspreekpunt worden. Hij is al enige tijd werkzaam bij Triflex als commercieel adviseur voor de Triflex systemen en producten voor o.a. balkons, galerijen, parkeergarages.

Troelstra & de Vries

Vanaf heden is het verkoopteam van Troelstra & de Vries uitgebreid met twee personen in de buitendienst.

Per 1 februari 2012 is Arno van den Bosch in dienst getreden als commercieel technisch adviseur duurzame daksystemen. Van den Bosch is, dankzij zijn jarenlange ervaring bij Itho/Daalderop, specialist in zonne-energie systemen. Daarnaast is Arno verantwoordelijk voor de groendaksystemen.

Per 1 mei 2012 is Jeroen Hellemons actief als sales manager Alsan. De productgroep Alsan omvat kunststofharssystemen voor onder andere parkeerdeksystemen, balkons en galerijen. Hellemons heeft ruim 15 jaar ervaring in zowel dakbedekkingssystemen als kunststofharstoepassingen.


Bouwteam: 'nieuw elan voor de bouw'

De bouwsector verkeert in zwaar weer. Het consumentenvertrouwen is laag en het imago van de sector is slecht. Naast forse vraaguitval en beperktere financieringsmogelijkheden, wordt de sector bovendien geconfronteerd met een structureel veranderende bouwopgave. Verduurzaming, vergrijzing en toenemende verschillen in leefstijlen, arbeidsrelaties en regionale ontwikkeling vragen om nieuwe antwoorden. Dit vraagt om nieuw elan.

Dit concludeert het Bouwteam onder leiding van Joop van Oosten (oud bestuursvoorzitter BAM) dat in opdracht van het kabinet zocht naar manieren om impulsen te geven aan de sector die van vitaal belang is voor de Nederlandse economie.

Het Bouwteam wil hier de komende weken nog een bijdrage aan leveren door, naar aanleiding van de reacties van het kabinet en betrokkenen uit het veld, in kaart te brengen welke instanties en personen de uitvoering van acties en programma's voor hun rekening nemen.

Het Bouwteam bestaat naast Joop van Oosten uit Karin Laglas, Marjet Rutten, Arjan Schakenbos, Daan van der Vorm en Bert van Delden.


Roadmobiel officieel op weg naar ladder- en steigertoppers

Na enkele pilot-projecten en met een compleet ingerichte organisatie voor een vlotte en professionele ondersteuning, is de roadshow ‘Op zoek naar ladder- en steigertoppers’ officieel van start gegaan. Huub Scholtz, directeur van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) reikte de sleutel van de ‘roadmobiel’ uit aan Marcel Koerts van Opleidingsbedrijf VSB, Ad Verhoeven (SBD) en Dies Meurs (VLOK)

De roadshow ‘Op zoek naar ladder- en steigertoppers’ is een initiatief van het Platform Preventie Valgevaar van het HBA. Deze mobiele instructiewagen kan bij bedrijven, scholen, bouwmarkten, bouwplaatsen, beurzen, e.d. worden ingezet om voorlichting te geven over het veilig werken op hoogte en het voorkomen van valgevaar. De instructie kan steeds worden gegeven aan groepen van 6 tot maximaal 24 personen.

In de instructiewagen kunnen filmpjes worden vertoond, terwijl buiten diverse hulpmiddelen kunnen worden getoond en opdrachten kunnen worden uitgevoerd. De hulpmiddelen zijn beschikbaar gesteld door leden van verschillende brancheorganisaties die direct of indirect betrokken zijn bij het werken op hoogte. De roadshow kan het hele jaar worden aangevraagd via de website www.veiligopdehoogte.nl.


Mawipex B.V. officiële verdeler van Kemper producten voor Nederland

Vanaf 1 juni 2012 is Mawipex te Rilland aangesteld als officiële verdeler van de Kemper producten voor Nederland. Kemper heeft een productprogramma met vloeibare producten voor het afdichten van lastige details, balkons, parkeergarages en andere professionele toepassingen. Meest in het oog springend is het product Kemperol 2K-PUR. Dit volledig oplossingsmiddelvrije product (zonder geuroverlast) is eenvoudig en snel te verwerken en is in diverse kleuren verkrijgbaar. Dit product is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, waaronder in een kleinverpakking van 2 keer 2,5 kg, verpakt in zakken die direct klaar zijn voor gebruik.

Het trainingscentrum van Mawipex is inmiddels volledig ingericht voor het geven van trainingen t.b.v. de Kemper producten. Advies en opleiding kunnen indien gewenst ook worden verzorgd op locatie. Voor de specialisten is er is er gelegenheid voor het volgen van de driedaagse opleiding bij Kemper te Vellmar in Duitsland.

Vanaf 1 mei 2012 is ook het Kemper product: Dachpflaster beschikbaar. Dit is een volledig zelfklevend membraan waarmee iedere lekkage snel en blijvend kan worden verholpen. De ‘pleister’ wordt eenvoudigweg over de lekkage heen geplakt en daarmee verholpen. Het product hecht op vrijwel alle ondergronden, zonder het gebruik van een primer.


Innovatie Metaloterm® AT Systeem

In 1982 werd het Metaloterm® AT systeem  geïntroduceerd als hoogwaardig dubbelwandig roestvaststaal rookkanaal voor vaste brandstoffen. Onderscheidend is de gepatenteerde,  zwevende verbinding tussen binnen- en buitenbuis. Deze verbinding zorgt ervoor dat er geen hitte vanuit de binnenbuis kan worden overgebracht naar de buitenkant van het kanaal

Het AT systeem wordt inmiddels wereldwijd verkocht en op allerlei uiteenlopende stooktoepassingen gebruikt. Nieuw is het Metaloterm® Iso-block, een geventileerde doorvoer voor in elke vloer of dak. Met dit accessoire kan een kierdichte doorvoer worden gemaakt, terwijl de brandveiligheid gewaarborgd blijft. Met name in extreem geïsoleerde (passief)huizen is deze innovatie een noodzaak omdat zo het energieverlies van een doorvoer in het dak op een veilige manier wordt voorkomen.


