Zoeken

Roofs 2012-10-34 Nieuwslijn

Bitasco Trading opent nieuwe locatie

Bitasco Trading Amsterdam is per 26 september 2012 gevestigd aan de Kapoeasweg 4 te Amsterdam. Op die dag werd de vestiging feestelijk geopend met een borrel voor klanten en relaties. De diverse leveranciers presenteerden zich en de gasten werden ontvangen met een drankje en een hapje. Met deze nieuwe locatie beschikt Bitasco over een ruime en goed bereikbare vestiging waarmee men de klanten nog beter van dienst kan zijn.

BIOtumen: nieuwe dakbaan op plantaardige basis

Derbigum zet weer een volgende stap naar een duurzame samenleving volgens de ideeën van de ‘biobased economy’. Na de lancering twee jaar geleden van Derbipure, de eerste dakbaan ter wereld op basis van plantaardige oliën en harsen, werkt de fabrikant aan een nieuwe innovatieve dakbedekking van plantaardige oorsprong: BIOtumen. Op vrijdag 12 oktober heeft de Gelderse gedeputeerde Annemiek Traag de laatste dakbaan gelegd op de pilotlocatie op de woningcomplexen aan de Heemraadstraat te Nijmegen, in totaal 900 m² BIOtumen, gelegd door Weijers Platte Daken.

BIOtumen is een nieuw soort dakbedekking, die qua uiterlijk en prestatie lijkt op gewone bitumen dakbanen, maar niet afkomstig is van aardolie, maar van geraffineerde pyrolyse-olie. Deze pyrolyse-olie is gemaakt van schoon resthout en wordt rechtstreeks gewonnen uit biomassa (gewassen en reststromen uit de landbouw-, landschap- en voedingsmiddelenindustrie). Pyrolyse is een veelbelovende technologie voor conversie van (heterogene) biomassa naar een verwerkbare vorm voor de industrie.

Stichting KOMO viert 50-jarig jubileum

“KOMO staat binnen de bouwsector voor onbetwiste kwaliteit. Al meer dan een halve eeuw lang biedt het keurmerk zekerheid aan bouwers en opdrachtgevers”, aldus de conclusie van het seminar ter ere van het 50-jarig jubileum van de stichting KOMO. Er werd echter vooral vooruitgekeken naar de toekomst: “De behoefte aan kwalitatieve bouw zal sterk toenemen. Ook de komende vijftig jaar kan Nederland van KOMO op aan.”

Op het seminar in Sociëteit De Witte in Den Haag bogen diverse sprekers zich over de vraag hoe de toekomst van de bouw er op de langere termijn uit komt te zien en wat dat gaat betekenen voor certificering. Ontwikkelingen die de komende vijf jaar binnen het KOMO-keurmerk verankerd zullen worden, zijn:

•          Uitbreiding certificering van processen en diensten, naast bouwproducten

•          Certificering van complete bouwwerken, zoals woningen

•          Integratie van betrouwbare duurzaamheidsinformatie die aansluit op life-cycle-costing

•          Integrale kwaliteitsborging en ketensamenwerking.