Zoeken

Roofs 2014-11-25 Nieuwslijn

AGENDA

10 december 2014
Congres Kwaliteitsborging in de bouw
’t Spant te Bussum

9-13 februari 2015
Week van de Bouw 2015
Jaarbeurs te Utrecht
Info: www.weekvandebouw.nl

20-21 april 2015
4th Interantional Green Roof Congress
Raffles Hotel te Instanbul (Turkije)
Info: www.greenroofworld.com

PERSONALIA

Nebiprofa

Per 1 november jl. is Peter van der Linden bij Nebiprofa in dienst getreden als Technisch Commercieel Project Manager. Hij heeft een ruime ervaring in de dakenbranche en zal zich onder andere bezig gaan houden met de technische ondersteuning van de commerciële afdeling en het bezoeken van voorschrijvende instanties.


Inspectie SZW publiceert brochure ‘Werken op hoogte’

Tijdens de Landelijke Themadag Bouw, die Inspectie SZW op 4 november 2014 organiseerde in het NBC te Nieuwegein, werd door Marga Zuurbier, directeur Arbeidsomstandigheden Inspectie SZW de nieuwe brochure ‘Werken op hoogte’ aan Elly Verburg van OTIB en Jan Warning van Stichting Arbouw. In de brochure wordt benadrukt dat bij werk op hoogte altijd van tevoren dient te worden nagedacht hoe de werkzaamheden veilig en volgens de wettelijke bepalingen kunnen worden uitgevoerd. Per situatie dient die afweging te worden gemaakt en vastgelegd.

Tijdens de bijeenkomst lichtte Robert Smits (Inspectie SZW) het inspectieprogramma 2015 toe en Jan Vermeiren (Inspectie SZW) ging nader in op de najaarsactie 2014. Onder leiding van Carin Benders en Ron Maters werd vervolgens de regelgeving op dit gebied nader besproken.

Met foto

Ubbink levert veilige rookgasafvoerinstallatie

Als specialist in rookgasafvoersystemen biedt Ubbink oplossingen in kunststof voor het veilig afvoeren van rookgassen en het toevoeren van verbrandingslucht voor een cv-ketel in de woningbouw en utiliteitsbouw. De totaaloplossingen, enkelwandig of dubbelwandig (concentrisch), zijn uitgevoerd in hoogwaardig polypropyleen (PP). Polypropyleen is niet alleen veilig, maar ook schoner voor de ketel, waardoor de kans op storingen wordt gereduceerd. Bovendien heeft kunststof een langere levensduur dan aluminium. Het rookgasafvoermateriaal is eenvoudig op maat te maken en modulair, waardoor het makkelijker verwerkt dan traditionele oplossingen.


Icopal investeert en breidt productie uit

De fabriek van Icopal bv in Groningen is grondig onder handen genomen en uitgebreid. Eén productielijn en de menginstallatie zijn volledig vernieuwd. Het bedrijf vergroot zo haar volumes en vermarkt een breder scala aan producten.

Dankzij de investering voorziet Icopal Nederland straks een groot deel van Duitsland van dakbedekking. Directeur Herman Schutte: “In Duitsland is een fabriek gesloten, die productie komt hier naartoe.” De keuze voor Groningen is volgens Schutte een logische: “Logistiek gezien is Groningen het meest gunstig. Vanuit hier kan niet alleen Duitsland bediend worden, ook Groot-Brittannië en Scandinavië liggen om de hoek. Bovendien is onze Research & Development afdeling de op één na de grootste van het concern.”


400.000 Belgische daken moeten worden geïsoleerd

De eigenaars van zo'n 400.000 Vlaamse ¬woningen krijgen nog vijf jaar om hun dak te isoleren. Als dat niet gebeurd is voor 1 januari 2020, worden de huizen ongeschikt verklaard. Vanaf volgend jaar geldt er een nieuwe norm voor dakisolatie en moeten ook alle woningen die gebouwd zijn vóór 2006 ervan voorzien zijn. "De eerste vijf jaar krijgt de eigenaar een ¬vermaning als het dak niet of niet on¬vol¬doende geïsoleerd is, maar vanaf 2020 kan het huis ongeschikt verklaard ¬worden", zegt Vlaams Parlementslid ¬Mercedes Van Volcem (Open Vld).


Het Hellende Dak installeert vernieuwd bestuur

Tijdens de algemene ledenvergadering van branchevereniging Het Hellende Dak (HHD) zijn vier nieuwe bestuursleden benoemd en geïnstalleerd, en is tevens een nieuwe voorzitter benoemd. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens om te komen tot verjonging van het bestuur, en is extra kennis aangetrokken op diverse gebieden.

