Zoeken

Roofs 2015-03-36 Nieuwslijn

AGENDA

31 maart-2 april 2015

Building Holland 2015

RAI te Amsterdam

Info: www.buildingholland.nl

15-16 april 2015

Asbestos 2015

Ahoy’ te Rotterdam

Info: www.asbestos2015.com

20-21 april 2015

4th International Green Roof Congress

Raffles Hotel te Istanbul (Turkije)

Info: www.greenroofworld.com

21-23 april 2015

ParkeerVak 2015

Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch

Info: www.parkeervak.nl

Kemper System

Per 1 februari 2015 is ir. Wiebe Fokkema in dienst getreden als export sales manager Nederland bij het Duitse Kemper System. Fokkema is geen onbekende in de Nederlandse dakenbranche, hij heeft ruime ervaring opgedaan bij diverse leveranciers van EPDM. Hij wordt verantwoordelijk voor de verkoop van het assortiment vloeibare afdichten van Kemper Systems, waaronder het bekende Kemperol 2K-PUR

NRP

Per 16 februari 2015 is Anne Luijten benoemd als algemeen manager van NRP (Nationaal Renovatie Platform). In deze functie is zij verantwoordelijk voor de realisatie van het programma van activiteiten die het platform voor zijn partners organiseert en fungeert zij als sparring partner voor het bestuur bij de verdere ontwikkeling en uitbouw van het platform.

Open dagen AH Roof Safety Systems

Op 6 en 13 februari 2015 stelde AH Roofs te Bolsward het bedrijf open voor haar klanten en relaties om kennis te delen en inspiratie op te doen op het gebied van veilig werken op hoogte.

Het bedrijf toonde daarbij het in eigen huis ontwikkelde randbeveiligingssysteem AH Roof Safety Systems (zie Roofs september 2014, het systeem heette toen nog HARP Systems). Het betreft een hekwerk dat met twee voeten middels bevestigers aan de gording wordt bevestigd. In de ene voet is de randbeveiliging bevestigd. In de andere zit een oog waaraan men zich met een lijnsysteem kan bevestigen. Het systeem is met name geschikt voor toepassing op golfdaken.

Tevens is het bedrijf onlangs dealer geworden van het bekende RSS randbeveiligingssysteem en veiligheidskleding en –materialen die nodig zijn om veilig, en daarnaast ook vrij,snel en effectief te werken op hoogte.

Loke Dakmanagement neemt Boll Dakgroep over

Loke Dakmanagement bv uit Enschede bereikte vrijdag 30 januari 2015 overeenstemming met de curator Hendrie Aarnink over de overname van Boll Dakgroep bv uit Enschede. Op 21 januari werd het faillissement uitgesproken van Boll Dakgroep. Loke Dakmanagement ziet als gerenommeerde partner voor diverse opdrachtgevers volop kansen uit te groeien tot een nog beter en sterkere organisatie.

Boll Dakgroep, opgericht in 1920 is één van de oudste dakdekkersbedrijven in Nederland. Een bedrijf met veel knowhow. Directeur Marc Loke is content met de overname. “Boll Dakgroep was altijd een zeer gerespecteerde collega. De kennis en ervaring op het gebied van met name renovatie van Boll Dakgroep komt voor ons op het juiste moment,” aldus Marc Loke. Vooralsnog zal Boll Dakgroep onder de huidige naam haar activiteiten voortzetten. De oud directeur van Boll Dakgroep, Martin Roode, zal in een nieuwe functie zijn werkzaamheden voortzetten. De overige medewerkers die een arbeidsovereenkomst krijgen aangeboden, worden hierover binnenkort geïnformeerd. Het gaat in eerste instantie om ongeveer 8 medewerkers die een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden krijgen.

Voorkom verstopping HWA

De Bladex tegelbladvanger voor platte daken van Tilmar is vernieuwd.  De hemelwaterafvoer (plat dak) wordt goed gewaarborgd door de universele tegelbladvanger. Deze voorkomt verstopping met bladeren of grind in de hemelwaterafvoer van alle platte daken. De tegelbladvanger past op elk plat dak, het is één universeel model en geschikt voor iedere situatie.

H-Design harnassen voorkomen afknellen

Het dragen van valbescherming kan bij langdurig werken op hoogte irritaties met zich meebrengen. Banden die om de liezen zitten kunnen een knellend gevoel geven en beperken de drager in bewegingsvrijheid. Bij de nieuwe serie H-Design harnassen van Miller zitten de banden niet om de liezen, maar als aparte band om ieder been. Hierdoor is het afknellend gevoel verleden tijd én heeft de drager meer bewegingsvrijheid. De harnassen zijn gemakkelijk aan te trekken en in te stellen voor optimale veiligheid.

Gemiddeld één ernstig valongeval per week

Bij het ter perse gaan van dit nummer van Roofs heeft Dakweb.nl dit jaar al zes ernstige valongevallen gemeld, waarvan twee een dodelijke afloop hadden. Dat is gemiddeld één ernstig valongeval per week. Hier zijn ongelukken van particulieren in meegerekend. Deze cijfers zijn niettemin al alarmerend, zeker als men in ogenschouw neemt dat dit enkel de valongevallen zijn die de pers halen, en die zich in de waarneming van de redactie van Roofs bevinden. Aangenomen mag worden dat het werkelijk aantal valongevallen – ook ernstige – beduidend hoger ligt.

