Zoeken

Roofs 2013-05-33 Nieuwslijn

5-16 mei 2013

Solar Days 2013

Meerdere locaties.

Info: www.duurzaamvastgoed.com

13-15 mei 2013

3rd International Green Roof Congress

Empire Riverside Hotel te Hamburg (D)

Info: www.greenroofworld.com

23 mei 2013

The Solar Future NL’13

Evoluon te Eindhoven

Info: www.thesolarfuture.nl

20 juni 2013

5e NVBV-Kennisdag

TU Delft, faculteit Bouwkunde

Info: www.nvbv.org

27 juni 2013

Bouwcampus Duurzaamheidscongres

Rijtuigenloods te Amersfoort

Info: www.sbr.nl

10-12 september 2013

Bouw Compleet

Evenementenhal te Gorinchem

Info: www.evenementenhal.nl

4-8 november 2013

BATIMAT 2013

Paris-Nord Villepinte (F)

Info: www.batimat.com

IsoBouw neemt ExPoSchuim Nijmegen over

IsoBouw Systems uit Someren heeft per 1 april 2013 ExPoSchuim Nijmegen B.V. overgenomen. Na de acquisitie van Polycel Gouda eerder dit jaar is dit de tweede EPS-fabrikant die door IsoBouw wordt overgenomen. Over de beweegredenen voor deze overnames heeft Will Kemperman, algemeen directeur IsoBouw, een duidelijk antwoord: “De activiteiten van Polycel en ExPoSchuim passen naadloos bij die van ons. Wij kennen de markt en belangrijker, de klanten en hun verwachtingen. De integratie van de productie- en verkoopactiviteiten kan daarom snel en probleemloos verlopen. Het is ons streven om de trouwe ExPoSchuim klanten zich snel bij ons thuis te laten voelen. Door de verdere verbreding van onze mogelijkheden zullen wij in staat zijn om onze innovatieve productontwikkelingen verder te intensiveren. Voor al onze klanten betekent dit nog meer onderscheidende producten waarmee zij zich kunnen blijven profileren.”

EPDM Systems is het ‘crinnovatiefste’ bedrijf

Tijdens de Damitobeurs in Dalfsen is EPDM Systems uit Lemelerveld verkozen tot de ‘crinnovatiefste’ (meest creatieve en innovatieve) onderneming in de gemeente Dalfsen. In samenwerking met het bestuur van de stichting Damito heeft het gemeentebestuur ondernemers opgeroepen om collega ondernemers binnen de hele gemeente Dalfsen voor te dragen als ‘crinnovatiefste’ ondernemer van het jaar 2013. Ondernemers kunnen op deze manier naar elkaar hun waardering voor creativiteit en innovatie uitspreken.

Hollandse dakpannen voor paleis van sultan Johor

Onlangs bezochten de aannemer en de importeur van de sultan van het Maleisische Johor de fabriek van Wienerberger in Tegelen. Zijn paleis wordt grondig gerenoveerd, waaronder ook het dak. De bestelde dakpannen zijn gekeurd en de order is getekend.

Op het dak van het paleis van Sultan Ibrahim Ibni Al-Marhum Sultan Iskandar lagen groen geglazuurde pannen van 'Meeuwissen de Valk” uit 1931. Vandaar dat de sultan weer pannen uit Holland wilde en via de importeur bij Wienerberger terechtkwam. De order voor ruim 6.000 m² dakpan is volledig maatwerk en de kleur is exact nagemaakt. Als de sultan eind van dit jaar zijn verjaardag viert, moet de gehele renovatie gereed zijn. Eind vorig jaar is het dak van het tweede paleis van de sultan reeds met Madura roodbruine Engobe dakpannen vernieuwd. Gepland is nog drie gebouwen van nieuwe daken te voorzien: een paleis, een eetzaal en een gebouw dat gebruikt wordt voor officiële gelegenheden.

Nieuwe producten Fakro voor platdak

Fakro introduceert een lichtkoepel voor platte daken, ontworpen voor een betere isolatie en creëert meer licht. Onderscheidend aan het ontwerp is de toepassing van zowel een vlakke glasplaat als een UV bestendige polycarbonaat koepel. Dit zorgt voor extra isolatie en meer mogelijkheden. Het product is standaard voorzien van Fakro P2 veiligheidsbeglazing. Maar er kan ook gekozen worden voor overige glaspakketten, zoals de thermo-isolerende U6 of U8 beglazing. De lichtkoepel is daarmee geschikt voor toepassing in passiefbouw. Het raamprofiel is opgebouwd uit, deels herwonnen, meercellig PVC. Het profiel wordt opgevuld met polystereen, wat bijdraagt aan de extra isolatie van het product.

