Zoeken

Roofs 2013-09-34 Nieuwslijn

AGENDA

8-10 oktober 2013

Bouw Compleet Hardenberg

Evenementenhal Hardenberg

Info: www.bouwcompleetgorinchem.nl

8 oktober 2013

Symposium Integraal Samenwerken in de bouw

Museum Prinsenhof te Delft

Info: www.sbr.nl

16 oktober 2013

Symposium “Veilig werken op hoogte”

Evenementenhal Gorinchem

Info: www.arbouw.nl

4-8 november 2013

BATIMAT 2013

Paris-Nord Villepinte (F)

Info: www.batimat.com

5-7 november 2013

Bouw Compleet Venray

Evenementenhal Venray

Info: www.evenementenhal.nl

13 november 2013

Congres Besparen en winnen op het hellende dak

SS Rotterdam te Rotterdam

Info: www.hhd.nl

14-16 november 2013

61ste IFD Congres

SS Rotterdam te Rotterdam

Info: www.hhd.nl

15-17 november 2013

InterSOLUTION 2014

Flanders Expo te Gent (B)

Info: www.intersolution.be

21-23 januari 2014

Dak Event 2014

NBC te Nieuwegein

Info: www.dakevent.nl

PERSONALIA

Kingspan Unidek

Met ingang van 14 oktober 2013 zal Ben Claaszen, algemeen directeur van Kingspan Unidek te Gemert, aan de slag gaan als Managing Director Western Europe voor de Kingspan Insulated Panels divisie. In zijn nieuwe rol als Managing Director Western Europe wordt Claaszen verantwoordelijk voor de Kingspan Insulated Panels bedrijven in Nederland, België, Frankrijk en de Isocab bedrijven die Kingspan vorig jaar kocht. Kingspan Insulated Panels is fabrikant van geïsoleerde (prefab) dak- en gevelsystemen met name gericht op de utiliteitsbouw. Het huidige directieteam van Kingspan Unidek zal zijn taken waarnemen totdat een opvolger voor zijn functie is aangesteld.

Mawipex

Per 1 september is Richard Verkaik bij Mawipex BV in dienst getreden als ‘adviseur Voorschrijvende Instanties en Bouwprofessionals’. Verkaik zal in Nederland zich richten op het adviseren en begeleiden van Firestone EPDM & Firestone TPO projecten. Hiermee heeft Mawipex in het voorschrijvende segment een grote stap vooruit gezet . De laatste jaren heeft Verkaik gewerkt in een commerciële functie bij Consolidated Nederland en heeft vanuit die hoedanigheid zeer veel kennis van daken en projectmanagement opgedaan.

Afscheidsfeest Pieter van Beek

Ter gelegenheid van zijn pensionering kreeg Pieter van Beek op 20 september 2013 door Carlisle een afscheidsfeest aangeboden. Pieter van Beek heeft in verschillende functies bij PDT en Carlisle in de afgelopen decennia een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van EPDM op de Nederlandse markt. Het feest voor een geselecteerd gezelschap vond plaats in het kasteel van Parkhotel Wasserburg Anholt (Duitsland). De genodigden kregen een rondleiding door het kasteelmuseum, tijdens het diner werd teruggeblikt op Van Beeks rijke loopbaan.

BIIG NL opgericht

BIIG® “Best Invest Gum” is een APP gemodificeerde 446 dakbedekking met dubbele wapening van glas- en polyestervlies. Door plaatsing van het glasvlies bovenin het membraan, is het zeer bestendig tegen veroudering. Door dit concept hebben deze dakbedekkingsystemen volgens de fabrikant een levensverwachting van 30 jaar en meer. Deze dakbedekking wordt sinds 1992 geproduceerd en internationaal op de markt gebracht door het Italiaanse IIGO SrL.

BIIG NL bv is per 1 januari 2013 opgericht door Ronald Roerdinkholder en Jan Koens. Eerstgenoemde is in de branche vooral bekend als directeur van dakgroothandel Dakpunt. Jan Koens heeft de afgelopen twee jaar de zakelijke activiteiten van IIGO Srl in Nederland behartigd.

Het bedrijf richt zich met name op de kwalitatieve opdrachtgever. Koens: “Onze producten zijn in aanschaf niet de goedkoopste maar daar staat tegenover dat we een project all in-garantie wanneer het dak wordt uitgevoerd van een van onze dealers (Roofers). Wij streven ernaar een landelijke dekking te bewerkstelligen. De huidige markt vraagt om zekerheid, wij bieden dit met ons kwalitatieve assortiment en een kundige verwerking.”

