Zoeken

Roofs 2013-01-25 Expositie aanbod kranen tijdens relatiedag Klaas

Onlangs organiseerde All-up voor haar relaties een fabrieksbezoek bij fabrikant van aluminium kranen van Klaas in het Duitse Ascheberg (bij Münster). Dit gebeurde tijdens de relatiedag van de fabrikant, waar ruim 400 belangstellenden op af kwamen. Uit Nederland verwelkomde de fabriek zestig bezoekers. Zij werden geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Op het gebied van kranen geldt fabrikant Klaas als een gerenommeerde partij die met enige regelmaat met innovaties komt waarmee de toepassingsmogelijkheden van deze producten verder worden uitgebreid. Om het assortiment en de mogelijkheden ervan aan haar klanten en relaties te tonen organiseert het bedrijf jaarlijks een open dag voor geïnteresseerden uit binnen- en buitenland.

Duitsland Dag

In Nederland wordt het assortiment vermarkt door het Almelose All-up. Elk jaar nodigt het bedrijf een aantal van haar klanten en relaties uit om gezamenlijk naar de fabriek te reizen. Afgelopen najaar vertrok men daarom met ruim 60 personen in alle vroegte met een bus vanuit Almelo om aan het eind van de ochtend in Ascheberg te kunnen zijn. Hier werden de gasten uit Nederland ontvangen met een drankje en een hapje. Op het fabrieksterrein en in de hal stond een uitgebreide verzameling kranen opgesteld. Medewerkers van de fabrikant stonden klaar om een toelichting te geven.

Ook werd men tijdens een rondleiding bijgepraat over de productiemethode en kwaliteitscontrole van de fabrikant. Op de locatie in Ascheberg worden halffabrikaten tot volwaardige producten gemonteerd. De kranen worden vervolgens gemonteerd op een vrachtwagen of een aanhanger. Geen product verlaat de fabriekshal zonder een uitgebreide en gecertificeerde kwaliteitscontrole.

Innovaties

Voor de Nederlandse markt zijn een aantal innovaties interessant. Zo introduceerde men onlangs de nieuwe vrachtwagenkraan K31-35TSF. Deze kraan heeft een maximale hijslast van 5000 kg, een zijdelings bereik van 31 m (met 500 kg), en een haakhoogte van 35 m. Dit maakt de kraan geschikt voor het verticaal transporteren van bijvoorbeeld pallets dakpannen naar een reikwijdte van 23 m. De kraan is opgebouwd op een twee-assige vrachtwagen met een totaal gewicht onder de 15 ton. Bovendien is de kraan snel om te bouwen als volwaardige tweepersoons hoogwerker met een werkhoogte van 31 m en een zijdelings bereik van 27 m.

Ook werd o.a. de nieuwe aanhangerkraan K21-31TSP gedemonstreerd. Deze heeft een hijsvermogen tot 1500 kg, waarmee een hoogte van 31 m en een reikwijdte tot 21 m kan worden bereikt. Met een stempelbreedte van 3,20 - 5,05 m neemt de aanhangerkraan relatief weinig ruimte in. Bovendien is deze kraan met een BE-rijbewijs te vervoeren. Met de radiografische afstandsbediening is de aanhangerkraan eenvoudig te positioneren. Beide noviteiten zijn interessant voor de Nederlandse markt omdat ze bij uitstek geschikt zijn voor toepassing in renovatiesituaties en het werk voor de dakdekker zowel sneller als lichter maken. De Duitsland Dag was voor alle deelnemers een nuttig en leerzaam uitstapje, die met een luchtige quiz over de geschiedenis en het assortiment van All-up werd afgesloten.