Zoeken

Roofs 2015-02-31 Nieuwslijn

9-13 februari 2015
Week van de Bouw 2015
Jaarbeurs te Utrecht
Info: www.weekvandebouw.nl

31 maart-2 april 2015
Building Holland 2015
RAI te Amsterdam
Info: www.buildingholland.nl

15-16 april 2015
Asbestos 2015
Ahoy’ te Rotterdam
Info: www.asbestos2015.com

20-21 april 2015
4th International Green Roof Congress
Raffles Hotel te Istanbul (Turkije)
Info: www.greenroofworld.com

21-23 april 2015
ParkeerVak 2015
Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch
Info: www.parkeervak.nl

PERSONALIA


CCM Europe

CCM Europe heeft Frank Schrama en Dennis Aldridge aangesteld als Key Account Managers.
Frank Schrama voor Regio Zuid en Dennis Aldridge voor gevelafdichtingen en Technische Rubber Producten. Frank Schrama zal vanaf 1 februari 2015 ons team bij CCM Europe komen versterken als Key Account Manager regio Zuid voor de merken RESITRIX® en HERTALAN®. Hij is hiervoor o.m. werkzaam geweest bij Kingspan Unidek als Salesmanager SIPS (prefab isolatiepanelen voor gevels) en als Salesmanager Flatroofs.

Dennis Aldridge is per 1 december 2014 het team komen versterken als Key Account Manager gevelafdichtingen en Technische Rubber Producten Hij is hiermee terug op het oude nest na een uitstapje van 3 jaar bij Celdex. Hij heeft zijn oude werkzaamheden weer opgepakt en zal deze intensief uitbreiden.

Velux Nederland

Gaby Jansen is bij Velux Nederland in dienst getreden als Manager Key Accounts. Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor het aangaan van nieuwe en het onderhouden van bestaande contacten met de Key Account relaties van Velux in heel Nederland. Hij volgt in deze functie Raymond Weenink op, die vanuit zijn nieuwe functie als Project Manager Woningbouw met relaties mee gaat denken over de juiste toepassingen van de producten in projectmatige woningbouwprojecten.

Abestos 2015

Op 15 en 16 april a.s. staat Ahoy Rotterdam geheel in het teken van asbest. Onder de naam Asbestos 2015 worden professionals uit de wereld van asbest en geïnteresseerden samengebracht.  Deze vakbeurs staat zowel nationaal als internationaal in de belangstelling. De brancheverenigingen (VERAS, VVTB, VAVB en de Stichting ASCERT) en de overheid zijn enthousiast over dit initiatief. Ook is de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland (AVN) nauw betrokken bij de totstandkoming van Asbestos 2015. De brancheverenigingen, overheid en de AVN zijn ook op de beurs vertegenwoordigd.

Tijdens Asbestos 2015 presenteert de branche zich gezamenlijk aan een breed publiek. Naast een diversiteit van bedrijven op de beursvloer, is het kernelement van Asbestos 2015 een uitgebreid kennisprogramma. De overheid, branche en medici zullen vragen beantwoorden, informatie verstrekken en kennis delen.

De beurs is interessant voor iedereen die met vastgoed te maken heeft. Alleen al de woningcorporaties stuiten bij elke renovatie die zij uitvoeren op asbest. Maar o.a.  ook vastgoedeigenaren,  rijksoverheid, onderwijs, gezondheidszorg hebben met asbest te maken. Ook is deze beurs ook interessant voor o.a. installatiebedrijven, bouwbedrijven en isolatiebedrijven. Er is aandacht voor innovaties, trends en ontwikkelingen, ook op het gebied van wet- en regelgeving. Daarnaast worden onderwerpen als milieu, veiligheid en gezondheid uitgelicht.


Norm vochtbeheersing in gebouwen uitgebreid met beoordeling waterdichtheid pannendaken

De normcommissie ‘Vochtbeheersing in gebouwen’ heeft de herziene versie van NEN 2778, de norm voor bepaling van vochtwering in gebouwen, gepubliceerd. Met de nieuwe versie kan de waterdichtheid van hellende daken met pannen worden beoordeeld. Dit was tot nu toe was niet mogelijk, hoewel het toch een gebruikelijke bouwwijze is in Nederland. In de herziening van NEN 2778 is de oorspronkelijke norm uit 1991 samengevoegd met het wijzigingsblad A4:2011. Ook is het arsenaal aan beoordelingsmethoden uitgebreid met de beoordelingsmethode voor pannendaken.

