Zoeken

Roofs 2014-10-31 Nieuwslijn

Houten tuimeldakraam met witte toplaag

Wit afgelakte dakramen zijn sinds 1998 standaard onderdeel van het Fakro assortiment. Onlangs is hier een nieuw type aan toegevoegd. Het FTW-V U3 dakraam met witte toplaag is speciaal ontwikkeld voor de woonwensen van het hedendaags interieur.  Het FTW-V U3 kan gezien worden als instapmodel in het assortiment witte dakramen. Het raam is gefabriceerd uit FSC® gecertificeerd  grenenhout en voorzien van twee lagen blank, ecologisch verantwoorde acryllak inclusief een witte toplaag. Dit zorgt voor een esthetische uitstraling, wat zich goed leent voor het slaap- of woonvertrek.

Met foto

Regionaal nieuws? Meld het aan Roofs!

Heeft u nieuws dat specifiek interessant is voor de regio, zoals regelgeving, bijzondere projecten, jubilea, openingen, etc.? Meld het de redactie van Roofs! ‘Roofs regionaal’ is het podium bij uitstek om uw klanten op regionaal niveau te bereiken en te informeren over de activiteiten en ontwikkelingen binnen uw organisatie. Denk daarbij ook aan vacatures, aankondigingen, afscheidsborrels, specifieke acties, etc.

De redactie van Roofs is te bereiken op telefoonnummer 072-5470309, of per e-mail: edwin@lumail.nl.


PERSONALIA
Kingspan Group heeft Frank Donkers aangesteld als European Market Development Director. Frank Donkers is reeds 30 jaar actief in de Europese bouw- en vastgoedsector en bekleedde diverse directie- en managementfuncties bij o.a. Aliso, IKO Europe en Kingspan Geïsoleerde Panelen.
De leiding van de commerciële activiteiten in Nederland wordt in de functie van Commercial Director overgenomen door Pieter Snelder die voorheen actief was als Manager Product Marketing & Support bij Kingspan Insulation Continental Europe. De leiding van de commerciële activiteiten in België, eveneens in de functie van Commercial Director, wordt overgenomen door David McMahon, Managing Director van Kingspan Door Components. Hij zal deze functies in de toekomst combineren.
Door bovengenoemde aanpassingen verwacht Kingspan nog slagvaardiger en succesvoller te kunnen opereren in lijn met haar ambitieuze groeidoelstellingen in Europa.
Met foto Frank Donkers

Het dak als energiecentrale van de toekomst

Kingspan Unidek speelt in op de dringende vraag naar een geschikte PV-dakoplossing en ontwikkelde in samenwerking met SCX Solar: Unidek SolarPower. Dit dakelement combineert dakisolatie en energieopwekking geïntegreerd in één prefab dakelement. Het prefab karakter resulteert in een aanzienlijke vermindering van het aantal arbeidsgangen op de bouwplaats. In één hijsbeweging zijn het dakelement, PV-bevestigingssysteem en PV-panelen op het dak te bevestigen. Unidek SolarPower is geschikt voor 75% van alle merken PV-panelen. Het prefab dakelement is getest op waterdichtheid, windweerstand en vliegvuur en voldoet aan alle bouwkundige aspecten.


Wienerberger introduceert Koramic Alegra dakpan
Wienerberger breidt het assortiment dakpannen uit met de Koramic Alegra 12. Deze nieuwe vlakke dakpan met overdekkende wel is eenvoudig te verwerken en past dankzij het handige formaat op ieder dak. Puzzelen met 1/2 of 3/4 pannen behoort tot het verleden; de variabele zijsluiting zorgt ervoor dat de dakpan modulair indekbaar is op elke beukmaat. Door de variabele kopsluiting komt de dakdekker ook in de lengte van het dak altijd uit op hele dakpannen. De Koramic Alegra 12 is leverbaar in zes eigentijdse kleuren, die passen in het Nederlandse dakenlandschap.


Knauf en Knauf Insulation winnen BouwKennis Marketing Jaarprijs 2014

Knauf en Knauf Insulation hebben met hun innovatieve marketingconcept ‘KnaufZeker®’ de tiende editie van de BouwKennis Marketing Jaarprijs gewonnen. Traditiegetrouw wordt deze prijs tijdens de BouwKennis Jaarbijeenkomst uitgereikt. De winnaar is gezamenlijk bepaald door de jury en het publiek tijdens een stemronde. Juryvoorzitter Bernard Verburg: “Het is heel knap hoe je met twee commodities en twee bedrijfsonderdelen de klant een concept geeft dat zekerheid biedt.”