Standaardwerk over de mogelijkheden met begroeide daken

Al bijna elf jaar verzorgt tuinarchitect Annemieke Langendoen in vakblad Dakenraad een serie over bloemen, planten, struiken en bomen die ook op het balkon of op het dak zouden kunnen floreren. De positieve reacties op deze artikelen brachten hoofdredacteur Albert van den Hout ertoe de artikelen te bundelen. Het heeft geresulteerd in de uitgave Planten voor alle daken. In deze uitgave zijn de artikelen gebundeld, geactualiseerd en gerubriceerd op de seizoenen. Het fraai vormgegeven boek is te bestellen bij Uitgeverij Dakenraad.

Monier ontwikkelt dakfoliekompas voor waterdicht dak

Om het dak met folie waterdicht te maken, moet eerst worden uitgezocht wat de hellingshoek is van het dak in combinatie met het type dakpannen dat erop ligt. Dakpannenfabrikant Monier heeft een dakfoliekompas ontwikkeld dat in een handomdraai aangeeft welke folie nodig is bij een bepaalde dakhelling en het type dakpan. Op de buitenschijf staan de opties voor de minimale dakhelling in graden. De binnenschijf geeft de verschillende soorten Monier dakpannen aan. Door beide schijven te draaien naar de juiste dakhelling en het type dakpan, verschijnt in de witte balk, midden op het kompas, het type waterkerende folie en de foliedikte die het beste bij een combinatie passen. Het dakfoliekompas is gratis aan te vragen via infonl@monier.com.

Dakteam Ymere gestart

Op woensdag 4 september is formeel gestart met het dakteam Ymere. Daarin werkt Ymere samen met Consolidated Nederland, Patina Dakbeheer en Technisch Buro Klomp. Gekozen is voor een integrale benadering van dakbeheer. De samenwerking kenmerkt zich door de gekozen wijze van samenwerken; de Kritieke Prestatie Indicatoren; de mate waarin transparantie wordt betracht en prikkels voor kostenbesparing.

Voor alle partijen binnen het Dakteam Ymere zijn Kritieke Prestatie Indicatoren afgesproken. Deze zijn eenvoudig en objectief meetbaar vastgesteld op de gebieden duurzaamheid, veiligheid, klanttevredenheid, proceskwaliteit en techniek. Het Dakteam geeft volledige toegang tot haar boekhouding en projectadministratie. Een prikkel is opgebouwd om de kosten van dakonderhoud verder te verlagen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: lagere kosten voor Ymere en meer resultaat voor het Dakteam.

Congres Besparen en winnen op het hellende dak

Op 13 november staat in Rotterdam de toekomst van het hellende dak centraal – op het congres van Het Hellende Dak en Duurzaam Gebouwd rond het thema Besparen en winnen op het hellende dak. Dagvoorzitter van het congres is prof. dr. ir. Chris Geurts: “De waarde per vierkante meter op het dak neemt toe, en daarmee het belang van het dak voor de opdrachtgevers. Daarbij past ook een nieuwe manier van dienstverlening.”

Het congres in Rotterdam vindt plaats op de SS Rotterdam en is gewijd aan de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming op en aan het hellende dak, nu en in de toekomst. Ontwikkelingen die zorgen voor grote veranderingen op het hellende dak en in de dakenbranche, aldus Chris Geurts: “In Nederland is een enorm potentieel aan hellende daken, en de markt is volop in beweging. Het aantal dakaanbieders is enorm toegenomen, waarbij ook vaak bouwintegratie wordt aangeboden. Waar ligt de regie op het hellende dak in dit geval? En in de renovatiebranche, een belangrijk deel van de markt voor hellende daken, kiezen opdrachtgevers – veelal corporaties – bij het opwaarderen van het bestaande woningbestand vaak voor een complete dakaanpak. Daar ligt voor de hellende dakenbranche een kans – in een totaalvisie op het dak.”

Het congres van HHD en Duurzaam Gebouwd vindt plaats voorafgaand aan het 61ste internationale dakdekkerscongres van de IFD, dat van 14 tot en met 16 november gehouden wordt in Rotterdam, eveneens op de SS Rotterdam.