Zoeken

Roofs 2014-03-27 Nieuwslijn

Kompakt Schoorsteen 2.0 wint de VSK Award

Tijdens het VSK diner op 3 februari is de Kompakt Schoorsteen 2.0 van Ubbink uitgeroepen tot winnaar van de VSK Award in de categorie installateurszaken. De Kompakt Schoorsteen 2.0 is een oplossing die het installeren van een verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning aanzienlijk vereenvoudigt. Het plaatsen van één verzamelkap volstaat voor alle drie de toepassingen. Bovendien is één uitvoering geschikt voor dakhellingen van 15 tot 55 graden, is het geïntegreerd indekdeel geschikt voor alle pannen en wordt telkens dezelfde bevestigingsmethode gebruikt. Omdat er een haakse dakdoorbreking wordt toegepast in plaats van de gebruikelijke verticale, blijft de dakisolatie optimaal behouden. De volledig luchtdichte afsluiting voorkomt dat onnodig energie verloren gaat.

De Kompakt Schoorsteen 2.0 levert de installateur grote voordelen op, omdat hij nog maar één systeem op voorraad hoeft te houden en met één verzamelkap meteen alle drie de aansluitingen realiseert.De jury is onder de indruk van het gemak waarmee de schoorsteen op een dak geplaatst kan worden. De universele verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning biedt één oplossing voor alle dakhellingen. Het one-type-fits-all principe met altijd dezelfde bevestigingsmethode maakt het  voor de installateur tot een slim en efficiënt product.  De jury prijst de inspanning van Ubbink om zo duurzaam mogelijk te werken.  Bij de productie van de Kompakt schoorsteen wordt het afval hergebruikt voor energieopwekking.

Rockwool introduceert Caproxx Energy

Op woensdag 29 januari lanceerde Rockwool haar nieuwste dakplaat: de Caproxx Energy. Met zijn lichtere gewicht en verbeterde ?-waarde voorziet de nieuwe dakplaat in een belangrijke behoefte uit de markt. Caproxx Energy is geschikt voor mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen. De Caproxx Energy is een waardevolle aanvulling op het huidige assortiment voor platte daken, bestaande uit de vertrouwde Tauroxx dakplaat en de vorig jaar geïntroduceerde Rhinoxx dakplaat, geschikt voor zowel gebrande als koudverkleefde dakbedekkingsystemen.

Kiwa BDA Testing ontvangt Keymark-erkenning

Kiwa BDA Testing is opgenomen in de lijst van Keymark-gecertificeerde laboratoria. De erkenning door Keymark geeft aan dat Kiwa BDA Testing een expert is in het uitvoeren van testen op het gebied van thermische geleiding. Keymark-certificering is beschikbaar voor diverse producten in de bouwsector, zoals thermische zonnesystemen, thermostaatkranen voor radiatoren en thermische isolatie voor gebouwen. Tijdens de beoordeling wordt bekeken of producten voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en, indien van toepassing, de prestatie-eisen van CEN en CENELEC.

Nieuwe website Afast Holding online

Afast, specialist in dakbevestiging, heeft een nieuwe website gelanceerd. Naast een nieuwe vormgeving geeft de website zeer uitgebreide  productinformatie en biedt het een betere dienstverlening voor de diverse doelgroepen. De vernieuwde website kent veel functionaliteiten. Zo is bijvoorbeeld een nieuwe interactiemodule toegevoegd waarmee klanten binnen 48 uur een windlastberekening conform EN 1991-1-4 / NA 2011 kunnen aanvragen. Ook is het vanaf nu mogelijk om online offertes aan te vragen. In een klantspecifieke sectie worden klanten en partners bediend met informatie en service op maat.