Zoeken

Roofs 2014-07-25 Rockwool lanceert nieuwe dakplaat T-Rock

Op 21 mei 2014 lanceerde Rockwool Benelux op een feestelijke manier haar nieuwe dakplaat: T-Rock, een steenwol dakplaat die op het gebied van gewicht en verwerkbaarheid verder is verbeterd.

Sales Director Ivo Bastings zette tijdens de onthulling kort de voordelen uiteen. “Wij hebben goed naar de markt geluisterd. De markt wil met een laag gewicht een hoge isolatiewaarde verkrijgen. En men wil snel en efficiënt kunnen werken. Hier speelt deze innovatie op in.”

“In de afgelopen jaren hebben wij marktaandeel verloren. Met T-Rock gaan wij dit weer terugwinnen,” vervolgde Bastings. “Het afgelopen jaar is dik 20 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe productiemethode en een verdere verduurzaming en efficiency van onze productielijnen. Het voornaamste voordeel van de ontwikkeling is dat de dakplaat 30% lichter is en daardoor eenvoudiger te verwerken. Bovendien gelden voor deze nieuwe dakplaat dezelfde voordelen als voor andere steenwol dakplaten: de brandveiligheid is optimaal en dankzij de hoge geluidsabsorberende werking is het akoestisch comfort uitstekend. De dakplaat heeft een zeer lange levensduur en is bovendien duurzaam vanwege de vervaardiging uit het natuurlijke materiaal basalt en de 100% recyclebaarheid.”

De dakplaat kan lichter worden uitgevoerd omdat de vezeloriëntatie onder de harde toplaag verticaal is. De “T” uit de naam beeldt dit uit: een horizontale toplaag op verticale vezels in de onderlaag. De harde toplaag is bekend van eerdere producten van Rockwool die volgens de zogeheten Dual Density-technologie zijn ontwikkeld. Door een verticale vezeloriëntatie kan met een  lichtere dakplaat dezelfde isolatiewaarde worden bereikt. Ook is de dakplaat hierdoor eenvoudiger te versnijden.

Lancering

Zelden werd een nieuw product zo spectaculair in de markt gezet als deze nieuwe dakplaat. Zo konden de belangstellenden na kennismaking met de nieuwe dakplaat op het veld van het Philips Stadion een balletje trappen met voetbalhelden Jean Marie Pfaff, Luc Nilis en Willy van der Kerkhof. Ook werden bezoekers getrakteerd op optredens van Belle Perez en Glennis Grace tijdens een goed verzorgde maaltijd.

Voorafgaand aan het feestelijke gedeelte werd middels drie korte spreekbeurten een context geschetst. Het belang van een snelle en kwalitatief goede verwerking werd benadrukt door Kati Lamens, voorzitter van de Vlaamse architectenorganisatie NAV. Directeur Joep Willems van Willems Bouwbedrijf illustreerde dit aan de hand van zijn praktijkervaringen met de nieuwe dakplaat. Marcel Hanssen van Aon Global Risk Consulting legde in zijn verhaal over de verzekerbaarheid van een gebouw en de aansprakelijkheid van de opdrachtgever de nadruk op de brandveilige eigenschappen van steenwol isolatie. Hij noemde de nieuwe T-Rock een grote kans voor de bouw. Managing Director Erwin Prins van Rockwool Benelux vatte de innovatie samen als “lichter, sneller en competitiever”.