Zoeken

Roofs 2014-08-32 Nieuwslijn

AGENDA

9-11 september 2014

Bouw Compleet Gorinchem

Evenementenhal te Gorinchem

Info: www.evenementenhal.nl

11-13 september 2014

Bouwzone Renovatiebeurs 2014

Expo Houten

Info: www.renovatiebeurs2014.nl

23-25 september 2014

Recycling 2014

Evenementenhal Gorinchem

Info: www.evemnementenhal.nl

7-9 oktober 2014

Bouw Compleet Hardenberg

Evenementenhal Hardenberg

Info: www.evenementenhal.nl

7-9 oktober 2014

Energie 2014

Brabanthallen ’s-Hertogenbosch

Info: www.energievakbeurs.nl

11-13 september 2014

Bouwzone Renovatiebeurs 2014

Expo Houten

Info: www.renovatiebeurs2014.nl

29 oktober 2014

Congres ‘Veilig werken op hoogte’

FiGi theater te Zeist

Info: www.dakweb.nl

5 november 2014

Belgian Roof Day

Brussels Kart Expo te Groot-Bijgaarden (B)

Info: www.dagvanhetdak.be

PERSONALIA

Icopal bv

Per 1 juli 2014 is Jos van Bommel aangesteld als Project Manager bij Icopal bv te Groningen. In deze functie zal hij zich richten op zowel bitumen als synthetische projecten. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een intensiever contact met aannemers, gebouweigenaren en facility managers. Jos heeft ruim 25 jaar ervaring in de dakenbranche en werkte de afgelopen 6 jaar als sales -en productmanager flat roofs bij Kingspan Unidek.

Ubbink BV

Per 1 september 2014 is Frank Stuffers in dienst getreden als Sales Manager Bouw bij Ubbink bv. Hij heeft ruime ervaring in verschillende verkoop- en managementfuncties in de bouwsector. Het bedrijf vertrouwt erop met de komst van Stuffers verder te kunnen met de ambitieuze plannen in het Bouwsegment, om zo de positie van Ubbink verder uit te bouwen.

Bitumen Recycling Nederland reikt certificaten uit

Bitumen Recycling Nederland (BRN) reikte onlangs voor het eerst certificaten uit voor renovatieprojecten. Het gaat om drie dakbedekkingsbedrijven die renovatieprojecten succesvol uitvoerden volgens de eisen van BRN. In totaal werd meer dan 165 ton oude bitumineuze dakbedekking gescheiden van het overige bouw- en sloopafval en afgevoerd naar de recyclingsinstallaties. Hiermee is meer dan 10.000 kg CO2 bespaard.

 Het gaat om deze drie projecten:
-    Centraal Boekhuis (complex overflow 2) in Culemborg, uitgevoerd door Boko Dakbedekkers in Westknollendam;
-    Amphia Ziekenhuis (fase 1) in Breda, uitgevoerd door Innodak in Boxtel;
-    RDM Scheepsbouwloods in Rotterdam, uitgevoerd door Voormolen Dakbedekkingen in Nieuwerkerk a/d IJssel in samenwerking met sloopbedrijf De Man in Zevenbergen.

Brochure 'Wijzigingen en aanvullingen op de BIKUDAK CAO' verschenen

Vanaf heden kan men de brochure ‘Wijzigingen en aanvullingen van de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven’ bij VEBIDAK bestellen. Als basis geldt de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013. De CAO BIKUDAK zal gedurende de looptijd ongewijzigd worden voortgezet met uitzondering van enkele redactionele wijzigingen en verdere afspraken (protocollen). In dit boekje worden de belangrijkste wijzigingen en aanvullingen vermeld.

Met Zinkunie naar een nog hoger niveau

Dat was de slogan van Zinkunie tijdens de VSK 2014. Op zaterdag 21 juni j.l. is de daad bij het woord gevoegd. Tijdens de VSK was er een prijsvraag uitgeschreven met als prijs een zweefvliegdag voor het hele gezin op zweefvliegveld Nistelrode. Na de koffie met taart op het terras gingen zaterdagmiddag de prijswinnaars dan ook vol goede moed naar de vliegtuigen.

Vader en zoon Van Duyn van installatiebedrijf P. vd Niet uit Katwijk, G.J. van Hell lood, zink en dakwerken uit Driebruggen met zijn gezin en William Toonen installatiewerk uit Nistelrode met zijn gezin gaven aan een fantastische dag beleefd te hebben. Later hebben ze van de Zinkunie vertegenwoordigers nog een leuke herinnering aan deze dag ontvangen.

Daktuin Hoog Catharijne genomineerd voor Dutch Design Award

De Tuinfabriek, de daktuin op Hoog Catharijne in Utrecht, is genomineerd voor de Dutch Design Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Nederlandse ontwerp. De commissie roemt het project omdat de omringende bedrijven actief betrokken zijn. Van het organische afval van personeel en bewoners wordt bijvoorbeeld compost gemaakt voor het onderhoud van de moestuinen. De daktuin ligt boven het Radboudkwartier en is een samenwerking tussen Kunst in het Stationsgebied en Corio, de eigenaar van Hoog Catharijne. Naast een moestuin zijn er kippen en worden er bijen gehouden.