Nieuw financieringsmodel Weijerseikhout voor woningcorporaties én huurders

Steeds meer woningcorporaties installeren zonnepanelen op hun huurwoningen. Met het nieuwe financieringsmodel van Weijerseikhout (dat in tegenstelling tot andere financieringsvormen vooraf géén indexatie berekent over de exploitatievergoeding) zetten woningcorporaties een extra energielabel-stap, zonder zelf te investeren. Huurders zien een gegarandeerde lastenverlichting tegemoet. Basis van het financieringsmodel is een huur/leasevergoeding die voor 15 tot 20 jaar vaststaat. Binnen deze constructie zorgt Weijerseikhout voor het leveren, installeren, beheren en onderhouden van de zonnepanelen. Woningcorporaties bekostigen de huur/leasevergoeding uit de inkomsten van de periodieke huurverhoging of uit geld dat vrijkomt uit een aparte overeenkomst voor servicekosten.

In Roofs december 2014 leest u hier een uitgebreide uiteenzetting over.


Dak Vlaamse sporthal begeeft het onder druk zonnepanelen

In de Vlaamse plaats Sint-Pieters-Leeuw heeft het dak van de sporthal het begeven onder het gewicht van de aanwezige zonnepanelen. Er is een barst ontstaan in een van de dakspanten en de sporthal is nu gesloten. Na onderzoek liet studiebureau D+A weten dat de druk van de zonnepanelen op het dak te groot is. Waarschijnlijk zijn bij de plaatsing - vijf jaar geleden door Electrawinds - fouten gemaakt bij de berekening.


Opsplitsing activiteiten Veenman Groep en Veenman Security v.o.f.

Na jaren van uitbreiding van het dienstenpakket en samenwerking hebben Edgar en Raymond Veenman besloten de organisaties te herstructureren en de gezamenlijke activiteiten op te splitsen. De activiteiten gericht op daken onder de vlag van de Veenman Groep / Veenman Dakmanagement worden ondergebracht in de nieuwe organisatie Veenman Dakveiligheid Advies & Training onder leiding van Edgar Veenman. De focus van deze organisatie (zoals de naam al aangeeft) is volledig gericht op advies en training voor veilig werken op daken. Dit houdt in dat ook lopende offertes en opdrachten van Veenman Dakmanagement en de Veenman Groep zijn overgenomen door Veenman Dakveiligheid Advies & Training. Verder heeft men besloten om met de bouwkundige (dak)advieswerkzaamheden te stoppen.
De activiteiten gericht op beveiligingsvraagstukken, subsidie, agressie in de zorg en ons particulier recherchebureau onder de vlag van Veenman Groep / Veenman Security Consultants v.o.f. zijn ondergebracht in de nieuwe onderneming Veenman Veiligheidmanagement onder de leiding van zelfstandig eigenaar Raymond Veenman. De focus van deze onderneming blijft hetzelfde met daarnaast een extra breed pakket aan maatwerktrainingen ter voorkoming van agressie en geweld, voor iedere branche die te maken kan krijgen met deze vervelende werkomstandigheden.

IKEA-zonnepanelen op Nederlandse daken
Na Groot-Brittannië, gaat de Zweedse meubelgigant IKEA ook in Nederland zonnepanelen leveren. Dat maakte het woonwarenhuis maandag 22 september 2014 bekend. IKEA werkt hiervoor samen met de Chinese fabrikant van zonnepanelen Hanenergy. Tussen eind volgende maand en volgend jaar zomer moet het aanbod zonnesystemen, inclusief een installatieservice, gefaseerd geïntroduceerd worden in alle Nederlandse IKEA-winkels. De vestiging in Haarlem is op 28 oktober als eerste aan de beurt. Het bedrijf maakt dan ook meer details bekend over onder meer aanbod en prijzen. IKEA levert al sinds een jaar zonnepanelen voor de Britse markt. ''IKEA is vastbesloten om meer betaalbare en praktische oplossingen te bieden voor zoveel mogelijk mensen'', zegt Peter Agnefjäll, topman van het bedrijf.
Eternit inroduceert Harmonica kleipan
Eternit introduceert de Harmonica kleipan. Deze wordt onder hoge temperaturen van zo’n 1050°C gebakken. Dankzij dit technologisch hoogstandje hebben deze kleipannen een zeer langzaam en egaal verouderingsproces en zijn ze perfect bestand tegen vorstschade. Typisch voor de Harmonica kleipan zijn ook de geprofileerde sluitingen die een vlotte waterafvoer garanderen. Naast de diepe profilering, is er ook een hoge sluiting die het dak bijkomend beschermt tegen windgedreven regen. De hoge en diepe sluiting is daarenboven onzichtbaar, wat de levensduur ten goede komt. De zogenaamde ijzige eigenschappen zorgen voor een strak en vlak uiterlijk. Daarnaast hebben deze eigenschappen een positieve invloed op het verouderingsproces. De nerven en andere verstevigingen onderaan de pan vergroten het droogoppervlak waardoor de pan sneller droogt na een regenbui.