Zoeken

Roofs 2013-03-29 4de IFD Fakro Ski World Cup succesvol

Het is inmiddels een traditie geworden: het IFD Fakro Ski World Cup toernooi. Op 15-16 februari 2013 vond in het Poolse Jaworzyna Krynicka de vierde editie van het skitoernooi plaats. Het evenement werd ook dit jaar georganiseerd door de Internationale Dakdekkersfederatie (IFD) in samenwerking met dakraamproducent Fakro.

Teams uit in totaal negen landen streden opnieuw om de eer in verschillende competities. Zo was er naast de skicompetitie ook een competitie op de ‘toboggan’ slee en de snowboards. Daarnaast kon men gebruik maken van de vele andere wintersportfaciliteiten in het gebied. Men werd in de gelegenheid gesteld een tochtje te maken op de quad, de sneeuwscooter en op de ‘trikke ski’. De landencompetitie werd dit jaar gewonnen door Roemenië.

Rond het toernooi was volop gelegenheid om op een informele manier bij te praten met de internationale vertegenwoordigers van de dakenbranche. In het Fakro hotel in Muszyna werden de gasten goed ontvangen in comfortabele kamers en getrakteerd op uitgebreide maaltijden uit de Poolse keuken. Tijdens de feestavond op zaterdag 16 februari was er een optreden met Poolse volksmuziek, waarna er voor de gasten de gelegenheid tot diep in de nacht te dansen. Al met al kijken IFD en Fakro terug op een geslaagd evenement en kijkt men uit naar de organisatie van het vijfde skitoernooi, volgend jaar.

Voor de volgende editie van het skitoernooi zijn deelnemers uit Nederland zeer welkom. Neem voor meer informatie hierover contact op met Fakro Nederland.