Zoeken

Roofs 2013-02-19 Unilin presenteert nieuw assortiment isolerende dakelementen en isolatieplaten

Unilin Insulation b.v. presenteert op de Bouwbeurs in Utrecht de nieuwe organisatie en het volledig gemoderniseerde assortiment aan isolerende dakelementen en isolatieplaten.

De Unilin Groep maakt onderdeel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc. en bestaat uit de divisie Flooring (Quick-Step laminaat en samengesteld parket), Panels (spaanplaat, MDF, en decoratieve platen) en Insulations (dakelementen en isolatieplaten). Per 1 januari 2013 zijn de organisaties van Opstalan en Unilin geïntegreerd in Unilin Insulation Nederland. Zie hierover ook onze berichtgeving in Roofs november 2012.

Naast een hoogwaardig product verlangt de markt van haar leveranciers ondersteuning in kennis en advies. Daarom heeft Unilin de organisatie geoptimaliseerd en opereert het bedrijf momenteel met acht rayonmanagers en 12 medewerkers op de afdeling verkoop binnendienst. Het bedrijf presenteert zich tijdens de Bouwbeurs en toont tegelijk het vernieuwde assortiment.

Uitgangspunt van het nieuwe assortiment was een ruime keuze aan afwerkingsmogelijkheden, met verschillende isolatiematerialen en de mogelijkheid tot grote overspanningen en maatwerk. Met dit leveringsprogramma wil het bedrijf een antwoord bieden op het overgrote deel van de vragen uit de markt. Het bedrijf zet verder de technische kennis en jarenlange ervaring in om projectspecifieke oplossingen te realiseren.

Slank en licht bouwen

Unilin maakte als eerste producent van isolerende dakelementen en isolatieplaten gebruik van PIR-hardschuim. Met PIR kan bij iedere isolatiewaarde slanker en lichter worden gebouwd. Dit heeft een gunstige invloed op het bouwvolume en biedt tevens esthetische mogelijkheden. Naast het vertrouwde gamma worden ook twee volledig nieuwe producten gepresenteerd.

Het Sandwich Plus element is een isolerend, zelfdragend dakelement voor hellende daken met een onderconstructie van gordingen en muurplaten. De PIR-hardschuim isolatie is voorzien van gasdichte cachering. Het element verenigt de constructieve eigenschappen van een traditioneel sandwichelement en een enkelschalig element.

Reno Click Univision is volledig nieuw en speciaal ontwikkeld voor de renovatiemarkt. De elementen vormen samen met de profielen een isolerend, decoratief en luchtdicht systeem voor renovatie van hellende daken van binnenuit.

Unilin zal tijdens de Bouwbeurs aanwezig zijn in hal 11, op stand C048.