Het platdakraam maakt gebruik van dezelfde constructie. In plaats van de koepel wordt een vlakke glasplaat in een zwart aluminium profiel toegepast. Dit maakt het systeem extra flexibel en kan daarmee in nagenoeg elke maat geleverd worden. Beide producten worden geleverd in een vaste variant of een open variant. Bij de open variant heeft men de keuze voor een handmatige of elektrische Z-wave bediening.

Webtool maakt oplossingen voor pannendak inzichtelijk

Wienerberger heeft een webtool voor alle Koramic daktoebehoren online gezet. Op basis van een illustratie van een groot pannendak zien dakdekkers en aannemers in één oogopslag welke oplossingen beschikbaar zijn. Door met de cursor over het dak te bewegen, verschijnen handige pop-ups in beeld die verwijzen naar de specifieke oplossingen voor dat betreffende dakdeel. De webtool is gratis beschikbaar op de website van Wienerberger.

KOMO® attest volgens nieuw Bouwbesluit

Linex Prefab Daksystemen te Hulst meldt dat zij de eerste is die het SKH-KOMO®  attest-met-productcertificaat “houtachtige dakconstructies” heeft verkregen. Het bedrijf is onlangs door SKH ge-audit voor het nieuwe KOMO®  certificaat met als resultaat dat zij het certificaat heeft verkregen onder nummer 20306. Hiermee is de klant verzekerd dat de prefab kappen die uit de Linex productielocatie komen voldoen aan alle eisen van het nieuwe Bouwbesluit.

Bijna 20.000 m² mosdak verwijderd in Groningen

Woningcorporatie Lefier in Groningen laat de mosmatten op de daken van vierhonderd woningen (bijna 20.000 m²) in de wijk Lewenborg verwijderen. Door harde wind lieten de matten los en vlogen ze door de lucht. De schade wordt geschat op een half miljoen euro. De mosmatten op de platte daken van de huurwoningen zijn nog geen drie jaar oud. Ze werden aangeschaft met als doel de daken te vergroenen. Maar zonder succes. Nadat de matten zelfs loslieten was voor Lefier de maat vol en werd alles verwijderd. De schade zal worden verhaald op de leverancier.

 BRON: RTV Noord.

“Groei zonnepanelen nog veel hoger dan voorspeld”

Volgens deskundigen kan de groei van zonne-energie nog veel hoger uitvallen dan de 4000 Megawatt in 2020, die bedrijven en organisaties verenigd in het Nationaal Actieplan Zonnestroom onlangs voorspelden. Dat is op basis van 25% groei per jaar. Vorig jaar groeide het aantal zonnepanelen in Nederland echter met meer dan 200%. Als de jaarlijkse groei geen 25 maar 50%, telt Nederland binnen vijf jaar 1,5 miljoen zonne-energie systemen tegenover circa 100.000 nu.

“In feite vindt er een revolutie plaats. Omdat we er midden in zitten lijkt de snelheid mee te vallen, maar straks terugkijkend is er in tien jaar een enorme omslag geweest,” stelt CEO Edwin Koot van Solarplaza. De zonnepanelen in Nederland hadden eind 2012 een gezamenlijk vermogen van 280 Megawatt. In totaal werd vorig jaar circa 240 miljoen kWh zonnestroom opgewekt, oftewel 0,22 procent van het nationale stroomverbruik. Exacte gegevens ontbreken, omdat steeds meer systemen zonder subsidie worden gebouwd. Tijdens de vijfde editie van de conferentie The Solar Future NL ‘13, die op 23 mei wordt gehouden in het Evoluon in Eindhoven, geven deskundigen hun visie op alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie.

Wachttijd winter-WW naar 15 dagen

De wachttijd voor de winter-WW gaat naar 15 dagen. Dat schrijft minister Asscher (sociale zaken) in een brief aan de Tweede Kamer over het Sociaal Akkoord. Bouwend Nederland kan leven met het voorstel. De Aannemersfederatie is stukken minder enthousiast. Temeer omdat het er lange tijd uitzag dat de wachttijd naar tien dagen zou gaan. Uneto-VNI is verbaasd over het voorstel. Volgens de branchevereniging voor installateurs is tijdens de onderhandelingen helemaal niet over dit onderwerp gesproken. Via Twitter laat VEBIDAK weten 'ontsteld' te zijn: ‘Funeste ontwikkeling voor dakbedekkingsbedrijven’.