Aabo Trading direct weer uit de brand

In Breda is maandag 11 augustus 2014 een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfspand van Destra Data en Van Gansewinkel. Ook Aabo Trading zat in het getroffen bedrijfsverzamelgebouw. Inmiddels heeft Aabo Trading alweer een nieuwe vestiging operationeel, op zo’n 200 meter van de oorspronkelijke locatie, namelijk aan de Hekven 19 te Breda.

Fabriek voor zonnepanelen in Veendam

Er komt een fabriek voor zonnepanelen in Veendam, die in ieder geval 100 arbeidsplaatsen oplevert. Volgens bronnen moet de fabriek worden uitgebouwd en kunnen er in de toekomst honderden mensen aan de slag. Niemand wil iets over het project zeggen, ook de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) niet. De NOM zegt pas te communiceren als de handtekeningen zijn geplaatst.

BRON: Dagblad van het Noorden

Bestekservice Leven op Daken online

Na een periode van testfases bij verschillende architecten- en bestekservicebureaus is de officiële digitale bestekservice site van Leven op Daken inmiddels volledig in de lucht. Architecten of opdrachtgevers die het meervoudig ruimtegebruik van daken ambiëren binnen ontwerp of renovatie hebben met deze uitgebreide gratis tool nu alles in huis om de juiste (Stabu) bestekken met gebruiksdaken te ontwerpen.

De keuzes binnen deze onafhankelijke bestekservice zijn gericht op de methode en eisen conform het Leven op Daken stappenplan waarbij de product- en systeemkeuze ontworpen is door het op daken gespecialiseerde ingenieursbureau BDA Dakadvies. De noviteit van deze bestekservice is dat het bestek volledig vanaf de constructie op te bouwen is met dampremmende (nood) laag, isolatie, dakbedekking en zeer gedetailleerd is in een gebruiksdak in groen-, energie-, parkeer- en waterdak en zelfs een groengevel. Van waterbuffering, -berging in combinatie met Parklandschap, Biodiversdak met PV energie of WKO installatie, parkeren op gietasfalt of betontegel. Alles in een zeer gemakkelijk werkbare bestekservice.

Velux Nederland past organisatiestructuur aan

Vanaf 1 juli 2014 is de organisatiestructuur van Velux Nederland aangepast. Met een plattere organisatiestructuur en een vijfkoppige directie kan het bedrijf nog sneller inspringen op veranderingen in de markt en daarmee haar positie als marktleider verder versterken. “De taken en verantwoordelijkheden van de voormalige functie van commercieel directeur worden verdeeld tussen de nieuwe Directeur Verkoop, Boudewijn van de Graaf en de nieuwe Directeur Marketing & Communicatie, Jarl Langerak. Om ook onze reactiesnelheid en ons serviceniveau richting de markt nog beter te waarborgen, zal ook Frank van Berkel als de nieuwe Directeur Customer Operations, tot de directie toetreden,” licht Sombroek de nieuwe managementstructuur toe.

Nieuwe manier lekdetectie

Om bij te dragen aan een oplossing met betrekking tot garantie op de waterdichtheid van daken, heeft de Stichting RoofUpdate (RU) onderzoek laten verrichten naar een nieuwe manier van lekdetectie op platte groendaken.

In de huidige praktijk wordt een dak onder water gezet, waarbij de hemelwaterafvoeren tijdelijk dichtgezet worden. Na 24 uur wordt gemeten of er nog evenveel water op staat. Als het water na 24 uur volledig verdwenen is, is lekkage aannemelijk.  Als een deel van het water verdwenen is, kan er lekkage zijn, maar de oorzaak kan ook gelegen zijn in verdamping.

Aangezien deze toetsingsmethode  geen 100% garantie biedt, waren de specialisten van RU op zoek naar een eenvoudig maar intelligent en betaalbaar detectiesysteem, dat in staat is om een lekkage te meten op een nieuw of bestaand dak. Het is mede de bedoeling om met het lekdetectiesysteem als objectief bewijs, de algemeen bestaande hiaten in de verzekerde garantie van groendaken te kunnen dekken.

IsoBouw neemt alle EPS activiteiten over van Knauf Insulation

Per 1 augustus 2014 neemt IsoBouw Systems alle EPS activiteiten van Knauf Insulation over. De overname omvat alle productie- en verkoopactiviteiten in de Benelux.

Voor IsoBouw is deze overname van strategische waarde. Beide bedrijven streven er naar de overgang van de productie- en verkoopactiviteiten van Knauf Insulation naar IsoBouw snel en probleemloos te laten verlopen. De EPS productie van Knauf Insulation in Oosterhout zal worden beëindigd. IsoBouw blijft de markt vanuit haar eigen productiebedrijven te Someren, Wijchen en Oldenzaal beleveren.