Dakpannen hoeven zelf niet volledig waterdicht te zijn. Er mag, zeker onder invloed van wind, regenwater tussen de pannen doorkomen. De folie onder de pannen vangt het lekwater op en moet ervoor zorgen dat de totale dakconstructie waterdicht is. De benodigde kwaliteit van de folie is afhankelijk van de waterwerendheid van de dakpannen en de helling van het dak. NEN 2778 geeft aan in welke situatie welk soort folie moet worden toegepast.


Veel stormschade aan daken

Na drie dagen storm, regen en zware windstoten is het januari 2015 topdrukte voor veel dakbedekkingsbedrijven. Met name in het Westen en het Noorden van het land werden veel schades aan daken en zelfs compleet weggewaaide daken gemeld. Diverse leden van VEBIDAK lieten weten al hun dakdekkers in te moeten zetten voor spoedreparaties.

Hoewel de grote herfststorm van 2013 al zorgde voor veel schade aan slechte daken en daken met achterstallig onderhoud, zijn er nu ook weer heel wat problemen. Door de economische crisis van de afgelopen jaren lijkt het onderhoud aan daken er veelal bij in geschoten. Daardoor worden gebreken niet op tijd gesignaleerd en dus niet gerepareerd. Niet alleen dakbedekking, maar ook complete ondergronden en dakconstructies zijn los- of weggewaaid. Naast achterstallig onderhoud worden slecht bevestigde daken en dakconstructies veelal als oorzaak genoemd. Hier wreekt zich de keus voor een beunhaas. “Vaak hebben deze daken al te lijden gehad van eerdere stormen. De recente zware windstoten zorgen dan voor het laatste zetje,” aldus een van de bouwtechnische adviseurs van VEBIDAK.

Wienerberger ontvangt DUBOkeur voor alle keramische dakpannen

Wienerberger heeft als eerste fabrikant DUBOkeur behaald op het complete Nederlandse assortiment keramische dakpannen. Op 6 januari 2015 heeft Kamiel Jansen, adviseur duurzaam bouwen van NIBE, de bijbehorende certificaten uitgereikt aan algemeen directeur Bert Jan Koekoek. Met het DUBO milieukeurmerk van NIBE kan Wienerberger aantonen dat de keramische dakpannen Modula, VHV rode scherf, VHV gesmoord, Alegra 10, Alegra 12, Datura, Madura, OVH rode scherf, OVH gesmoord, Sinus en Sinus gesmoord tot de meest milieuvriendelijke producten in hun toepassing behoren.


Kennisleveranciers bundelen krachten op BouwBeurs 2015

Tijdens de komende BouwBeurs bundelen zes vooraanstaande kennisleveranciers in de bouw hun expertise in één gezamenlijk podium: De Kennisfabrique. Op deze interactieve stand kan de BouwBeurs-bezoeker een scala aan presentaties bijwonen over de belangrijkste trends en ontwikkelingen van nu en de komende jaren. Het doel hiervan is vakmensen te inspireren, te informeren en ze handvatten te geven waarmee ze het maximale halen uit de kansen die de sector biedt.

Extra aandacht trainingsprogramma Fakro

Op stand 07.D110 in de renovatie en transformatie hal, nodigt Fakro u uit om een blik te komen werpen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van daglicht. Het bedrijf toont oplossingen voor zowel hellende als platte daken met het oog op thema’s als passiefbouw.

Onderdeel van een geslaagde renovatie is een goede montage. Dit jaar besteedt  Fakro extra aandacht aan haar trainingsprogramma. In dit programma worden klusbedrijven wekelijks getraind in het verwerken van daglichtproducten. Stand 12.E132 op de Bouwbeurs wordt geheel ingericht voor klusbedrijven om meer te leren over het trainingsprogramma. Men kan hier terecht voor extra informatie en zich direct inschrijven voor één van de trainingen.

Nieuwe online bestelmodule Luxlight
Luxlight, producent van platdakramen voor de particuliere woningsector, introduceert een online bestelmodule voor alle inkopers in de bouw. Aannemers, zzp’ers, bouwmaterialenhandels en andere professionele partijen die platdakramen van Luxlight verwerken, kunnen op de website gratis een account aanmaken. Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf al een online offertemodule, waarmee particulieren én bouwprofessionals snel en eenvoudig een offerte kunnen samenstellen. De nieuwe bestelmodule maakt het nu mogelijk om met één druk op de knop van een offerte een opdracht te maken.