De heer Piet Jacobs is gekozen tot nieuwe voorzitter. De nieuwe bestuursleden zijn de heren Karsten Konrad (van Konrad Roof Technology), Harrie te Lintelo (van Leidekkersbedrijf D. Koenders), Roel Jacobs (van Jacobs Dakbedekkingen) en Geert Segers.

De nieuwe bestuursleden brengen kennis in op de gebieden techniek (Konrad), leien (te Lintelo), cao (R. Jacobs) en marketing (Segers), waarmee de vereniging de volgende stap in haar ontwikkeling kan zetten. Het bestuur wordt gecompleteerd met mevrouw Mirjam Dappers en de heren John Kouwenberg en Koos Hanse. Tevens is na 27 jaar afscheid genomen van de heer Jan Weijers (zie Roofs november 2014). Bestuur en leden hebben op gepaste wijze afscheid genomen van hun grondlegger.

De ALV is gehouden bij FAKRO Nederland; een van de geassocieerde leden van de vereniging die bij toerbeurt het gastheerschap van deze vergaderingen op zich nemen.


Praktisch stappenplan voor online marketing in de bouw

Het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedbranche groeit. Het effect van de inzet van middelen als LinkedIn, Facebook, websites en blogs is echter lang niet altijd naar wens. Dat komt doordat in veel gevallen de juiste basis ontbreekt, namelijk kennis van het eigen bedrijf en kennis van de klant. Daarom schreven Inge Sijpkens en Sascha Murk het boek Online marketing in de bouw: een concreet stappenplan met 41 praktische voorbeelden uit de branche. Het boek is het eerste boek in de bouw dat Cradle to Cradle® CertifiedTM op Zilver niveau is.

Zie ook het artikel ‘Social media in de dakenbranche’ in Roofs juni 2014.


Aabo Trading opent nieuwe vestigingen

Aabo Trading heeft op 30 oktober 2014 feestelijk Aabo Trading Arnhem bv, de zeventiende vestiging van de dakgroothandel. Op 14 november werd Aabo Trading Beverwijk heropend.  Het bedrijf heeft zich ontwikkeld naar een totaalleverancier voor het dak. Het bedrijf heeft door het hele land zinkzetterijen geopend en heeft zich gespecialiseerd in duurzame oplossingen en zonnestroomsystemen, professioneel gereedschap en valbeveiliging. Naast het bieden van een compleet assortiment is het de filosofie van het bedrijf om altijd en overal dicht in de buurt te zijn voor de relaties.


Groot aantal bezoekers op tweede editie Veilig Werkt Beter 2014

De tweede editie van het vakevent Veilig Werkt Beter 2014, die plaatsvond van 4 t/m 6 november jl. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, trok bijna 2.500 bezoekers. Daarmee heeft Veilig Werkt Beter 2014 een zelfstandige groei van 9% bereikt. Veilig
en gezond werken krijgt immers steeds meer belangstelling. Het vakevent had samen met het gelijktijdige vakevent Inzet op Maat ruim 175 exposanten. Er was een duidelijke synergie tussen beide beurzen. Zo’n 58% van de bezoekers van Inzet op Maat hebben een bezoek gebracht aan Veilig Werkt Beter.


Winnaars Dutch Solar Awards bekend

Op 19 november zijn in Burgers’ Zoo Arnhem voor de tweede keer de Dutch Solar Awards uitgereikt. Uit een veld van vijftig deelnemers en dertien finalisten  zijn Claire van Lare, VDL Flow, AERspire en Solar Team Eindhoven als winnaars uit de bus gekomen. De awards werden uitgereikt in de categorieën Solar Thesis, Young Solar, Industry Development en Project Development.

Laat echte zelfstandige ondernemer met rust!

Koninklijke Metaalunie is faliekant tegen de uitgelekte maatregelen die het  kabinet aan het ontwikkelen is om het aantal zzp’ers in te dammen, omdat dit ten koste gaat van de kleine zelfstandige ondernemer, de ondernemer zonder personeel. Niet de zelfstandige ondernemer pur sang, maar juist het misbruik van faciliteiten dat leidt tot schijnzelfstandigheid moet aangepakt worden, vindt Metaalunie. Daarom moeten de ondernemersfaciliteiten zoals de zelfstandigen-aftrek, de startersaftrek en mkb-winstvrijstelling voor kleine zelfstandige  ondernemers behouden blijven. Het oneigenlijk gebruik ervan moet aangepakt worden.