Zoeken

Roofs 2013-01-29 Duurzaam isoleren

Onder de slogan ‘Met IsoBouw is duurzaam bouwen betaalbaar’ is de isolatiefabrikant opnieuw duidelijk aanwezig tijdens de Bouwbeurs. Het bedrijf toont de isolatiesystemen uit het assortiment voor nieuwbouw- en renovatiedoeleinden. Met opvallende productshows en innovaties verwacht het bedrijf weer een succesvolle beurs te kunnen draaien.

Het beursthema dit jaar is ‘Bewust bouwen’. Dit onderwerp wordt met het toenemende milieubewustzijn en de aangescherpte wetgeving steeds belangrijker. Met EPS als basismateriaal zijn de prestaties van IsoBouw op het gebied van duurzaamheid zeer goed. Deze claim wordt volgens de fabrikant bevestigd in LCA-studies en meerdere DUBO-keurmerken, o.a. voor de SlimFix® dakelementen en de platdak isolatie ThermoTop CTG en PolyTopHR Flex

Renovatieoplossingen voor het platte dak

Voor het platte dak zal IsoBouw enkele nieuwe isolerende producten tonen die bij uitstek geschikt zijn voor renovatietoepassingen. Kenmerkend bij deze producten is het gebruik van EPSHR. Dit is een isolatiemateriaal met een extreem hoog isolerend vermogen en een uitstekende milieubeoordeling. Voor alle afdichtingsystemen toont men een oplossing, waaronder o.a. PolyTopHR Flex. Dit is het eerste KOMO-gecertificeerde daksysteem voor mechanisch bevestigde isolatie in combinatie met gekleefde EPDM-dakbedekking.

Uitbreiding assortiment isolerende dakelementen

De fabrikant introduceert een verdere uitbreiding op het huidige assortiment SlimFixXT® dakelementen. Deze elementen zijn ontwikkeld als antwoord op de aangescherpte eisen ten aanzien van de isolatiewaarde en brandklasse in het nieuwe Bouwbesluit. De SlimFixXT® dakelementen bevatten alle eigenschappen die noodzakelijk zijn om aan alle voorwaarden te voldoen - en overtreffen deze zelfs, terwijl de dunne dikte, de vochtbestendigheid, het lage gewicht, de grote overspanningen en de eenvoudige verwerking behouden blijven. Het huidig assortiment met houten langsribben wordt aangevuld met versies die voorzien zijn van geïntegreerde houten aansluitregels. Bovendien worden drie Passief-elementen geïntroduceerd met Rc-waarden van 8, 10 of 12.

Nieuw gevelisolatiesysteem

Een andere primeur tijdens de Bouwbeurs is de introductie van een compleet nieuw isolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Deze gepatenteerde EPS-platen vereenvoudigen en versnellen de verwerking aanzienlijk ten opzichte van de traditionele bouwwijze. De constructie wordt tevens dunner en het plaatsen van de isolatie en het stellen van het houten raamwerk is eenvoudig. Het aaneengesloten isolatiesysteem voorkomt bovendien warmtelekken.

Met het Cradle-to-Cradle gecertificeerde BioFoam® won het bedrijf in 2011 de Nederlandse Bouwprijs. Tijdens de komende editie van de beurs zal worden getoond tot welke nieuwe isolatiesystemen deze innovatie heeft geleid - waaronder bijvoorbeeld het zolderisolatiesysteem SlimFix® DecoBio. Dit door TNO beoordeelde systeem is volgens de fabrikant de snelst verwerkbare zolderisolatie. In drie verwerkingstappen zorgt het voor een luchtdicht geïsoleerde zolder die tegelijkertijd fraai afgewerkt is.

IsoBouw zal tijdens de beurs aanwezig zijn op standnummer 11 D010