“Populariteit online aanbestedings-websites groeit”

Online aanbesteden wordt steeds populairder. Zowel grote bedrijven als zzp’ers maken er meer en meer gebruik van, elk op hun eigen platformen. Kwaliteitsvakman.nl is nieuw op de markt, 12Build heeft zich als marktleider al ruim bewezen. 12Build heeft altijd in de luwte geopereerd. Volgens 12Build-directeur Erik Nieuwenhuis loopt nu 40 procent van de gehele bouwomzet in Nederland via zijn bedrijf. “Meer dan 140 hoofdaannemers maken betaald gebruik van onze database met meer dan 43.000 onderaannemers.”

Deze marktleider in online aanbesteden verbindt hoofdaannemers met onderaannemers en lanceert tijdens de Week van de Bouw op 11 februari op de BouwBeurs de nieuwe service ‘12Build Light’. Vanaf dan kunnen ook opdrachtgevers op de tender site terecht. Een mediacampagne hierover is nog in de maak. Aanbesteden via internet scheelt volgens Nieuwenhuis zo’n 25 procent tijd en levert meer passende offertes op.


Rotterdam: varkens op het dak toegestaan

Het Rotterdamse stadsbestuur vindt dat varkens best op daken gehouden kunnen worden, mits ze niet te dicht bij de rand staan. Ook moet voor goede leefomstandigheden voor de dieren worden gezorgd. Dit is het antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren. De Stichting Rotterdamse Oogst wil een kleinschalig experiment doen met het houden van varkens bovenop een dak. De PvdD maakt hier bezwaar tegen, omdat varkens last zouden hebben van hoogtevrees. Het stadsbestuur trekt die bewering in twijfel. "Het is niet met zekerheid te zeggen of varkens hoogtevrees hebben. Toch achten wij het wenselijk om een zekere afstand tot de dakrand in acht te nemen.''

BRON: AD

Man valt van dak

In Delfzijl is woensdagmiddag 14 januari 2015 een man van een dak gevallen. Hij is opgehaald met de traumahelikopter en overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.Het ongeluk gebeurde in de omgeving van de Finsestraat in Delfzijl-Noord. Volgens de politie was de man wel aanspreekbaar na de val.

BRON: Dagblad van het Noorden


Een derde meer woningen verkocht in 2014

In 2014 zijn 33% meer woningen verkocht dan in 2013. De prijs van de gemiddeld verkochte woning ligt op jaarbasis 3,5% hoger op 215.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). In het vierde kwartaal hebben NVM-makelaars 30% meer woningen verkocht, namelijk 34.622. Op jaarbasis kwam het aantal transacties uit op 116.623. De organisatie schat dat het aantal woningverkopen voor de gehele markt in het vierde kwartaal op 46.500 ligt en op jaarbasis 156.500. “De crisiskwartalen van lage verkoopaantallen en dalende woningprijzen liggen daarmee definitief achter ons,” aldus voorzitter Ger Hukker.

“Paal en perk aan snel en goedkoop werk”

Het Openbaar Ministerie wil met hoge boetes “paal en perk stellen aan snel en goedkoop ondeugdelijk werk”. Dat blijkt bij een strafeis bij een koolmonoxidevergiftiging in Meppel, waarbij twee mensen omkwamen. Persofficier Pieter van Rest doet een appèl op professionaliteit en vakmanschap. “Niet snel en goedkoop werken, maar veiligheid moet de norm zijn.” Het Openbaar Ministerie heeft in totaal 150.000 euro aan boetes geëist tegen de bedrijven die verantwoordelijk worden geacht voor een koolmonoxidevergiftiging in Meppel.


IFD en FAKRO organiseren 5de editie van de Winter Olympics
Dit jaar organiseren de Internationale Federatie van Dakdekkers (IFD) en FAKRO voor de 5e keer de internationale IFD FAKRO Winter Olympics. Het wintersport kampioenschap vindt plaats van 5 tot 8 februari 2015 in het Poolse Muszyna. Dakdekkers wereldwijd strijden in de disciplines skiën, snowboarden en sleeën. Naast de sportbeleving is het evenement vooral een ontmoetingsplaats voor vakmannen uit de dakdekkersbranche. Kennis en professionele ervaringen worden uitgewisseld en contacten versterkt. Overdag wordt gestreden op de pistes van Beskid S?decki, een plek in de Poolse bergen.  In de avond kan gebruik gemaakt worden van de Spa & Wellness faciliteiten in Muszyna.