Zoeken

Roofs 2014-06-29 Böcker Nederland introduceert nieuw type autokraan

Böcker Nederland presenteert het nieuwste model uit haar programma van autokranen: een vrachtwagenkraan met een werkhoogte van 36 meter en een hefvermogen van maximaal 4000 kg, de Böcker AK 36/4000. De volledig aluminium autokraan wordt gebouwd op een vrachtwagenchassis met een totaal toelaatbaar gewicht van 11.99 ton.

Het betreft een autokraan met een haakhoogte van maximaal 36 m. Vooral het zijdelingse bereik is opvallend. Een last van 1000 kg kan op 16 m ver en 21 m hoog worden geplaatst; het maximale zijdelingse bereik bij een last van 250 kg is maar liefst 30 m.

Het voertuig wordt afgestempeld met vier hydraulische L-stempels. De afstempelbreedte kan volledig variabel worden bepaald. Bij éénzijdige afstempeling is de afstempelbreedte slechts 3.96 m, terwijl dan de maximale werkbereik gehaald kan worden. De oprichtcilinder richt het aluminium mastpakket op tot ca.85°, met de telescoopcilinder kan het mastpakket variabel tot 25.5 m uitgeschoven worden . Bovenaan het mastpakket bevindt zich de uitschuifbare jip die tot 160° op te richten is. Deze jip is 2x uitschuifbaar tot maximaal 11.2 m.

Het mastpakket is gemonteerd op een draaikrans die 620° draaibaar is. Iedere functie van de kraan wordt door middel van proportionele ventielen aangestuurd, deze zorgen voor zeer precieze besturing. De hydraulische aandrijving van de kraan wordt direct via de PTO van het voertuig aangedreven.

Alle data met betrekking tot afstempelbreedte en masthoogte worden met behulp van de seriematig gemonteerde SPS besturing verwerkt en deze draagt zorg voor een maximale belasting en veilige besturing van de kraan.

Hoogwerker

In enkele minuten is deze AK 36/4000 autokraan om te bouwen naar een volledige hoogwerker. Met toepassing van de optionele personenkorf wordt de kraan een telescoophoogwerker met een werkhoogte van 33.5 m. De maximale zijdelingse reikwijdte is 26 m bij 100 kg. De personenkorf is zelf nivellerend en draaibaar. De maximale belasting van de personenkorf is 250 kg.

Zowel de kraan als de hoogwerker worden bediend met een radiografische bediening waarin men via een dubbel display de exacte data van de kraan kan volgen. Böcker geeft 10 jaar garantie op haar mastpakket.