Zoeken

Roofs 2012-07-17 Holland Dakaccessoires viert 20-jarig jubileum

Op 1 juni 2012 vierde het Haarlemse Holland Dakaccessoires haar 20-jarig jubileum. Het was een feestelijke bijeenkomst waarbij sportjournalist Johan Derksen optrad als gastspreker. De twee centrale figuren in de historie van het bedrijf, Erik Houssart en Joop Bartels, blikten kort terug op de afgelopen twintig jaar.
Het Haarlemse familiebedrijf ging in 1992 van start als Firma Houssart, met de productie van specialistische producten in de dakenmarkt, denk daarbij aan overzetschoorstenen, plenumkasten, muurafdekkappen, ontluchtingen, afvoerkanalen, etc. In 1995 kwam Joop Bartels het team versterken en werd de naam veranderd in Holland Dak Accessoires bv (HDA). Al snel werd in Montfoort het verkoopkantoor van het bedrijf opgericht onder de naam Shunt bv. Vanaf 2007 ging Bartels zich meer richten op dochteronderneming Daksafe en vanaf die tijd fungeren beide ondernemingen zelfstandig.
Holland Dakaccessoires ontwikkelde in relatief korte tijd een grote bekendheid in de branche en het bedrijf maakte in de loop der jaren een sterke groei mee. Sinds 1996 is het bedrijf gevestigd in Haarlem en sinds 2007 op de huidige locatie aan de Emrikweg. Met een ruim magazijn en applicatieruimte en een eigen poedercoatinstallatie (in totaal zo’n 6000 m²) is men in staat op diverse gebieden maatwerk te leveren. Onlangs nog introduceerde het bedrijf de prefab schoorsteenkappen die men op maat kan leveren in de meest uiteenlopende maten, vormen en kleuren (zie ook het artikel ‘Prefab schoorsteenkappen op maat’ in Roofs 2011-11).
Team
De viering van het jubileum vond plaats aan de vooravond van het EK Voetbal in Polen en Oekraïne en mede daarom was Johan Derksen gevraagd te komen spreken over de overeenkomsten tussen het bedrijfsleven het voetbal. Het gaat er in beide situaties om het team optimaal te laten functioneren. Derksen vertelde hier kleurrijk over met vele vermakelijke anekdoten. Al 20 jaar functioneert Holland Dakaccessoires met een goed presterend team en de uitdaging is dit zo te houden. Dat het team ook onvermoede talenten herbergt, bleek uit het muziekoptreden van een van de medewerkers.
Een zichtbaar geëmotioneerde Erik Houssart blikte tijdens een korte toespraak terug op de afgelopen twintig jaar. Joop Bartels feliciteerde directie en medewerkers van het bedrijf met de behaalde resultaten en wenste hen het allerbeste voor de komende jaren. Houssart gaf tenslotte aan de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.