Solar Analyzer voor PV- systemen

Amprobe heeft een nieuw instrument uitgebracht voor het meten aan PV systemen (Photo Voltaic). De behoefte aan prestatie en kwaliteitscontrole van de geïnstalleerde PV systemen stijgt. Een bedrijf of consument investeert in een PV systeem en rekent op een bepaalde opbrengst over bijvoorbeeld een periode van 20 jaar. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de weersinvloeden, maar niet met verslechterde werking van het PV systeem. Zodra er afwijkingen en/of defecten ontstaan, wordt verwacht dat deze zo snel mogelijk weer verholpen worden door de service technicus.

De Solar 4000 is een draagbaar meetinstrument dat op een eenvoudige wijze de karakteristieken van zowel individuele PV-modules als complete module strings kan bepalen. De draadloze sensor wordt bij het zonnepaneel gebruikt voor het contactloos meten van de celtemperatuur en de intensiteit van de zonnestraling. De zonnestraling wordt automatisch gemeten en geschakeld tussen een monokristallijne en een polykristallijne cel. De meetdata kunnen verder geanalyseerd worden met de software.


PowerFLEX, flexibele PV-dakbaan

Solerion heeft vorig jaar de PowerFLEX in Nederland geïntroduceerd.  Een flexibele zonnestroommodule die eenvoudig is te plakken op bestaande of nieuwe daken. Het Fietsenpakhuis in de gemeente Zaanstad vormde een van de eerste objecten waar het systeem op grotere schaal is toegepast.  Opvallend aan het systeem is het lage gewicht, slechts 3,5 kg/m², de verlijming op het dak, de flexibele onderlaag en de hoge opbrengst.
Toepassing is mogelijk op nagenoeg ieder type dakbedekking, en ook op een zink, staal of aluminium dakplaat.

Het systeem bestaat uit CIGS zonnecellen (Koper Indium Gallium diSelenide).
Deze cellen zijn gevoeliger voor licht dan traditionele panelen. Het levert een vermogen van 100 Wp per m², wat vergelijkbaar is met een traditioneel zonnestroomsysteem. Een oriëntatie op het zuiden is een minder essentiële voorwaarde vanuit het oogpunt van rendement en terugverdientijd. Dat maakt de PowerFLEX breed toepasbaar.


Roijmans Bevestigingsmaterialen levert vloeibare dakbedekking

Hypertectum is een vloeibare dakbedekking, die men eenvoudig met een roller of kwast aan kan brengen. Met dit product kan heel eenvoudig een lekkage verholpen of voorkomen worden. Het is een 1 componentige polyurethaan die alle benodigde eigenschappen voor een goede dakbedekking combineert. Het is geschikt voor daklekkages, maar bijvoorbeeld ook bij lekkage in de goot. Ook het totale dak kan voorzien worden van het product. Bij gebruik van de reflecterende Hypertectum op het dak kan de energiebesparing voor de opdrachtgever behoorlijk oplopen.


All-up levert ladderliften aan Haagse verhuurspecialist

K-Rentool, een van de grootste bedrijven voor de verkoop, verhuur en reparatie van bouwmachines in Den Haag en omgeving, heeft kortgeleden een contract ondertekend met All-up uit Almelo. De ondertekening behelst de levering van 15 ladderliften van het type Paus Easy-Big.

De order komt voort uit de wens van BIS-Steigerbouw om te voorzien in een speciale lift voor de steigerbouw. All-up kwam met de Easy-Big, een lift die is uitgerust met een dieselmotor die aan de strengste eisen voldoet voor het werken in de petrochemie. Bovendien haalt de lift een werkhoogte van ruim 31 meter. Met de levering van deze liften versterkt K-Rentool haar positie op de verhuurmarkt nadrukkelijk. Inmiddels kent ze een verhuurvloot van meer dan vijftig liften, in vele categorieën en groottes.


Groendaksysteem in assortiment Troelstra & de Vries

Het groendaksysteem Sopranature® Toundra Alveo combineert de bekende eigenschappen van groendaksystemen met een opvallend gebruiksgemak. Dakdekkers kunnen met dit systeem eenvoudig een mooi en stijlvol groendak realiseren. Het gaat hier om een totaaloplossing die kant en klaar geleverd wordt en eenvoudig aan te brengen is. Omdat het systeem licht is, vergt de plaatsing volgens de fabrikant geen bijzondere investeringen of mankracht. Bovendien is bijna elk dak geschikt voor dit product.

Het systeem is toepasbaar op bijna elk type gebouw; industriële complexen, openbare gebouwen, collectieve en individuele woningen en geschikt voor de meeste daken, zelfs voor ontoegankelijke. Sopranature® Toundra Alveo kan zowel bij nieuwbouw als renovatie gebruikt worden.


Hecmar bv introduceert Aslon® Daktegel Pro

Hecmar bv heeft de Aslon® Daktegel Pro in haar assortiment opgenomen. Deze is voorzien van een geotextielvlies aan de onderzijde van de tegel. Hiermee is de tegel geschikt om toe te passen op PVC dakbedekkingen. De tegel is leverbaar in twee formaten 500x500x30 mm of 1000x1000x30 mm en in de kleuren zwart, rood, groen en zilvergrijs. De daktegel wordt onder andere toegepast op dakterrassen en als looppaden op daken.