Solar Frontier kiest Libra Energy als nieuwe officiële distributeur

Solar Frontier heeft voor Libra Energy gekozen als nieuwe ‘Authorized Distributor’ voor de PV-markt in Nederland. Met dit partnerschap versterkt Solar Frontier haar aanwezigheid in Nederland. Vooral als gevolg van kleine PV-installaties op residentiële daken heeft de Nederlandse markt het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt.

In haar strategische benadering van de markt richt Libra Energy zich op het bieden van PV-oplossingen, die voorzien in de behoefte aan hoge energieproductie per geïnstalleerde kWp, in combinatie met betrouwbaarheid en esthetiek. Een samenwerking met Solar Frontier is dan ook een logische stap.

ProfiNRG introduceert nieuwe gevel-en dakgeïntegreerde PV-oplossingen

Om gebouwen energieneutraal te maken ontkomt menniet meer aan de toepassing van zonnepanelen. De verhoogde energieprestatie-eisen voor woningen en bedrijfsgebouwen maakt integratie van zonnepanelen noodzakelijk. Het uiterlijk weerhoudt architecten en eigenaren echter vaak om daadwerkelijk panelen op te nemen in het ontwerp. Een esthetische toepassing van bestaande panelen en de toepassing van nieuwe producten biedt daarom uitkomst.

PV-leverancier ProfiNRG breidt haar activiteiten uit op het gebied van BIPV (Building Integrated PhotoVoltaics). Met het aantrekken van bouwkundig ingenieur Roel Rennen haalt het bedrijf de benodigde architectonische en bouwkundige kennis in huis om innovatieve solarproducten in een vroeg stadium van het ontwerpproces te introduceren. Door ondersteuning bij de integratie in bouwelementen wordt de drempel verlaagd om zonnepanelen toe te passen.

Domijn kiest voor samenwerking met Consolidated Nederland

Woningbouwcorporatie Domijn uit Enschede ondertekende onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Consolidated Nederland. Sinds 1 januari 2015 is Consolidated verantwoordelijk voor alle typen onderhoud aan de daken van de 15.500 woningen die Domijn in bezit heeft. De samenwerking kenmerkt zich onder meer door een serie van Kritieke Prestatie Indicatoren en een transparant verdienmodel.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Domijn en Consolidated Nederland is eind vorig jaar beklonken. Op 11 december 2014 ondertekenden Dennis Strikker, teamleider Vastgoedbeheer bij Domijn en Martin Mastenbroek, Algemeen Directeur van Consolidated Nederland het contract.

CBS: Ondernemersvertrouwen bouw voor het eerst positief

Het vertrouwen van ondernemers in de bouw verbeterde in het eerste kwartaal van 2015. Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van het Nederlandse bedrijfsleven, kwam voor de bouwsector uit op +3 en is daarmee voor het eerst sinds de start van de meting in 2008 positief. Bouwondernemers hebben goede verwachtingen over de bedrijvigheid de komende drie maanden. Dit hebben het CBS, Kamer van Koophandel, EIB, MKB Nederland en VNO-NCW bekendgemaakt.

Subsidieregelingen energie-innovatie 1 april 2015 open

Het ministerie van Economische Zaken stelt €103 miljoen beschikbaar voor energie-innovatieprojecten, via diverse subsidieregelingen van de Topsector Energie. Doel van deze Topsector is schone en efficiënt opgewekte energie, die Nederland economisch sterker maakt. De eerste subsidietranche is nu gepubliceerd: aanvragen indienen kan vanaf 1 april 2015.

AFNL: “Behandel Wet Aanpak Schijnconstructies met absolute voorrang”

Aannemersfederatie Nederland dringt er bij de Tweede Kamer op aan het wetsvoorstel Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) van minister Asscher, met de daarin geregelde aansprakelijkheid voor alle schakels in de bouwketen, met voorrang te behandelen. Begin februari 2015 werd de bouwsector opnieuw geconfronteerd met een bouwproject in Friesland, waar blijkt dat het goedkoper is via een uitzendconstructie buitenlandse werknemers van 1000 km ver in te huren dan Nederlandse werknemers in te zetten. Aan dit soort constructies, al of niet via toegestane belastingtechnische constructies, moet snel een einde komen, aldus AFNL.

Bijna 30% minder faillissementen in bouwsector in 2014

In 2014 is voor het eerst het aantal faillissementen afgenomen, nadat in de hele bouwsector in 2012 en 2013 uitzonderlijk veel bedrijven failliet zijn gegaan. Er zijn afgelopen jaar 957 ondernemingen failliet verklaard. Dat is maar liefst 28 procent minder dan in 2013, het jaar waarin het recordaantal van 1336 bedrijven faillissement aanvroegen. In 2012 waren dit er 1240. Opvallend is dat er slechts 12 installateurs van alarminstallaties, verlichting en telecom over de kop zijn gegaan en 33 installateurs van verwarming- en luchtbehandelingsapparatuur. In 2013 waren dit er respectievelijk 90 en 63, zo blijk uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.